Лондон - 5

• 83 384
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Здравейте!
Не знам как е в Лондонския Леголенд,но миналата година бяхме в Леголенд-Сан Диего и там се плаща само входния билет и ползваш всички атракции .Билетът важеше и за двата парка - Legoland и  Water Park.На децата много им хареса.И не само на децата!

# 676
Привет!

В синоптик.бг гледам температурите за Лондон от 8 до 16 градуса през деня...Да вярвам ли на това или да търся друг сайт за времето там?
Покрай Темза духа ли често, т.е. при едни и същи т-ри там и тук, в Лондон по-студено ли се усеща?

# 677
Аз преди да тръгна гледах 3 сайта за прогноза и никой не позна. Там времето е много променливо, но като цяло е леко по-хладно от София. Абе вечер направо си ставаше студено. Аз Бях с палто и шапка, за сведение някои лондончанки бяха по къси летни рокли с къси ръкави и боси.

# 678
Прогнозите на сайтовете от първа страница бяха относително точни при нас, но наистина е адски променливо тези 8 до 16 градуса могат да се случат в рамките на час, като в един момент на слънце е даже сигурно над 20 после като задуха един леден вятър...(поне края на март беше такова, може лятото да у по-устойчиво, ама). Та някакво адекватно за сезона яке задължително според мен трябва да се вземе, дори за май месец.

# 679
Няма да ни се размине носенето на якета явно. Ама по-добре с топла дрешка отколкото да тракаме със зъби, нали.

# 680
Ще ходя юли месец до Лондон за една седмица.
От сега нямам търоение, записвам да следя полезната информация тук  Heart Eyes

# 681
Момичета, за тези от вас ,които ще бъдат в Лондон в периода до 31 май. Могат с билет от влака да се възползват от офертата 2 в 1 за мюзикъла We Will Rock You, за последно ще бъдат играни тези представления.

Ето офертата:

http://www.daysoutguide.co.uk/we-will-rock-you

Ние ще пътуваме началото на юни.

# 682
  • На планетата Земя
Чух за някаква стачка на служителите на метрото. Имате ли по-точна информация кога ще е тази стачка?

# 683
Да, започнала е вече.

Новини: http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/04/29/2290079_sta … ndon_za_48_chasa/

Жалко, ще ме хване Sad

Аз съм там от 1 до 5 май.

# 684
И аз имам притеснения относно стачката на работниците в метрото на Лондон.
Няма никакви новини дали има споразумение между стачкуващите и общинарите. Моля, ако има мамчета, живеещи в Лондон и знаят повече, нека напишат тук. Силно се надявам да не продължи от понеделник, че екскурзията ми отива по дяволите!

# 685
По принцип преговори се водят, но никой не знае дали ще се състои самата стачка. Тази е третата през последните няколко месеца и за съжаление - всички стачки, за които предупредиха си се случиха. Втората тъкмо приключи вчера. Съмнявам се някой да потвърди или отхвърли категорично. За съжаление бих ви препоръчала да сте по-скоро в готовност да използвате алтернативни методи за транспорт...

Най-голяма лудница е сутрин и вечер. Имайте предвид, че някои от линиите са частично в движение, макар и стачката.

Използвайте Overground, DLR и автобуси. Може също и да разгледате информацията в сайта на градския транспорт (tfl) и да планирате пътуванията си.

# 686
# 687
За съжаление бих ви препоръчала да сте по-скоро в готовност да използвате алтернативни методи за транспорт...

Най-голяма лудница е сутрин и вечер. Имайте предвид, че някои от линиите са частично в движение, макар и стачката.

Използвайте Overground, DLR и автобуси. Може също и да разгледате информацията в сайта на градския транспорт (tfl) и да планирате пътуванията си.

Не споменавате влаковете от National Rail. А аз смятах като алтернатива тях да ползвам, заедно с автобусите, че само с автобуси ще е много бавно. Та влаковете също ли стачкуват? ... Останах с впечатлението, че само метрото стачкува.

Още един въпрос имам относно пътуването в неделя с метрото(няма да са в стачка все още): ако се кача в 17:00 часа на метрото и пресека 1-2 зона 2,80 паунда ли ще ми вземе от Ойстера или 2,20. Т.е. това, което пише в сайта за транспорта, че събота и неделя са off-peak за единичните таксувания отнася ли се или само за дневната max. такса, т.е. 7:00 паунда за 1-2 зона?

# 688
Zaharinka, и влаковете вървят. Първата стачка и тях ги засегна леко - имаше някакъв проблем и не се движеха сутринта  Peace

В краен случай - не се притеснявайте да питате служителите на метростанцията. Те ще са запознати с моментното състояние и най-добре ще ви опътят  Peace

# 689
Zaharinka, и влаковете вървят. Първата стачка и тях ги засегна леко - имаше някакъв проблем и не се движеха сутринта  Peace

В краен случай - не се притеснявайте да питате служителите на метростанцията. Те ще са запознати с моментното състояние и най-добре ще ви опътят  Peace

Благодаря, Славейче!   bouquet

За град като Лондон градският транспорт е ключов фактор не само за живеещите в него, а и за туристите. В края на крайщата ще пътуваме двойно по-бавно с автобусите и ще видим наполовина това, което сме предвидили, но няма да си разваляме настроението заради това, я! Rolling Eyes Peace

Общи условия

Активация на акаунт