Нашите кухни- тема 51

• 87 904
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
  • Раковски
Ще помагам когато мога.

# 601
Весело посрещане на Нова Година на вас и семействата ви   bouquet
Да сготвите любимите ястия на любимите хора, да се забавлявате и да се наслаждавате на всяко едно творение в любимата кухня  Hug
А на тези, които още нямат "своята любима" кухня им пожелавам от сърце в най-скоро време да я имат  Peace
Наздраве!!!

# 602
  • Пловдив
запис да следя Simple Smile

# 603
  • България-Варна
Весело посрещане на новата година и през новата година отново да се хвалим с новите си кухни в който да се вихрим с гозби за нашите семейства.

# 604
  • Някъде на път....
PRESIPO, и аз съм любопитна да видя обзавеждането ти.  Peace

# 605
  • София
Честита Нова Година!

Включвам се в темата за да ви следя и да попивам опит и мъдрост от вас!   bouquet

Предстои ни ремонт и преустройство на новото ни жилище и се чувствам лишена от идеи кое как да бъде. Знам само, че кухнята ще бъде част от по-голямо помещение, един вид кухньо-хол (това по настояване на половинката). Така че всичко трябва да е точно на мястото си за да не губим пространство.

Ще ви следя!

# 606
  • София
Момичета и момчета, помагайте!
Утре отиваме да поръчаме кухня спешно, а аз си блъскам главата как е най добре и ергономично да ми бъдат разпределени шкафовете- кухнята е линейна 3 м. , в нея трябва да има мивка, печка, съдомиялна и микровълнова, хладилника е в единия ъгъл свободностоящ, кухнята граничи със столова, тоест може линейната кухня да се направи с някакъв плот, който да я разделя от столовата
дано да сте ме разбрали
заболя ме главата да мисля, все пак е важно решение newsm78

# 607
shadowman , специално на теб ти благодаря за идеята за кухнята ми без водобранна лайсна. Стана много хубаво както ми предложи.
Може ли снимка ? Предстои ми правене на кухня и едно от нещата, които ме притесняват визуално, е точно водобранната лайсна. Стои ми грозно. Мъжа ми казва, че без нея не можело. Някъде четох, че плота може да се залепи за гърба. Няма ли опасност след време да се разлепи на места?

# 608
  • Раковски
Момичета и момчета, помагайте!
Утре отиваме да поръчаме кухня спешно, а аз си блъскам главата как е най добре и ергономично да ми бъдат разпределени шкафовете- кухнята е линейна 3 м. , в нея трябва да има мивка, печка, съдомиялна и микровълнова, хладилника е в единия ъгъл свободностоящ, кухнята граничи със столова, тоест може линейната кухня да се направи с някакъв плот, който да я разделя от столовата
дано да сте ме разбрали
заболя ме главата да мисля, все пак е важно решение newsm78

http://www.blum.com/bg/bg/03/index.php

Тръгва се от това, моята кухня ще е 3,3  и в нея ще има (започвам от ляво на дясно), шкаф за бутилки, фурна, шкаф чекмеджета, мивка, съдомиялна и хладилник, горния ред следва долни за да има симетрия, но не е задължително. И все пак всичко зависи от мястото и дали вече е направена ВиК-ато и кабелите.

# 609
  • София
След близо две години следене на темата, минаване през всякакви варианти и аз мога да се похваля с готова кухня благодарение на shadowman Hug
Няма как да си спестя и да не напиша, че сме страшно доволни от отношението му, от качеството на работа, от сроковете... абе от всичко  bouquet

Пускам две снимки, въпреки че все още не е подредено както ми се иска Simple Smile

http://media.snimka.bg/s1/3034/032313017.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/3034/032313020.jpg?r=0

# 610
  • София
shadowman благодаря ти, варианта който си мисля е входна врата и на стената вдясно хладилник- има точно място и после на буквата г започва мивка, съдомиялна, печка, шкаф за бутилки, шкаф с чекмеджета. Чекмеджетата ми идват далече, но пък ако са до мивката, печката става далече, а комина ми е в началото на стената, там е и вик то. С малко плотче около 60 см издадена част ще е отделена кухнята от столовата. мисля там да сложа микровълновата. Не искам да е на плота защото ми се иска да имам повече пространство за работа.
Другият ми въпрос е за абсорбатора- искам възможно най добро, като кухнята и столовата са едно дълго помещение 2,20 на около 7 метра-около 15 кв, като във вътрешната част откъм кухнята е отделено със стена от хола 20кв м, а в зоната на столовата е портал около 2,50м, не мога да разбера дали да се съобразявам само с квадратурата на кухнята и столовата или и хола да имам предвид. Препоръчайте ми хубав абсорбатор ама да е вграден в шкаф, не искам от тези тип комин.
Последният ми въпрос е за горните шкафове- не мога да преценя колко да са високи, на мен ми се иска да са до тавана, така ми харесват а и да събират повече, не знам обаче как да се вгради въздухоотвода на абсорбатора- трябва през доста шкафове да мине, ако ги направя по ниски- трябва да е върху тях, а ми е грозно. Намам нито пари нито време да правя окачен таван- моля ако може да помогнете с идеи, може и снимки.
Mila_33 честита кухня, страхотна е, със здраве да си я ползваш

# 611
  • Раковски
Вграден аспиратор по-мощен от 900 кубика не съм виждал, той е на лексгруп, но е и доста като пари, има един на пирамис с 800 кубика за 333 лв а на лексгруп е около 600.

# 612
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мила, чудесна кухня, да ти е честита!

Аз също се интересувам от този мощен абсорбатор с 900 кубика. Обаче доколкото разбрах трябва да се планира по-голямо фи на въздуховода, за не е много силен шума. При мен въздуховодът ще е скрит във фалшивата част на шкафовете - нали ще стигат до окачения таван, най-горе няма да ги ползвам, но отвън няма да си личи.

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 10:37 от gadamer

# 613
  • София
Аз имам този мощен телескопичен аспиратор 900 м3 на Лексгруп вграден в шкаф до тавана, както ще е при теб, в кухня изработена и монтирана от shadowman   Simple Smile
Да, много е мощен, вярно е. Също така дори и на първа степен е много шумен. На 3-та е нетърпимо. Въпреки това не се надявай да не се усеща никаква миризма при готвене.
Нямам база за сравнение с други подобни модели - дали само той върши работа, която може да свърши и друг на половин цена  Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 10:59 от Vayana

# 614
  • София
Абсорбатори:
аз съм с този Тека: http://www.teka-bg.com/index.php?option=com_content&task=vie … 672&Itemid=87 помещението е около 100 м3
на теста с пържени кюфтета и скара се справя супер - 3 степен, не се чува нищо до него.

Имам обаче друг въпрос: Мога ли да напъхам филтъра в миялната, за да го изми ?

Общи условия

Активация на акаунт