Тема 3 - МАЙски коремчета започват да личат

• 26 338
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
amonita , страхотни са снимките в линка, много мило ми стана като ги гледах  Heart Eyes

Между другото бях чела, че Маслото на Икаров против стрии не е препоръчително през мървите месеци от бременноста.

# 451
Здравейте момичета,
записвам се да следя темата. До сега писах при ЮНСКИТЕ мами, защото на първия преглед ми определиха термин 03.06.2014г.  Преди 2 дни ходих на втори преглед, определиха ми термин 28.05.2014 и док измери плод, отговарящ на 9г.с и 2 дни.

Така, че ще следя с интерес и двете темички!
Лека и безпроблемна бременност на всички   Hug

# 452
Аз миналата бременност си правих всеки месец по една снимка на коремчето в една и съща поза на едно и също място заставах и се получи много яко, точно както в линка дето е пуснала амонита Simple Smile Тоя път нещо ме намързява и не съм почнала още с фотосесията

Вижте нещо любопитно, аз само да не забравя ще си спретна една такава поредица Simple Smile
http://inews.bg/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD … 992_i.333438.html

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 15:51 от tani4ka111

# 453
Аз съм привърженик на по-натуралните продукти. След като на повечето масла за бременни пише, че съдържат масло от кокос, бадем, какао, зехтин, ший (карите) - и като чета в нета, че всяко едно от тези е добро масло против стрии... та си се чудя след като повечето от тях си ги имам отделно, защо да не взема да смеся някои от тях и да се мажа? Thinking тъкмо и консерванти нямат - кокосово е extra virgin, взела съм го за готвене и за маски за коса, какаовото също е такова и е за готвене, зехтин си поддържам в кухнята, а бадемово има много хубаво на Балчо - за вътрешна и външна употреба е.
Пък така сместа няма да има разни добавки и консерванти.

# 454
Аз преди няколко дни попаднах на тази снимка и се вдъхнових да започна и аз бременна фотосесия.   newsm47

Скрит текст:

# 455
Добре дошли Фибс и Петуния  Hug
Долфейс, Тея, браво чудесни новини!

На мен днес ми е много крив следобеда. Бях на Консултация, ако може така да се нарече, но нищо не разбрах от нея..освен това че ще сменявам проследяващата. Това няма да е моята лекарка, не искам да се връщам при тази зла жена. Днес отивам на консултация, давам й  документа от ФМ и тя побесня, че сме отишли на своя глава....и това при положение, че тя не планираше никъде да ме изпраща. Сега, за да ме накаже каза че в понеделник трябва да отида на БХС задължително, защото изпускам срока, но феталната в случая не се признава. Казва ми как ще се оправиш като нямаш записан час , не знам...оправяй се...аз я питам, а защо не сме го планували това, като бях при нея на 9 октомври-тя мълчи   Rolling Eyes От искрите в очите си не виждаше нищо, нищо не ми обясни за изследванията на кръвта, като я попитах за токсоплазмозата пак се развика  ooooh! Надраска ми една рецепта Феро-фолгама, че хемоглобина ми е 105 и това беше. Излязох като попарена от кабинета и се разплаках   Cry не може такова отношение   Tired

# 456
бейли , съжалявам за преживяното, звучи много неприятно. Вместо лекаря, който отговаря по някакъв начин за теб да ти е опора и да ти дава кураж и своеобразна подкрепа, се държи ужасно просташки  Naughty В крайна сметка решението дали да си направиш Фетална морфология и БХС си е лично твое, и ако си преценила че искаш да отидеш без да я питаш, тя няма право да реагира по този начин, още повече, че не е планирала да те праща! Моя приятелка така изпусна ранния скрининг, защото изкуфялата и гинеколожка (която преглеждаше и мен преди време, но се отказах от нея) не я беше предупредила, че трябва да си направи изследването  smile3511 Намери си нов лекар ако можеш и повече не ходи при тая, трябва ти спокойствие през бременноста, а не такива идиотки да те разстройват!!!  Успех Hug

# 457
CieraLeon , аз миналата бременност изхарчих 5 тубички на Мустела и корема така хубаво ми се нацепи. Да не говорим за бедрата от вътрешната страна-мажете и там!!!!  smile3511

Сега се мажа с мас. Сигурно е и до кожа, но пък и аз преносих и точно последната седмица така яко се нацепих.....

С мацките от предната отчетна тема стигнахме до извода, че ако си предразположен да се нацепиш...няма спасение. Няколко от момичетата се нацепиха баш на финалните седмици.. newsm45 Аз се мажеш с един крем на Виши, подари ми го една приятелка и бях много доволна. Сега се мажа с бадемово масло- хем натурално, хем много готино мирише.  Simple Smile

Бейли,

в България като бях през предната бремнност ми изписаха точно  Феро-фолгама така ми се боядисаха зъбите, че се скъсах от нерви да си ги изчистя..... smile3511 пробвай, ако искаш, но аз от тях бягам като дявол от тамян   animal037

а тази злобарка направо я сменяй  bash как не ги е срам.....това ми било лекари! Направо възмутително отношение!

добре дошли на новите Май-ки   Hug

# 458
бейли благодаря ти  Hug
Не се ядосвай и си смени лекаря, и добре си направила, че си направила изследванията за ФМ и БХС  Hug

# 459
Maйки, на мен това ми е 1-ва бременност, но днес реших да отида на работа casual Wink по дънки и блузка, НО дънките ме стягат в ниската част на корема особено. Там лекичко ми се е увеличило коремчето, макар да може да мине за още моето шкембенце за другите хора. Но за мен има промяна ниско долу.

Мислих си,че до 5-6 мес. ще откарам със старите дрехи (под дрехи панталони и поли), за блузи съм ок.

Исках ей така само да ви се похваля, довечера ще се измеря.

Бейли хич не се ядосвай, имаш  изисквания към лекаря си, ако на работа не ставаш няма кой да те търпи, така и с докторката- сменяй. Аз също имам с ЛЛ едни терзания, но дай боже да не ми се налага в декември сменям.

# 460
Оххх, пак мн сте писали....Не мога да ви изчета...
Ама пак влизам с въпрос за яденето  Blush Мога ли да ям домашна луканка/суджук и т.н.? Май не мога, ама мъжо беше при техните та се е натоварил с едни мезета  ooooh! пък аз така да ги обичаммм...ами може - не може ще кусам 1-2 парченца  Blush
Сори, че не е по темите, които бистрите, ама с това диване у дома не мога да ви чета за момента  Hug

# 461
  • Варна
Е, защо пък да не можеш? По-добре домашно, поне знаете какво има вътре Simple Smile не виждам никакъв проблем.

# 462
Момичетааааа, прибрахме сееее, беше невероятно яко, толкова високо в планината, толкова чист въздух и мноооого топло.
missmall, аз си хапнах не просто домашен суджук ами от дивеч, две парченца, ами реших, че като ми се хапва толкова много по скоро може да ми стане нещо ако не хапна отколкото ако го опитам, в крайна сметка ако не прекаляваш нищо няма какво да стане, всеки от нас си живее с множество бактерии.
Леле Бейли, тая АГ си плаче за оплакване в ЗК и това ми било лекар, потресена съм, а аз малко по рано недоволствах от моя преглед на ЖК, че ме прегледаха чисто статистически. Трябва ни толкова сигурност и спокойствие, а ни правят на мармалад.
 Hug за всички ви, днес минавайки през Търново и Търговище си помислих, как щеше да е хубаво да пийнем кафенце с мамите от тези градове ама на не го помислих по навреме...

# 463
Суджука е забранен за жалост. По-добре хапнете купешки, т.к. е минал някаква термична обработка.  Не се ядат заради опасност от токсоплазмоза.

# 464
Здравейте.
И аз се записвам. Термина ми е 19 май. Втора бременност. Имам дъщеря на 4 години. С радост ще следя темичката

Общи условия

Активация на акаунт