Лондон - 5

• 83 551
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте само да вметна , че можете да влезете в който и да е хранителен магазин от типа теско да си купите Kelloggs зърнена закуска , като преди това проверите за талона на кутията.
Дава Ви 50% отстъпка. Един плаща и втория е безплатно за доста забележителности. Те са описани на самия етикет.
Ето пример:
http://www.ebay.co.uk/itm/FREE-ADULT-ENTRY-TICKETS-FOR-LONDON-EY … sh=item20e1726870
Те даже си ги изрязват и ги продават после. Обикновено са отбелязани на големите кутии.
На нас лично с ойстера ни излезе по скъпо , отколкото ако бяхме купили седмична карта за метрото.
Аз лично съм възхитена от Science museum. И на детето му хареса.

# 646

Понеже пристигането ни в Лондон от Лутън беше...

Искам да се възползвам от любезността ти със следните питания:

С какво пътувахте от Лутън и до къде в Лондон? Какви билети взехте( еднопосочни или ретърн) и има ли разлика в цената на място и online?

Поздрави!

# 647
Ние използвахме http://www.nationalexpress.com/wherewego/airports/londonlutonairport.aspx
Много удобни, комфортни, на всеки 20 минути има автобус. Мъжа ми беше взел предварително билети за 5 евро, доколкото разбрах на место цената е 30 евро. Имаше доста време откакто пристигнахме до автобуса, питахме може ли да се качим на по ранен, казаха, че няма проблем и буквално след 5 минути вече пътувахме. Пътува се около час и 20 минути, на гара Виктория слязохме ние.

# 648
Ние използвахме http://www.nationalexpress.com/wherewego/airports/londonlutonairport.aspx
Много удобни, комфортни, на всеки 20 минути има автобус. Мъжа ми беше взел предварително билети за 5 евро, доколкото разбрах на место цената е 30 евро. Имаше доста време откакто пристигнахме до автобуса, питахме може ли да се качим на по ранен, казаха, че няма проблем и буквално след 5 минути вече пътувахме. Пътува се около час и 20 минути, на гара Виктория слязохме ние.

говорим за лири, разбира се, нали?
но чак такава разлика???

някой купувал ли е билет за шатъла от Лутън до Виктория Коуч Стейшън на място и колко струва ?

# 649
...
Качи някоя и друга снимка.
Другите, които също се завърнахте скоро от Лондон, покажете ни и вие града през вашите очи  Flutter

И на мен ми се иска да погледам снимки...

# 650
...
Качи някоя и друга снимка.
Другите, които също се завърнахте скоро от Лондон, покажете ни и вие града през вашите очи  Flutter

И на мен ми се иска да погледам снимки...
Ето малка част от моите снимки:
http://emonm.snimka.bg/europe/london-2014.813349
Период 26.03.2014 - 29.03.2014. Хотел: Premier Inn East Croydon Town Centre. Има и лични снимки, но не ми се махат.
Впечатленията си от лондонската екскурзия споделих в поста си след завръщането:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=743460.615

# 651
emonm, много хубави снимки! Явно дъждът не е попречил на прекрасното ви настроение:-)

# 652
emonm, много хубави снимки! Явно дъждът не е попречил на прекрасното ви настроение:-)

Благодаря! Дъждът ни пожали, първият ден валя 1 час и по-скоро ръмеше, вторият ден не си заслужаваше да си отваряме чадърите..., за 3 минути дъждът отмина. Добре, че позаваля малко, че какво е Лондон без дъжд!

# 653
emonm, чудесни снимки! Благодаря ти, че ги сподели с нас!  Hug

# 654
  • София
Emonm, прекрасни снимки. Вдъхнови ме да отворя и разгледам и нашите албуми отново , странното е , че и аз съм отделила голяма част на Тауър Бридж,явно най-много ме е впечатлил Wink))

# 655
Започвам подред да отговарям
Не сме вземали аудиогид, може би и затова не останахме очаровани. Не, не е лошо, но някак си очакванията явно са били по-големи.
Хотела беше хубав,доволна съм,аз особено за хотелите ...доста ги избирам. Стаите по-големички /като за хотел в Лондон/, но беше малко далеч от централната част, 2 зона е. Миналогодишния ни хотел беше до Хайд парк , 4 звезден, но пък стаите доста малки, а и по-скъп естествено. Сегашния беше добре, без забележки.
Забравих за Science museum, ходихме, наистина там всичко ни хареса, много е интересно.

От Лутън до Лондон пътувахме с Национал експрес, гала е дала линка. На сайта им четох че часовете трябва да се спазват, бях резервирала за 22.20ч. , оставих си време за минаване на проверката, но за 22ч. бяхме готови и се качихме без никакъв проблем.
Платих от тук билетите, 10 паунда + 1 за резервация - 11 всъщност. Аз си избрах спирка Marble Arch, едно че от предния път всичко ми е познато там,и автобуса после до хотела знам от коя спирка там да го хванем. В метростанцията както казах гишетата вечерта не работеха и от машиките си взехме седмичните карти. От тук смятах че със седмични ще ни излезе по-евтино, отколкото да зареждам ойстер,понеже при него ако започнем в пик, после така ще таксува деня...по-напред някой добре беше го обяснил и мисля че вече на всички е ясно.
Връщането ни беше от Станстед , за там бях резервирала билети на изибуса - 4.98 паунда за двата билета, от рано естествено. Но са малки бусчета,както по снимките от сайта им. Не препоръчвам,много друсат, тесни седалки,но се изкарва. 4 човека бяхме за летището.
Последната ни нощувка беше на летище Станстед. Добре че така  реших, за да не пътуваме от Лондон през нощта. Хотела - на 2 мин. от терминала, много хубав хотел, поспахме до 4.30 сутринта, в 6.30 беше полета.

http://www.booking.com/hotel/gb/radissonsasstansted.bg.html?aid= … abel=thesquare-2a*Z_vbOn1H1aBjUd5lNOQS3123423984;sid=171ee4f78929cf11705f1aed13c43f95;dcid=1;origin=disamb;srhash=1118258186;srpos=1

Сега не мога да кача снимки,но не са хубави, апаратчето ни нещо не прави както трябва явно. Като гледам emonm какви хубави снимки е сложила... Всичко е прекрасно.

# 656
emonm, и аз ти благодаря за снимките  Hug
Много са хубави, а нощните са като картички  Heart Eyes

# 657
mandy2 Благодаря за споделеното!  bouquet

# 658
  • София - Варна
Здравейте. Взехме  си билети за National Express Лутън-Лондон. Какво става обаче, ако самолетът закъснее. Летим в четвъртък.

# 659
  • София
mandy, а не се ли включихте в обиколка с някой бийфитър? Всъщност на мен ми хареса много в Тауър, точно заради обиколката и раздумките с бийфитърите - много забавно разказват, пускат яко шегички и въобще ми е незабравимо преживяване Simple Smile. Всъщност и на други места, където имаше гидове (примерно в Глоуб и на корабче до Гриниуч) беше страшно интересно и забавно. Мен лично аудиогидовете ме отегчават и рядко си взимам.

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 16:45 от Lana

Общи условия

Активация на акаунт