Лондон - 5

• 83 535
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София - Варна
Интересувавм се от оставането на багажа на Victoria station.Разгледах сайта от първа стр. Има ли кабинки с монети или жетони? Или е само багажно отделение, където се таксува на брой. Трима сме и сме само с малък ръчен багаж, който би се побрал в малък шкаф. Ако няма трябва да нося някакъв тънък сак и да ги прибера вътре. В четвъртък сутринта пътуваме и ми е спешно.

# 661
  • Sofia
На автогарата е два пъти по- евтино от гарата. Двете са една до друга. На автогарата се плаща на бройка багаж, има си гише със служители, оставяш си нещата на тях.

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 00:25 от BettyRubble

# 662
  • Пловдив
Здравейте!Някъде по-назад в тази тема или в предишните  се споменаваше за това дали има смисъл предварително (от тук ) да се прави резервация туристическите бусчета Hop on-Hop off( спряла съм се на Golden Tours  или на Big Bus,защото спирките им са близо до хотела).Но не си спомням какъв беше отговора.Може ли някой от скоро ползвалите тази услуга, да ми каже дали цените на място са същите,както онлайн,за да ми отпадне тази предварителна резервация?
Имам и още един въпрос:
Последният ден мислим да се отдадем на пазаруване и да посетим Westfield.Разгледах им сайта и начините на придвижване до там.Горе-долу ми стана ясно,но все пак бих искала да се консултирам с вас дали правилно съм разбрала(Забравих да уточня,че предпочитаме да се предвижваме с автобуси):
От Cornwall Gardens ( хотелът ни е на 97 Cromwell Road) хващаме автобус 49 до White City Bus Station и от там има 5 мин пеша.Знаете ли колко е това разстояние до самия Мол?Не спира ли автобус точно до него?За мен не е проблем това разстояние,но на връщане (ако сме напазарили)  мъжът ми и децата ще има да мрънкат...

# 663
  • Пловдив
Докато разглеждах сайтове за туристически обиколки,попаднах на този:
http://www.smartsave.com/
В него има ваучери за 20% намаление на различни забележителности,ресторанти и др.
Например за:
Golden Tours 24 часа
Golden Tours 48 часа
Planet Hollywood London
Shakespeare's Houses and Gardens
Shakespeare's Globe Tour
Tower Bridge Exhibition
Wembley Stadium Tour
Chelsea Stadium Tours
Doubletree Hilton London Victoria
Harry Potter Bus Tour
City cruises in London
и др.
Реших да споделя тази информация,може на някой да му е от полза.
Ако някой ги е ползвал ,се надявам да даде отзиви!

# 664
Здравейте, момичета и благодаря много за полезната информация, която сте събрали тук   bouquet
Извинявам се, че нахлувам с въпрос направо, но не мога да се ориентирам напълно за местоположението на мястото, което евентуално искам да резервираме за преспиване.
Адресът е Western Gateway, Greater London, E16 1BD, United Kingdom , пише, че е близо до О2, надявам се да имат предвид арената. Ние ще сме едната вечер на представление там, така че от тази гледна точка е ок, ако е така, но въпреки това се чудя дали все пак не е прекалено далеч от "центъра" Simple Smile Много ще съм благодарна за всяко мнение.   bouquet

# 665
  • София
Ули,не е никак близо- с DLR  и метрото след това. Транспортът е добър, не е изобщо проблем, но все пак се губи време, ние бяхме резервирали още по-далече.Определено следващия път ще търся хотел в центъра.Неприятното беше при нас, че около нашия хотел нямаше нищо друго,освен два други хотела и освен да висиш на бара, или на спирката на DLR , друго няма какво да правиш . Затова сутрин излизахме  след закуска и вечер се прибирахме късно за едното спане, което си беше изморително.

# 666
tyntyrymyntyry, благодаря ти. Да, заподозрях и аз, че е доста далече. Ние досега винаги сме отсядали между метрото на Хамърсмит и Уестфилд, има една улица, пълна с хотели и откъм транспорт е било сравнително бързо и удобно. Неприятното е, че цените на хотелите там всеки път са по-високи Simple Smile

И за да допринеса и аз с нещо към темата, препоръчвам London walks, http://www.walks.com/ ние гледаме винаги поне една да направим. Много са интересни хората, които ги правят, определено видяхме неща, които иначе сами щяхме да пропуснем. Тази до Гринич също е много забавна. Гледам, че са вдигнали цените след последното ни ходене Simple Smile

# 667
  • Sofia
По мое мнение се губи много време при прикачване от една линия на друга. Затова е важно да си близо до централната линия на метрото( лично мое мнение и избор) или такава, която възнамерявате да ползвате най- много. Там има станции на 3 нива.

# 668
Ние бяхме в този http://www.edenplazakensington.co.uk/. Стаите са супер малки, буквално 2,50 на 4, банята беше модерна и с хубав душ. Много е удобно откъм транспорт, близо е до метро станция, където минават 3 линии. Не сме сменяли нито един път.

# 669
nikolica2002, да кажа за Westfield. Не е далече магазина от спирката.Аз бях разпечатала 2 маршрута с различни автобуси, /зависи откъде тръгваме/ , едното беше да се слезе на White City (Stop WG) ,пада се леко на север от магазина. Предполагам гледаш по картата. Но ползвахме другия маршрут , с автобус С 1, даваше го по-далеко,около 6 мин. до магазина. Пада се на юг от магазина. Слязохме на Shepherd's Bush (Stop B), но изобщо не е далеко. От автобуса се виждаше магазина и не е точно така,както изглежда по картата. На стрийт вюто се вижда колко е близо. А навръщане бяхме с метрото, то пък е по-близо от спирка на някой автобус.
Не мога да копирам линка с маршрут и да го сложа тук.

# 670
  • Пловдив
Благодаря много на mandy!Почти бях загубила надежда,че някой ще ми отговори!
Това,което най-много ме обърка е ,че почти едни и същи автобуси фигурират и на двете спирки (White City и Shepherd's Bush).Но след твоя отговор,вече съм по-спокойна .Ние вероятно ще ползваме  автобус 49 (спира на Sheperd's Bush).Още веднъж благодаря!

# 671
Здравейте! Предстои ми първото пътуване до Лондон. Решихме го много спонтанно с една приятелка да отидем на гости на други две приятелки, които учат и живеят там. Една вечер късно го решихме, на сутринта си купихме билети за 10.05.2014 до 15.05.2014. Чувала съм за някаква обиколка по улиците, на които се носят легенди, че Джак Изкормвача е убивал своите жертви и исках да попитам някой знае ли за такава обиколка? И изобщо всякакви подобни атракции от този тип ще са ни супер интересни. Другото, което исках да попитам е понеже имам за цел да си напазарувам някои маркови дрехи, дали в момента може да има някакво намаление на летните колекции при положение, че юни ще излизат зимните? Благодаря много за вниманието! Това е засега, ако се сетя още нещо ще пиша.

# 672
Да, буквално всички тур. агенции го предлагат. Ако вземете билет за туристически бус, към него вървят и безплатни пешеходни разходки и съм почти сигурна, че и Джак Изкормвача се включваше. На първа страница мисля има линкове.

# 673
  • Пловдив
Имате  ли информация дали някоя автобусна фирма пътува до Bicester village?
Разбрах  за другите два варианта - с влак от Marylebone и Shopping Express,но търся и друг начин.

# 674
Привет, момичета /и момчета ако има такива в темичката/  Laughing
За пръв път сме решила водим децата в увеселителен парк /Леголанд / и не ми е съвсем ясно: билетът за вход дава ли достъп до всички атракции или при някои се заплаща допълнително? Планирам да ползвам и ваучерите от Kellogg's и да спестим някой лев /опс, лира/  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт