Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 079
  • 706
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Моите спомени от 80-те и 90-те са същите - много зле беше, да не кажа ужасно, тормозът беше във всички училища. Смея да кажа, че сега насилието/тормозът в училищата е в пъти по-малък, и продължава да намалява. В днешно време, обаче, се дава много голяма медийна известност на фрапиращи случай, които статистически винаги са съществували, напр. "петокласнички пребиват съученичка заради момче", "Георги наръган заради момиче от по-голямо момче  и т.н...."

# 616
...Не е въпрос на режим - комунисти/фашисти...
Не говоря за режим, гаврите в казармата са факт и преди, и след 89-та. Начин на мислене, че всичко това е нормално. Мъжът ми е ходил 10 г. на народни танци. Там също е имало насилие от големите в/у малките, а преподавателите са си затваряли очите, считайки го за полезна тренировка.

За другото, съдейки по родителите на проблемите деца, причината е точно в чувството за безнаказаност, което те като деца са усещали. Дадох пример с бащата на изгоненото дете в класа на дъщеря ми. При насилниците от моето училище също нямаше последствия, днес те възпитават децата си в същото, а резултатите са очевадни. Но вече (според мен от 2010-11-та, които са били 1 клас) има промяна. Работи се и резултатите са налице, в сравнение с децата, които са по-големи. Искрено се надявам това да не спре.

Моите спомени от 80-те и 90-те са същите - много зле беше, да не кажа ужасно, тормозът беше във всички училища. Смея да кажа, че сега насилието/тормозът в училищата е в пъти по-малък, и продължава да намалява. В днешно време, обаче, се дава много голяма медийна известност на фрапиращи случай, които статистически винаги са съществували, напр. "петокласнички пребиват съученичка заради момче", "Георги наръган заради момиче от по-голямо момче  и т.н...."
+1

# 617
ако има казарма и за жените се записвам преподавател там  Mr. Green

# 618
ако има казарма и за жените се записвам преподавател там  Mr. Green
Преподавател по какво, че да се запиша и аз?   smile3511

# 619
  • Русе
 Може би е добре да имаш специалност психиатрия като начало.
 Както тръгнат войниците от женски пол от сутринта: "... нямам какво да си облека", "...тези кубинки не ми отиват на характера и цвета на очите", "...този хАвтомат не ми е по мярка, пробвах го вече"  Mr. Green. Мисля, че ще загубиш всякакъв друг интерес  Peace.

# 620
Дойдоха добри времена, мъжки времена...

Времето единствено не пощадява неподготвените.  Peace

# 621
 Както тръгнат войниците от женски пол от сутринта: "... нямам какво да си облека", "...тези кубинки не ми отиват на характера и цвета на очите", "...този хАвтомат не ми е по мярка, пробвах го вече"  Mr. Green. Мисля, че ще загубиш всякакъв друг интерес  Peace.
Това, че жена ти е кифла, не значи, че можеш да съдиш и другите по нея  Peace
Скрит текст:
Ходя в ежедневието си с кубинки и ниски с грайфери, мешки и и подобни (последната ми чанта е шита по поръчка - от платнище и войнишки колани). Много повече се връзват от всякакви токченца и др. щуротии Laughing

# 622
  • Русе
Това, че жена ти е кифла, не значи, че можеш да съдиш и другите по нея  Peace
Скрит текст:
Ходя в ежедневието си с кубинки и ниски с грайфери, мешки и и подобни (последната ми чанта е шита по поръчка - от платнище и войнишки колани). Много повече се връзват от всякакви токченца и др. щуротии Laughing
Това, че си жена ти позволява да се държиш естествено  Peace.
 Laughing

# 623
Естественото е различно за всеки отделен човек. Не можем да сложим всички мъже под един знаменател и всички жени под друг. Има една приказка "всеки си е башка луд". Обобщаването е неприятно, защото има мъже насилници, но това, че ти си мъж, не значи, че си такъв, нали? Simple Smile

# 624
  • Русе
 Държиш се просташки, няма нужда да доуточняваш  Peace!

# 625
Не се сърди човече, след този пост си сложи розова тениска ...Най-добре в  аватара. Да знаем, кой не търпи майтап и носи малко на бой...

подарявам ти тази newsm64

# 626
Не се сърди човече, след този пост си сложи розова тениска ...Най-добре в  аватара. Да знаем, кой не търпи майтап и носи малко на бой...

подарявам ти тази newsm64
Мерси, но аз съм простак, както стана ясно, ще сложа бяла  Crossing Arms
Скрит текст:

# 627
Много торби в тая Монтана.  newsm78

# 628
Човечето е права, радвайте се, че не сте учили в подобни училища през 80-те години.
Учих в Образцов Техникум по Енергетика-Вилхелм Пик-София 84-88год.
сега е гимназия Хенри Форд.Тогава се влизаше с приемен изпит по Математика +Дипломата,
в момента там е пълно с цигани/извинявам се за израза / и какви ли не...за мое Огромно Съжаление.
Издевателствата там бяха от джобене за пари пред и в техникума до какво ли не:късане на емблеми
от униформата,гепене на звезди и други символи, на уч. бригади големите ти вземат от твоята изработка и т.н.
В казармата бях 88-90г.септемвриец, едно село Самораново до Дупница/ уж нормално поделение а не дивотия като 3-та армия Елхово,Грудово,Звездец/-за огромно мое Съжаление последния   Набор, който служи точно 2години и единственото намаление, което закачихме беше 10дена повече полагаема отпуска и 1месец по-рано уволнение, но и там имаше Издевателства от сорта сваляне на 20 кревата от 3-тия етаж на плаца, за да се измие спалното помещение и качване на тези 20 кревата до 3-тия етаж отново-и това от двама човека.

В момента големият ми син учи в СМГ/Соф.матем.Гимназия/София-едно от най-добрите училища за града ни и пак разбирам, че има понякога насилие от някой си Герой въпреки , че е много рядко в сравнение с Нашето време.

Не знам пък Вие в кои училища сте учили и по кое време, но не обобщавайте картината от собствената си гледна точка.

И още веднъж Човечето е доста права за всичко.

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 00:04 от td

# 629
  • Русе
Човечето е права, ........

В момента големият ми син учи в СМГ/Соф.матем.Гимназия/София-едно от най-добрите училища за града ни и пак разбирам, че има понякога насилие от някой си Герой въпреки , че е много рядко в сравнение с Нашето време.

Не знам пък Вие в кои училища сте учили и по кое време, но не обобщавайте картината от собствената си гледна точка.

И още веднъж Човечето е доста права за всичко.
Човече (TD), и ти си прав за всичко  Laughing! Че си и колега по къси съединения Joy, и аз съм учил в ел. техникум. Ти си по-прав и от човечето дори  Peace.

ПП За Елхово.... когато след ШЗО-то разпределиха двама съказарменици за там, първо ги предупредиха да залягат през дните отпуска върху тренировка върху свирене на гъдулка (солфеж или каквото там му викат, инженер съм, простете Simple Smile ) и по каране на ски. Цигулката - защото мечките били много музикални, а ски - защото това бил превоза зиме Simple Smile .

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 00:24 от ramlim

Общи условия

Активация на акаунт