Нашите кухни- тема 51

• 87 893
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
  • на Мелмак
Аз съм също с Тека и му мия филтрите най - редовно в съдомиялната.
Ако са по- замърсени- ги пръскам с препарат и така си слагам- излизат като нови. Grinning

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 15:40 от etty775

# 616
  • София
Благодаря.

# 617
  • Раковски
Ще дам малко информация за фабер, свалили са цените с около 40/50/60 лв на уред (на повечето). Който е смятал да си купува нещо от тях ще изкяри.

# 618
shadowman къде е това намаление, във всички магазини или някой конкретен.
Казаха ми че магазина им е на Ботевградско шосе, утре ще ходя ако работят да разгледам, препоръчаха ми такъв абсорбатор да си взема. Искам мощен и безшумен, за около 35 кв.м, може и вие да ми препоръчате нещо
и друго се чудя- горните шкафове с хоризонтално или вертикални вратички ли да бъдат, кои са по удобни- и двата вида ми харесват, хоризонталните са и по скъпи заради механизмите, но като функционалност кои са по- добри... или то си е до човека:-)

# 619
  • Раковски
 Да си призная много от уреди не разбирам, смятам, че аспиратора трябва да е мощен понеже той обира парата и ако не е мощен тя се минава встрани от него и влиза в шкафовете които с времето се надуват. Вчера бях на презентация на фабер, от тази година асортимента им е по-голям и по-евтин, има много безшумни аспиратори, но са и по-скъпи заради електрониката в него, имало някакви възглавници в тях за да са безшумни. Намалението е на почти всичките им уреди. Важното за шума е и тръбите.
 Горните шкафове с механизъм е по-удобен (според мен), но всичко зависи от парите понеже разликата може да е над 100 лева за в сравнение с пантите, само трябва да се знае, че ако ще е се вдигат вратите нагоре трябва да има разстояние между шкафовете и тавана.

# 620
  • на Мелмак
Аз съм с хоризонтални горни шкафове - еми катеря се плота за вторият ред или оставям на мъжа ми да ги затвори Laughing

# 621
  • Раковски
Тук вече зависи от височината на човека.

# 622
...и от височината на шкафовете. Долният ред ако е 80-90 см., с още 60 см. гръб стават 150 за начало на горния ред. От тук зависи горните шкафове с каква височина са. Аз съм 165 см. и в някои магазини съм опитвала тези с механизмите- някои не можех да ги стигам, за да ги затворя. Накрая предпочетох нормално отваряне с плавно затваряне и не съжалявам за избора си.

# 623
Здравейте,
днес се видях с майстора който ще ми прави кухнята, и съвсем случайно стана въпрос за височината на долните шкафове, като ми показа до къде ще стигат- направи ми впечатление, че доста ниско идват- каза ми че стандартното е 86 см, сега като премерих височината на сегашната ми кухня се оказа че е 90,5 с плота разбира се, не знам той какво е имал предвид - дали без плота....
Някой може ли да ми каже стандартно каква е височината, и под височина 86 см, дали майсторите имат в предвид само шкафовете без плота.
Аз съм решила да поискам да са с височина като сегашните ми ама все пак да се консултирам....а и в къщи всички сме високи хора, аз съм най ниска 1,66 см.  Laughing

# 624
  • София
86-87

# 625
  • Раковски
Здравейте,
днес се видях с майстора който ще ми прави кухнята, и съвсем случайно стана въпрос за височината на долните шкафове, като ми показа до къде ще стигат- направи ми впечатление, че доста ниско идват- каза ми че стандартното е 86 см, сега като премерих височината на сегашната ми кухня се оказа че е 90,5 с плота разбира се, не знам той какво е имал предвид - дали без плота....
Някой може ли да ми каже стандартно каква е височината, и под височина 86 см, дали майсторите имат в предвид само шкафовете без плота.
Аз съм решила да поискам да са с височина като сегашните ми ама все пак да се консултирам....а и в къщи всички сме високи хора, аз съм най ниска 1,66 см.  Laughing

Значи долните шкафове се правят 72 см + 10 см крака + 4 см плот става 86 см, ако има обикновена пералня или съдомиялна (тоест не са за вграждане) шкафа се прав 76 см и всичко става 90 см. После гръб 60 см и горните по стандарт са 72 см, но могат да са и до тавана или да го кажем така, че могат да бъдат колкото искате.

# 626
аз ще имам вградена съдомиялна, не може  ли да се направи пак общата височина да е 90 см! Би трябвало да има вариант защото в апартамента в който сме в момента сме с вградена кухня с вградена съдомиялна и общата височина е 90,5 см. Това ми е удобната височина  и не искам по ниска Sad

# 627
  • Раковски
Не е проблем да стане 90 см и с вградена съдомиялна, минимума е 82 см без плот понеже съдомиялната е 82 см.

# 628
  • на кой му пука, майна
Моите са 86-87 с плота и ми е много удобно, не съм от най-високите и затова така поисках. Трябва да се съобрази с домакинята, а не с най-високия в къщата.
Предната кухня ми беше на височина 90 и ми умаляваха ръцете, когато режа нещо на плота или работя  по-продължително на него.

Така, че съобразете размера с този, който ще използва плота най-много.

# 629
Mila_33

много хубава кухня -със здраве да си я  ползвате  Simple Smile

за аспираторите гледате тези параметри (EN...)
примерно :

* Капацитет по UNE-EN-61591: 448 м3/h за HP 590 м3/ч
* Ниво на шум UNE-EN 60704-2-13: 42 dB(A) за HP 54 dB(A)
а не тези:

Максимален капацитет: 900 м3/ч за HP 1200 м3/ч
поне до колкото съм запозната

Общи условия

Активация на акаунт