Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 072
  • 706
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Казармата беше добра школа за нашите скъпи съотечественици- ромите.
Държавата майка беше помислила и за тях. Това беше шанс да вземат занаят в ръцете си и да имат препитание по-късно...Много от тях- хора с ниско образование и скромни възможности,  станаха добри бояджии, зидари, дърводелци и пр...живееха по-късно нормален живот. 

Същото е в щатите, между другото.
По-бедните и необразовани момчета гледат да отидат в казармата, да имат държавна служба и заплата.

# 241
Мне, както винаги излишно напомням, че има разни хора. За съжаление съм виждала такива, които никога не биха си пуснали синчето никъде и са го възпитали достатъчно добре, че и то самичко да не пожелае да отиде някъде.
Но няма нищо, свикнала съм на хората да им става некомфортно от изказванията ми.

Винаги е имало, и ще има. Тези момчета отърваваха казармата или ги уреждаха на служба с привилегии. Няма спасение.

# 242
Казармата беше добра школа за нашите скъпи съотечественици- ромите.
===Много от тях- хора с ниско образование и скромни възможности,  станаха добри бояджии, зидари, дърводелци и пр...живееха по-късно нормален живот.  
Същото е в щатите, между другото.
По-бедните и необразовани момчета гледат да отидат в казармата, да имат държавна служба и заплата.
тази част от населението- е един доста голям процент да не казвам, че е поне два пъти повече от иначе образованите и културни момчета ...дето не им трябва казарма...
Това е последен шанс за някои да станат хора!
Мисля, че държавата си беше ок...имаше компромис за студентите и за хора с таланти...всеизвестно беше...дори и за хора с връзки Wink се намираха вратички...
Важното бе, че масата си беше възпитана по Макаренковите принципи и това си беше правилно...на простака не можеш да му вкараш акъл освен чрез труд, здрава ръка и справедливост към всички еднаква. 
Това е истината...книжките ...са за тези дето ги четат...а като знам, как чете бай ти Ганьо Балкански и Айшето от маалата......  nnnuu

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 17:51 от маманет

# 243

Соте верно е, родителите пречат...
докато тате зарежда редовно хладилника с биричка- няма как сина да разбере как newsm78 бирата идва в хладилника...
Ех, късметлия си Соте ...няма кой да ти пие биричката! или докато дойдат зетьовете!

Ире, по мое време родителите се стремяха синчетата да бъдат уредени с връзки... уж да са им по близко за отпуски и свиждания, уж да карат по лека служба.
Ставаше невероятен бъркоч, юнаците отиваха да осъществят болните амбиции на родителите... я в ШЗО, я в някоя сержантска школа дето им взимаха здравето.

Да, ромите действително имаха уникалният шанс да научат занаят, дето и до сега си го практикуват, отделно доста момчета от тях ги научиха да четат и пишат... да не говорим че за повечето от тях, белите чаршафи си бяха лукс за който сигурно не са и мечтали.  Laughing
За храната която получаваха по три пъти на ден... истинско пиршество... поне ги хранеха здраво, всичко беше на корем.
Турчетата беряха повече ядове заради свинското, но ги компенсираха... от глад поне, никой там не е умрял.

р.с. Относно зетьовете... с нетърпение ги чакам, белким ме отменят че вече не издържам, после ме питайте защо съм така анти- женски настроен  Laughing... крайно време е стоката да се издава.... Друго е да има с кой да си пия бирата!!!!  tooth

# 244
ЗА казармата Wink

# 245
  • София
Аз може би съм по-скоро ЗА казармата, но не онази, която помня от моите млади години. Баш в нея не бих пратила сина си. Дано дотогава не я върнат пак, както започнаха с НВО по училищата.
Смятам за нормален страха да му се случи нещо, и това въобще не значи, че е женчо и страхливец, който утре няма да има топки да направи нещо си.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 14:53 от Cuckoo

# 246
  • Варна
Снощи гледах Георги Милков при Росен Петров, а преди това и разказ на самия Росен за казармата. Е ми, и двамата бяха единодушни за ролята в живота им и в оформянето им като мъже. Споделиха, че са ги учили, когато се наложи да са готови да се сражават за Родината. Сегашните мъже не биха си мръднали пръста, ако не дай Боже се наложи нещо подобно.  Ще кажат "Имаме платена армия, да се спасяват! " Simple Smile

# 247
А, те на много глупости ни учеха.

# 248
  • Русе
 Е, тя платената армия няма проблеми, тя не защитава Родина, а този който и плаща, или пък този, който в даден момент и плати по-добре. Пазарни отношения.

В наше време, ако изведнъж стане катаклизъм и нямаме ток, вода от чешма  Grinning и т.н. направо сме жив зян. Жените не могат да готвят, нито да перат, пък мъжете оръжие не са виждали, освен в Counter Strike, 'ма то не се брои, защото няма да има ток и компютрите ще се ползват единствено за шкафчета за обувки.
 Ако има нужда да се защити Родина, тези които не избягат веднага ще бъдат безполезна купчина хора.

# 249
  • Варна
Така е, ама виж как хората гледат на това, като на глупости.  Mr. Green

# 250
Е как ще пусне мама синчето...в другата тема се установи,че мамите спинкат със синчето докато то си доведе жена...Как ще го прати в казарма,където нито може да му готви,нито да спи с него.

# 251
  • Русе
 И после защо ходят с обички и розови причесчици  Laughing, пък момите (хайде тях да не ги описвам, че хептен ще стане страшно  Mr. Green) търсели не тях, ами негри Wink.

# 252
И после защо ходят с обички и розови причесчици  Laughing, пък момите (хайде тях да не ги описвам, че хептен ще стане страшно  Mr. Green) търсели не тях, ами негри Wink.
Аз лично не негри,но високи и руси-да...Българите след 80тти набор ме ужасяват...
Няма такава инфантилизация,никаква мъжественост...мама е най-важната...на по 30 години все още ''учат'' и мама и тате плащат всичко...
Мерси от такива мъже...по-добре да търсим по на север и по на запад...

# 253
Нещо не сте наред - какви мами, какви спинканици, какви готвеници са ви в акъла! И къде изобщо намесвате Родината? Смятате, че с камшик и железен ботуш може да се "възпитат" такива високи морални качества като родолюбие, себеотрицание, жертвоготовност? Да бе да, ама - не.
Горките общества, в които няма наборна армия. Живи да ги ожалиш - ни защита имат, ни мъже. Как ли съществуват още, не мога да си го обясня.
 tartalette, нещо не разбрах - по на север и по на запад ходят задължително в казарма?

# 254
В Швейцария,Австрия,Норвегия,Финландия,Дания...казармата е задължителна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт