Нашите кухни- тема 51

• 87 974
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
  • София
 Честитоо!Със здраве да си я ползваш.Много ми харесва! Peace  Като гледам красивите бели кухни, още повече намразвам моята.
Може догодина да и смените само вратичките /дори само горните, пак ще изглежда бяла и светла/.
   Не,че кухнята е толкова грозна, много ми е удобна, но едно,че е тъмна, друго още не е довършена. Няма гръб още, сива замазка е, арка не успяхме да направим, осветлението се монтира към гърба и то не е сложено, барплота щеше да е след арката, но и там е недовършено.Балкона не ми е довършен с паркет, та да изкарам хладилника.Един шкаф има за сглобяване на балкона,но и той чака паркета и арката.Не ни върви с майстори и това е, обещават ,после не идват. Сега чакам едни пари да ми върнат, след два месеца чакане на майстора. Confused Вече не смея да викна никой. Ааа и стените са само по шпакловка, още не сме решили тапети или латекс. #Crazy

Иначе е от този вид, но според моите размери и повече чекмеджета.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 17:31 от Тайна

# 511
  • Отвъд алеята зад шкафа
Момичета, я ми обяснете за индукциционните котлони - какви са изискванията за съдовете и какво става, ако не го спазя?

# 512
Момичета, я ми обяснете за индукциционните котлони - какви са изискванията за съдовете и какво става, ако не го спазя?

Дъното да е метал, т.е. да залепва магнит за дъното на съда.
Ако не го спазиш, няма да стане нищо - котлоните просто няма да се включат.
Индукционните котлони разпознават съда и ако не  е подходящ, не тръгват.

# 513
doniboni  как сте свързали гърба и плота?
Може да е коментирано но съм пропуснала как се прави това . Моя е с онази груба водобранна лайсна която дори се деформира от газовия ми котлон.

# 514
Doniboni,Изключително добре обмислена кухня като подбор на шкафове механизми и разпределение. Даже си позволих да си копирам някои от тях за да ги имам предвид  при правенето на моята кухня.Със здраве да си я ползувате!

# 515
  • на кой му пука, майна
doniboni  как сте свързали гърба и плота?
Може да е коментирано но съм пропуснала как се прави това . Моя е с онази груба водобранна лайсна която дори се деформира от газовия ми котлон.

С цветен силикон, подбрахме цвят като плота и гърба. Водобранните лайсни хич ги недолюбвам  Rolling Eyes

Doniboni,Изключително добре обмислена кухня като подбор на шкафове механизми и разпределение. Даже си позволих да си копирам някои от тях за да ги имам предвид  при правенето на моята кухня.Със здраве да си я ползувате!

Благодаря  Hug

# 516
  • Нейде из лудите гори...
Моята кухня вече е в къщата  Party Разглобена, но там  Party В неделя влизам да изчистя помещението, защото още има довършителни работи и малко майстори, но в понеделник ще е сглобена.... хайде другата седмица по това време, ако и функционира ще съм на седмото небе  Sunglasses

# 517
  • на Мелмак

Дъното да е метал, т.е. да залепва магнит за дъното на съда.
Ако не го спазиш, няма да стане нищо - котлоните просто няма да се включат.
Индукционните котлони разпознават съда и ако не  е подходящ, не тръгват.

Метала да е стомана Peace
Иначе не се включва.
Бях си взела за проба тиган със стоманена пластина , за да става за индукцион-  но много мъка ми беше с него - беше от евтините и се изкриви ,загоря , стоманата нещо котлона не я разпознаваше.

# 518
Най - лесно се пробва с магнит, хваща ли съда - всичко е наред.  Peace

# 519
  • Някъде на път....
Чудесна кухня, много добре е станало. Обаче аз нещо не виждам фурна и котлони  newsm78

Ето ги и тях:

http://doniboni.snimka.bg/other/trapezariya-kuhnya.791732.32137399.big

За терасата, където са котлоните, пералнята, сушилнята и миялната не съм дала линк, май  newsm78, но разгледай албума:

http://doniboni.snimka.bg/other/trapezariya-kuhnya.791732.all

Много е хубава! Със здраве и кеф да си я ползваш!  Peace

# 520
  • Отвъд алеята зад шкафа
Разбрах за съдовете, но има ли смисъл от индукционни котлони, в сравнение със стъклокерамичните?

Дадохме проекта на апартамента на една мебелна фирма за оферта, а те ми предложиха нов проект  Laughing Стилът е различен, друга гледна точка, променили са местата на някои неща в кухнята и сега ги обмислям. Ето да видите:

Скрит текст:

Няма остров, а трапезарната маса е с по-квадратна форма, мивката е по средата, а не в ъгъла, хладилникът минава преди стъклената витрина.

# 521
  • В градината...
Я метни и стария вариант, да сравним.
Ако ще са тухли, защо да са червени  Thinking Не бива така буквално да се четат нещата. Сиви, нещо друго...

# 522
  • Отвъд алеята зад шкафа
Я метни и стария вариант, да сравним.
Ако ще са тухли, защо да са червени  Thinking Не бива така буквално да се четат нещата. Сиви, нещо друго...

Eто:
Скрит текст:

Сега умувам за кухненския остров - от една страна без него има повече място за голяма трапезарна маса (макар че на първия проект масата също не е малка, 2 метра е по дължина), но пък ако го няма острова, ще съм постоянно с гръб към останалото помещение. Островът ми дава възможност да се обърна с лице към дневната.

# 523
  • Раковски
Може да се съчетае остров + маса ако разбира се има място за това.

# 524
  • София
Гадамер, на мен ми харесва повече първия ти проект Peace
Във вторият не ми харесват тухлите, масата ми се струва много квадратна и според мен трудна за обслужване при ежедневно ползване. Хладилникът е много далеч, по-добре е да е преди витрините. А и като атмосфера, интериор и цветово ми харесва повече първият. Разбира се, това е мое мнение Grinning

Общи условия

Активация на акаунт