Лондон - 5

• 84 238
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Отначало и аз така си помислих ,но не - сегашни часове,различни писах -не дава червена линия.Може ли някой да пробва и да пусне тук линк, напр. от marble arch до Bank

# 286
Отначало и аз така си помислих ,но не - сегашни часове,различни писах -не дава червена линия.Може ли някой да пробва и да пусне тук линк, напр. от marble arch до Bank

Ето:

Не се отваря линка, който дадох.
Задала съм произволна дата напред, но и за днес дава същото.

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 12:15 от Мимии

# 287
  • Belgium
mandy2, точно за тази линия на метрото, за която питаш нямам информация, но нищо чудно и в момента да има някакви ремонтни работи по линията и съответно промяна в маршрута.

В един от дните трябваше да слезем на станция Baker Street, но като влезнахме в метрото обавиха, че има ремонтни работи по трасето и всички линии стигат само до Waterloo, а после е нужно прекачване. Беше адската блъсканица, дори в едно от коридорчетата към спирката имаше толкова много хора, че стояхме неподвижно 2-3 минути без да можем да мръднем. В друг ден пък влакчето от Гринуич изобщо не стигаше до Чарин Крос, където бяхме свикнали да слизаме.

Така че на място трябва да се внимава кои линии как се движат в съответния ден.
Ние за това си бяхме платили трансфер с кола от и до летището, за да не си скубем косите с кофти транспорт в последния момент.

# 288
Мимии благодаря, и на мен сега ми даде
http://journeyplanner.tfl.gov.uk/user/XSLT_TRIP_REQUEST2?languag … istance=1#jpmap_1

но тук в гугъла пак не дава
https://maps.google.bg/maps?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0+%D0 … p;ved=0CDwQ8gEwAA

а аз преди повече ползвах това за определяне на маршрутите,затова и пак първо тук започнах.

Благодаря и на Лу

преди нямахме никакви проблеми,сменяхме линии,а уж ни беше за първи път. Сега май нещо взех да се плаша дали ще се оправим,не знам защо така се получава.

# 289
Аз мога само да споделя за шатъла на Нешънъл експрес.
По принцип, по указания и по мнения на други хора, които питахме на спирката на автобусите на Марбъл Арч, би трябвало да спира там от Лондон за Лутън.
Оказа се, но това по-късно го разбрахме, шатъла спитал само на Виктория стейшън и информацията на спирката не беше актуализирана и си стоеше на таблото информацията, че шатъла за Лутън тръгва от МАрбъл арч.
За съжаление това ни костваше, почти изпускане на полета за София, страшно много нерви и изгаряне на предварително закупените 2-у посочни билети за шатъла на Нешънъл Експрес.
След като се прибрахме в БГ, написах официално оплакване на сайта им и там- с най-ситен шрифт- беше отбелязано, че спирката на МАрбъл Арч била отменена от 13.05.2013.. Ама това си го знаеха само те.

Така, че съветът ми е да си потърсите и вземете информацията директно от сайта на компанията. Ние в отчаянието  си сме звъняли на хот линията им. Никой, абсолютно никой не вдигна телефона, след прослушване на близо 3 минутна рекламна емисия. #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Това не го разбрах много, аз съм взела билети за Easybus ( Лутън - Лондон и обратно), за тях някаква промяна има ли или си спират на Baker str и тръгват от там?

# 290
  • София
Опитах се да кажа, че всяка информация тук може да се окаже подвеждаща за шатълите.

Ние бяхме закупили така билети предварително и се оказа, че въпреки инфото, което ни дадоха дори на място хората за мястото на спирката на шатъла на Нешънъл, се оказа невярна. Та ...се наложи да си купим билети за друга компания. Пътувахме с Грийнлайн от Лондон до Лутън.

С Изибъс най-добре на самата страница на компанията си провери. Peace

# 291
Хип-хип ура, записвам се и аз. Резервирах билети за края на март и има много да изчета назад Simple Smile
И да ви покажа една сделка, която само още 13 часа е активна, но пък може ад свърши работа на някого
https://www.hrs.com/deals/deal/l/en/d/1148/pos/5/

# 292
Този хотел е хубав,още при миналогодишното ни ходене го заглеждах и следях цената му,но не падаше много. Сега е на добра цена.
И аз получавам мейли от този сайт

# 293
Поразмечтах се за Лондон нещо тия дни Grinning Hug

# 294
  • пак на Рив Гош
За много години  Hug

Започнах да нагласям програмата за нашето пътуване, която претърпя леки промени и имам тъп въпрос: за Кю Гардънс половин ден (3, макс 4 часа, без придвижването дотам) достатъчен ли е? Като се има предвид, че няма да спираме да миришем всяка китка, а ще е повече разходка и "поемане на атмосферата" (с малко снимки по средата  Laughing). Според картата от сайта е дълга около 2 км и широка около 2,5, но някак си не мога да си представя разстоянията в самата градина...

# 295
  • Лондон
Според мен ще са ви достатъчни, ако наистина не се заглеждате много и не сядате на дълги обеди или "на чай"... Вземете карта и ползвайте влакчето за по-бързо придвижване...

# 296
  • София/Варна
Здравейте HugДа се запиша и аз при Вас! С моя приятелка предвиждаме да си направим екскурзийка за няколко дни март месец. Засега сме се спрели на Лондон. Мразя го тоя град по лични причини, но ужасно много искам да го видя и да усетя атмосферата му! Heart Eyes Та въпроса ми е според вас как ще ми излезе по-икономично - чрез агенция или ако сама си организирам всичко? От няколко дни гледам и разглеждам и се чудя ?! Все си мисля, че сега ще паднат цените на билетите, а и гледам, че има доста изгодни нощувки, ама знам ли ?! Та, помагайте Hug

# 297
Нашето пътуване е планирано за края на май, благодарение на информацията, която намерих от този форум мисля че се ориентирах как точно да организирам нещата. Още обаче нямам яснота по предвижването от летище Лутън или Гетуик до града, като ще отседнем близо до Ватерло гарата. От Хитроу - с метро, но от другите две летища как е най-изгодно и удачно?
Освен това доколкото разбирам в целия Европейски съюз около 24 май ще има избори. Ако престоят ни съвпадне с тях дали ще има някакви административни ограничения в самия град?
По отношение на забележителностите, които трябва да се посетят - намерих изчерпателна информация и още веднъж благодаря на всички, които са споделили опита си тук. Въпросът ми е как да се стигне до Оксфорд?

# 298
fiestina, най-изгодният трансфер от летището до Лондон е автобусният - EasyBus или National Express.

До Оксфорд(за града става въпрос, а не за улицата) има директен влак от Paddington. Има и автобуси на National Express от Виктория, както и на Oxford Tube.

# 299
  • пак на Рив Гош
tzvetak, благодаря ти  Hug! Ще погледна и за влакчето. Още не съм започнала да разучвам сайта в подробности  Embarassed, засега нахвърлям основните щрихи кое кога и колко време.

А някой случайно да е ползвал Thames Clippers Riverbus Express до и от O2 Arena?

Общи условия

Активация на акаунт