Тема 3 - МАЙски коремчета започват да личат

• 26 295
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Добрутро!
Аз умишлено не исках количка с два отделни коша, че да ми се пречкат само Simple Smile Купих си с трансформиращ и бях мн доволна, защото бебка към 4-5 започна да се надига и аз й обърнах положението в полулегнало да си гледка към хората, беше доволна... Само не бях доволна от чупещата дръжка, но количката отговаряше на всичките ми изисквания  - единични колела, цяла дръжка, голям кош за багаж и трансформиращ "кош" Simple Smile

# 601
Много противоречиви мнения чета относно кошчетата за новородени. Едни казват "твърдо ЗА", други казват "НЕ" и в крайна сметка кое е по-добре никой не може да каже. Според мен щом коша за новородено е измислен е редно да се използва... Вие как мислите?? newsm78

# 602
Според мен, не че съм много веща в тези неща, но кошчето за новородено е по-твърдо и е по-добро за гръбчето на бебенцето. А в крайна сметка първите месеци е важно за гръбначето. Поне аз така смятам.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 10:02 от bubche12

# 603
Според мен, не че съм много веща в тези неща, но кошчето за новородено е по-твърдо и е по-добро за гръбчето на бебенцето. А в крайна сметка първите месеци е важно за гръбначето. Поне аз така смятам, а и приятелки майки съм говорила.

И аз така мисля, но ми семиска да чуя какви аргументи имат мамите, които са "против" Simple Smile

# 604
Добро утро мацки !

Моята количка е трансформираща и не съм взимала отделен кош за новородено, ама тогава беше зимата и ползвах едно порт бебе, което е пак твърдо, и тогава за зимата беше идеано , че пазеше много топличко, ама сега за лятото няма да върши работа.  

" Против" съм щото  се ползва 5-6 месеца, и после това огромно чудо заема само място Simple Smile

# 605
А колко майки съм виждала да си возят бебетата в кошниците за кола  ooooh! Това аз не го одобрявам  Naughty Макар че едни казват, че така било като в утробата и т.н. на мен ми се струва, че бебето се "смачква"..в смисъл като ги гледам как си шават и се протягат/опъват в тези кошници...пък и съм чела, че повече от 30мин. не трябва да седи бебето в такава кошница...а за това кое е по-добре относно кошовете - според мен въпрос на личен избор Simple Smile Все пак щом са направили колички без твърд зимен кош значи може и без такъв Simple Smile Мое мнение  Peace
Пък силно казано, че се ползва 6м, в смисъл бебетата започват рано да нервничат като са само легнали, поне моето беше такова де Simple Smile

# 606
  • Burgas
Добро утро и от мен!

Daylight88 ейй и ти ще си имаш радост тези дни  Laughing Много е хубаво, като се посрещаме и много неприятно, когато се изпращаме, но няма начин това им е професията  Peace

bubche12 аз имам час за ФМ във МЦ "МАРКОВС" , но за БХС нямам. Мисля да отида направо в Майчин Дом. Преди години(леле как само звучи:))), когато съм правила това изследване отново в Майчин дом не се записваха часове предварително, а се чакаше  на място. Затова попитах ако някой е ходил скоро там, да сподели дали още е така или трябва да записвам час.

За количките аз съм "За" зимния кош. Мисля, че е по удобно за бебенцето в него  Peace Като се замисля има доста неща които се използват няколко месеца.... активна гимнастика, проходилка, шезлонг, столче за хранене и т.н., но всеки сам преценя дали да купува  Peace Както е написала missmall "въпрос на личен избор" Simple Smile) Важното е да сте щастливи и доволни от избора си  Hug

# 607
O, dely , извинявам се, не съм разбрала че си питала за Майчин дом.

По отношение на количките и това, че зимния кош ще заема място, в крайна сметка здравето на детенцето е най-важно. Моя мнение. Всеки сам си преценява.  Peace

# 608
Здравейтее ! Hug

Е аз пак писах, писах, супер подробно ииии бум, цъкнах нещо и изчезна newsm45 Е много се ядосвам така ! Сега няма да имам време пак д пиша по-обстойно,, ще ме извините Wink

Вече съм в офиса на работа и имам доста да наваксвам, та почти нямам време за писане.
За разкош вчера по обяд почнах да се разболявам и до вечерта си бях нагласена отвсякъде smile3511  Хрвема, щипане в носа и носоглътката..гадост ! Взех си веднага Инфлоцид и пия през час, днес ми е по-добре, та се надявам да съм го попресякла.
За кашлицата и аз да кажа, на малкия много му помага отварка като му направя от счупени орехи с черупките, мурсалски чай може да се сложи и дюла..а пък сега и е и сезона. Заедно със семките ! Слагам доста мед да му е сладко и си го пие.
Другото за ряпата също щях да пиша вчера, някой го спомена, но при нас няма такъв ефект, колкото с орехите.

Иначе уикенда беше разкошен..големи празненства..съотетно голямо ядене. В събота на село всяко семейство като донесе по една домашна пита..ммм не мога се спра. Бая си похапнах..после бая си поповръщах, чак се плаша да не развия някоя болимия, но се съмнявам Simple Smile Ще премине скоро, надявам се Praynig Трупнах веднага едно кило, но вчера през деня хапвах само плодове, малко риба за вечеря и нормализирах нещата. Един плодов ден винаги прави чудеса !

Записах си и аз час за ЖК най-накрая - в четвъртък сутринта. Нямам търпение вече !
Успех н всички , на които ви предстоят прегледи и много се радвам за всички на които са минали и са все с добри резултати! Дано все така да вървим  !:)

А, ето и моя фейсбук - https://www.facebook.com/ana.jeliazkova Ще пратя и аз едно рикуестче Simple Smile Много ще се радвам да ви " видя" всички. Още не ми е останало време да се помотам из фейса..

Е много неща исках да кажа, ама...
А, Каролче, радвам се че писа, че и аз се бях притеснила ! Hug

За чувствата към ММ...аз не мисля, че са се променили, ама и ние сме от 100 години. С първата бременност дори ни се засилиха емоциите и чувствата каточели, сега малко по-рутинно го даваме, ама и аз до скоро бях много "наежена" , май вече отминава и ще мога да вляза и в любовен ритъм..хихи.

Мойта количка беше с кош отделен и бях много доволна.  Удобно си ми беше, но предполагам няма голяма разлика с другите комбинираните. С коша отгледахме още две деца след мойто и ако издържи смятам да си я ползвам и сега, а след 6м направо да си купя лятна само. За мен важно е да се сгъва " на чадър" защото заема по-малко място в колата smile3521, а аз все мъкна едни багажиии, та си трябва място ! Дръжките са ми отделно, но въртящи е на различни позиции и си я нагласях, ако говоря на една определена позиция , на която вървеше идеално ..хихи.
Нещото което много ми липсваше е поставка за чаша - за мен ! Та ако купувам ще гледам да има такава екстричка.

Трябва да работя, затова ви оставям за сега, дано имам време пак да драсна, че сега много телграфно беше Simple Smile

# 609
  • Burgas
bubche12 как да ме разбереш, като аз не бях писала за къде питам  Hug Много отнесена съм станала  Embarassed
amonita бързо оздравяване  Peace

# 610
Ето нещо за етеричните масла (билки) и бременността
http://matatama.wordpress.com/2009/11/17/%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%8 … 1%80%D0%B0%D0%B6/

Ако имате Кандида няколко капки върху дамска превръзка от лавандуловото масло за 2-3 часа/дневно може да ви отърве за седмица. Аз имам и чакам да влеза в 4 месец и да почна лечение.
Няколко капки лавандула лекува главоболие.

Снощи имах няколко капки кафеникаво течение и малко болки ниско долу в корема. Голяма паника и веднага почнах но-шпа. Днес няма проблеми,но пазя леглото.

Нощно време като лежа на дясно и реша да стана получавам режеща болка в дясно. По принцип си имам стара болка там- възпален яйчник. Дали е от това или притискам мехура,защото като отида до WC и едва пишкам?

Днес установих,че 1/2 кофичка кисело мляко и няколко сини сливи от компот вече ще са ми първи приятели заради запека  Mr. Green

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 14:59 от Синя фея 1

# 611
Много се радвам за момичетата, които си посрещат момчетата Hug, аз моето днес го изпротих, рано рано призори, но вече поне ще е за по кратко. Тези пътувания на нас никак не ни опресняват връзката, като го няма за по 4-5 месеца толкова неща се променят, аз преживявам хиляди трудности сама без него, с годините почнах да свиквам сама да се справям и двамата вземаме самостоятелно решения, отделно дъщеричката пък иска само моето одобрение и става еднаааа, тъкмо влезем всички в ритъм и почнем да си живеем в синхрон и той пак заминава и така. Сега като са му по кратки контрактите се надявам нещата да вървят по гладко. А втората бременност определено ни се отразява много благотворно, тати е по грижовен, вдигна му се самочуствието, самият той се озари, не само аз и ни е много влюбено Simple Smile
Хайде хубав ден, за сега ви казвам чао

# 612
А нормално ли е да имам такова едно течение бледожълто, но и сякаш съм препишкала малко гащите  Mr. Green От два-три дни се усещам, че сменям няколко чифта гащи на ден.

# 613
  • Варна
Карола и аз имам такова от време на време, четох че е нормално. иначе нямам сърбежи, щипене или други симптоми. на 31 съм на лекар и ще попитам пак  Simple Smile

# 614
Здравейте, пиша ви за първи път макар че от доста време знам, че съм за тази темичка  Peace
С термин 23.05. съм и това ще бъде второто ми детенце  Simple Smile Имам момиченце на 2 год. и 10м.

Гледам, че обсъждате коша за новородено. Аз моя си го използвах плътно до 5м на дъщеря ми, преместих я преди 6-тия месец (когато изришно беше подчертано на летния кош, че може да се сложи бебето) защото тя беше много здрава в кръстчето и можеше стабилно да се задържа в седнало положение, разбира се, че още доста време я возих в по-полегналата степен на летния кош. При нас обаче първите разходки в летния кош не ни харесаха, тя беше много неспокойна и нервна, нещо нетипично за нея. Така че наистина всяко детенце си е различно и най-добре показва кога точно е готово за промяната  Wink
Живи и здрави новото бебе смятам да го возя със същата колички и отново ще си ползвам коша с голямо удоволствие, защото е много мекичък и според мен - удобен.

А аз исках да ви питам колко струва ФМ в Център Маркови? Гледам, че някой от вас има записан час за там, ще съм ви благодарна за тази инфо   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт