Лондон - 5

• 83 403
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте на всички, които вече са били или пък планират пътуване до вълнуващия Лондон. Преди седмица се върнах от там и мисля, че малко или много мога да бъда полезна с нещо. Това е град, в който времето да разгледаш всичко никога няма да ти стигне и винаги ще има и още нещо, което си пропуснал, затова е добре да има изградена концепция за това какво точно искаш да видиш.
- По отношение на забележителностите, които искаш до посетиш горещо препоръчвам да се направят онлайн резервации още от тук. Преди всичко излиза малко по-евтино. Може да се закупят комбинирани билети за две или повече забележителности и по този начин цената става значително по-ниска. Освен това с тези билети не се налага да чакаш на безкрайните опашки, а влизаш през отделен вход и всичко става наистина много по-бързо.
- По отношение на пътуването в града аз лично ползвах 7-дневна карта Oyster само за автобусите им. Като плюс мога да посоча факта, че пътувайки с автобус можеш да разглеждаш и да видиш наистина много неща. Като минус отбелязвам по-бавното придвижване, за разлика от метрото. Цената е 25 паунда, като самата пластина е 5 паунда и когато я върнеш накрая ти връщат петте паунда. За целта обаче трябва да пазите касовата бележка при закупуването на картата и да я върнете на същото място от където сте я купили. Поне на нас така ни обясниха.
Не пропускайте разходка с корабче по Темза. Изживяването е изключително. Корабчетата тръгват от Уестмистър, до Big Ben и London eye. Ако предварително не сте си резервирали билет, отивайки на касите покажете Oyster картата. По този начин плащате с 1/3 по-малко.
 И накрая не може да не спомена и така любимото ни пазаруване. Основните търговски улици са Oxford str.  и Regent str. За нашите стандарти нещата са доста скъпи, но пък не трябва да забравяме, че там са само маркови магазини. В началото на Oxford str. до Marble arch се намира Primark. Огромен магазин на изключително добри цени и стоки с прилично качество. Общо взето движейки  се по тези улици, всеки втори носи торби от там.
 Има и две вериги магазини Poundland и Poundworld. Те са от типа на нашите магазини за един лев, но за разлика от нашите там абсолютно всичко е по един паунд. Има всякакви дреболии, но аз лично си накупих много козметика-шампоани, балсами и др. неща, които тук са поне два пъти по-скъпи, а качеството им два пъти по лошо.
Ще се радвам, ако поне малко съм била полезна.
На всички, на които им предстои пътуване пожелавам прекрасни и незабравими моменти, а на тези, които вече са се докоснали до този космополитен град пожелавам да се върнат там отново.

# 76
Само да уточня - има и втори Primark в самия край на Oxford street.
Качеството е компромисно , но за тия пари ... Wink
Това е една от веригите за които шиеха в прословутата сграда  срутила се в Бангладеш и в UK имаше много полемики след трагедията .

# 77
Бихте ли ми казали друг спортен магазин, освен Спорт Директ? Има ли такива?

# 78
Има и други магазини, но там цените са доста високи, за това и спортс директ остава избора на доста хора.

# 79
Има и други магазини, но там цените са доста високи, за това и спортс директ остава избора на доста хора.
Имаш предвид представителните магазини на отделни спортни фирми ли или други?

# 80
Няма значение, кое от двете Wink цените са поне 2-3 пъти по високи от тези в Спортс директ Simple Smile ...а да даваш толкова пари за анцузи и маратонки, бих оправдала само ако си бг футболист и изгората му ...

# 81
Големите марки си имат фирмени магазини , има и други вериги като Foot Locker или Intersport , но няма по-евтино ос Sports Direct.

Това е най-евтината спортна верига изобщо в Европа.
Ta друго няма да намериш ...

# 82
Аз съжалявам за някои дрехи, които съм купувала от Primark. За същите пари или  малко по-скъпо може да се намерят дрехи в M&S.

# 83
Да се включа за Primark. Там най-много си заслужават чорапите))), детксите бодита, защото качеството е супер, а лот от 7, особено на намаление излизат между 10-15 лв., което тук дори в джъмбо едно боди е 3.50. Чорапките и детските и за възрастни са на същия принцип, комплектче от 7 излизат супер изгодно. С тези бодита и чорапки от за 5 години си отгледах детето само с такива)  PeaceЗа други парцалки си взимам едни блузки по 2-3 паунда. Не са мръднали.

# 84
  • София
Хора, имам един въпрос, този път съм запазила easyBus, кацаме в  07.00 часа, направила съм резервация за 07.20, не знам дали ще успеем? Трябва ли да заверявам билетите или направо при шофьора ако нещо се забавим?

# 85
Зависи колко ще чакате за багажа. Ако сте само с ръчен няма да имате проблем.

# 86
  • София
Без багаж сме, ама ако се случи да закъснее, знам ли- мъгла или нещо друго непревидено Wink)

# 87
Хайде сега... ако избухне вулкана в Исландия  Mr. Green
Ти за какво така без багаж ? Чух за една нова мода на скоро...някои хора пътуват без багаж и на излизане от летището си вземат някой куфар от лентата и си заминават Wink

# 88
еаsyJet предоставят много по-голям размер на ръчния багаж спрямо останалите нискотарифни и освен това нямат ограничения за теглото.
Аз също най-редовно пътувам само с ръчен при тях.

20 минути не са достатъчно в общия случай , но easyBus позволява 60 мин. преди или след резервирания час да ви качат в буса без доплащане  , и без нужда от презаверка стига да има свободни места.
По мои наблюдения почти винаги се намират места , а са ни качвали и при тричасово закъснение без да искат доплащане.
Изключително коректни са !

П.С. Като цяло Primark продават боклуци па макар и да има отделни по-сносни неща. Повечето хора едва ли изобщо ползват всичко което купуват оттам. Една огромна част просто се захвърля в някой ъгъл и един ден поема към магазините втора употреба в БГ  Laughing
Работата е в това , че у нас сме научени да плащаме скъпо за боклуци и когато видим такова нещо на цената която си струва ни изглежда безумно евтино. Например тази вечер влизах в Kenvelo . Джинси намалени уж с 50% от 79.90 на 39.90 лева и това е обявено като огромна промоция.
За същото качество джинси в Primark ще платите 10 паунда ...
В SportDepot маратонки Nike обявени на разпродажба от 109 на 89 лева ... лятото закупихме същия модел за 30 паунда (69 лева) в Лондон от Sportsdirect .
Толкова е евтино , че никой англичанин не се тревожи за качеството . За качествените неща си има други места . Ако и ти имаш тая нагласа мястото е страхотно за евтин шопинг.

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 22:44 от mallkata

# 89
  • София
Толкова е евтино , че никой англичанин не се тревожи за качеството . За качествените неща си има други места . Ако и ти имаш тая нагласа мястото е страхотно за евтин шопинг.
Ох, палиш ми фитила още повече! Нямам търпение вече! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт