90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 238

• 30 995
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
 Здравейте.
 Честито на всички празнуващи!
 Браво за сътворилите тези вкусотии!
 hrisi_a4o,този миш-маш ако е с яйце и сирене не е режимен.
 Аз за 2 дни съм +1,2кг,та днес въглехидрати:
з-диня
о-Вита с лютеница
в-дребни сладки
 Лека вечер.

# 631
Добра вечер.

Някой питаше за тестото за тутманика, Инке, ти ли беше бабе?

Ей ти го на

600-650 гр. брашно
60 гр. захар
1.5 ч.л. сол
200 гр. кефир (айрян)
50 гр. прясно мляко
25 гр. жива мая при месене на ръка (1 с.л. с връх суха или 12,5 гр жива в машина за хляб)
75 гр. маргарин ( краве масло или мас)
2 яйца

Аз започвам да меся кифлички с яйце и сирене  Mr. Green

Въпрос от мен: това тесто за тутманик ли е или за ПИТА?
Тутманикът се прави с доста сирене, а тук в рецептата го няма.
Истински тутманик се прави от тесто с брашно, малко сол, с.л. олио и хладка вода. Не се слага мая. Измесва се много добре на гладка топка. От нея се правят  около 12 топчета, които се топят в мазнина и се теглят с ръце, докато стане подобно на кора за баница. Ръси се мазнинка и обилно със сирене. Сгъва се като кърпичка. Другото топче се тегли, ръси се с мазнина и сирене. В нея се слага първата сгъната "кърпичка", отново се сгъва и така с всички топчета и  "сгънати кърпички" една  в друга.   Слага се в намазнена тава и се пече около час. От снимките оставам с впечатлението, че това е пита , а не тутманик. В питите също може да се сложи сирене, но си е ПИТА. Може би имате предвид "мързелив тутманик", който не се тегли, а се омесва или бърка като кекс.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 00:28 от K.A.G.

# 632
  • София
K.A.G. естествено, че тутманикът се прави със сирене. Това го знаем всички. Затова съм дала само рецептата за тестото, с което аз го правя. Това едно.
Второ, Инка попита за рецептата за моя тутманик, затова й я пиша.  Wink

# 633
  • Калифорния, САЩ
   Добро утро, дами. Минах да ви поднеса закуската и кафето, насладете им се дори и в леглото.  Wink
 Лек и успешен почивен ден  Hug Hug Hug.

Скрит текст:

# 634
Добро утро, момичета!

ir74, мерси за кафето Hug

Аз нещо съм болна тези дни, настинах-хрема, гърло, сополи,  картинка от всякъде, цъфнах и с МЦ, децата и те болни, оплаках ви се ....

Иначе ми остават 10 дни до края и започвам да боря 10-я кг., малко ме страх през почивката да не оплескам нещата.

днес въглехидрати
з. грозде
о вита с лютеница и салата зеле или айсберг
в. торта

Усмихнат ден! newsm53

# 635
  • София
Добро утро и от мен!
След вчерашния въглехидратен -500гр. и то след хубаво парче бисквитена торта от сладкарница "Неделя" вечерта. Запазва се тенденцията да свалям след въглехидратен Grinning
За днес съм изпекла една тиква и явно ще трябва да си я изям защото едва ли някой друг ще хапне от нея, като е без захар Simple Smile
Лек ден на всички и много минусчета!  bouquet

# 636
Вчера се размазах от излагане.Срам не срам това е
з-1 банан
о-чушки с ориз и поо.. осле отидох на събор.То не беше печено агнешко,то не бяха сладки сиропирани баници,че накрая и
в-от чушкити с ориза
Тази нощ примирах от болки в корема и киселини.
Днес трябва да е въглехидратен,но дайте акъл ,дали да не направя 2 плодови дни.Моля Ви за мнение.Хубав почивен ден.

# 637

Тинки и Бонто и аз съм от града с купищата дънки
hahaha Така ли му казваш
Добро утро.
Това със смяната на часа го мразя Crossing Arms Искам да е 9.30 пъК!
Кантара ме наказа ужасно тази сутрин с 1,100 кг + та както казах плодов ден ме очаква на ябълки и круши. Това е положението. Толкова вкусно миришеше всичко в кухнята снощи, че от мизимата имах чувството, че качвам вече Rolling Eyes Но ще си търпя последиците. Всъщност с този + кантара се върна на позициите от трети воден, бях леко на долу тези дни. майка ми вече ме гони като империалист колко кг-ма съм. Но да кажа, че съм си жива и здрава и си ям нормално Whistling
Дано при вас няма такива последици. Хубав ден иии аман от тая мъгла #2gunfire

# 638
  • София
Вчера се размазах от излагане.Срам не срам това е
з-1 банан
о-чушки с ориз и поо.. осле отидох на събор.То не беше печено агнешко,то не бяха сладки сиропирани баници,че накрая и
в-от чушкити с ориза
Тази нощ примирах от болки в корема и киселини.
Днес трябва да е въглехидратен,но дайте акъл ,дали да не направя 2 плодови дни.Моля Ви за мнение.Хубав почивен ден.
Според мен - след прегрешенията - забравяш ги.... и продължаваш по правилата. Grinning

# 639
Добро утро,да попитам днес въглехидрати- може ли за обяд да хапна багета с билки и масло?От доста време стой в камерата,такава от лидл замразена и се пече за 20 мин. във фурната.Хубав ден   Nature Sunny

# 640
Добро утро днес ми е 7 ден от 4 врътка и тази сутрин се теглих и съм -2 кг немогах да повярвам качих се на кантара няколко пъти много съм щастлива че открих тази диета и вас.

# 641
 Добро утро.
Добро утро,да попитам днес въглехидрати- може ли за обяд да хапна багета с билки и масло?От доста време стой в камерата,такава от лидл замразена и се пече за 20 мин. във фурната.Хубав ден   Nature Sunny
Масло се консумира само в белтъчен ден.
 Аз съм -1кг. след въглехидратите,с което върнах кантарът където му е мястото GrinningДнес менюто е мъгла.Чакам снимките на Боби с нетърпение.
 Лек ден.

# 642
 ppvasileva  Благодаря за бързия отговор тогава ще са филийки с лютеница и зелена салата за обяд и нещо сладичко за вечеря

# 643
Добро утро.
Добро утро,да попитам днес въглехидрати- може ли за обяд да хапна багета с билки и масло?От доста време стой в камерата,такава от лидл замразена и се пече за 20 мин. във фурната.Хубав ден   Nature Sunny
 Аз съм -1кг. след въглехидратите,с което върнах кантарът където му е мястото GrinningДнес менюто е мъгла.Чакам снимките на Боби с нетърпение.
 Лек ден.
завидддддддд Mr. Green Blush
Дидка ако  багетата не е постна също не може Peace
аз отчитам закуска 2 ябълки Grinning

# 644
  • София
Днес сме на плодове Peace

Общи условия

Активация на акаунт