Тема 3 - МАЙски коремчета започват да личат

• 26 175
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Писанке, ти не беше ли днес на ЖК, нали в Олимед или се бъркам Simple Smile
Добре дошла Виолетка, леко бременеене с нас Simple Smile  bouquet

# 616
Добре дошла Violet story. В Марковс последно съм ходила преди 2 години и беше 100 лв, не знам сега как е дано не е поскъпнало Peace

И аз утре най-накрая се записвам на женска консултация , най-накрая ми дойде и на мене реда Simple Smile

# 617
  • Варна
Писанке, ти не беше ли днес на ЖК, нали в Олимед или се бъркам Simple Smile

В петък ми звъннаха да ме отложат за 31, защото д-р Симеонова щяла да е извън града или нещо такова  Sad  С толкова нетърпение чаках вторник, сега още 2 дни  Crossing Arms

# 618
Violet story , добре дошла ! Hug
Както и на всички мами, които в предния пост, който изтрих бях споменала поотделно..Simple Smile Нека всички имаме прекрасна лека бременност и само хубави неща за споделяне !

Каролче и аз имам такова нещо от 1 седмица. През деня от време на време, не постоянно. И аз ще питам.
Днес пак давам само на плодове, изпих един фреш от нар, много добре ми се отрази и мноого мандарини. За първи път тази година си взимам и много ми се усладиха - много сочни, леко киселки..чудни !

Момичета, на които мъжете ви пътуват, направо сте си за възхищение! Не е лесно да се справяш сам. Аз да ви кажа не знам дали бих могла. ..

На детски рожден ден сме привечер с малкия и се чудя какво да мъдря за подарък. Останала съм с 15лв до края на месеца...как да взема нещо което да не е боклучаво newsm78 Нещо с тия пари ми писна да се боря Sad

# 619
Амонита отивай до Джъмбо, там поне има готини неща и евтини , все нещо ще харесаш

# 620
Здравейте и добре дошли на новите мами  welcome

Каролка четох някъде в нета, че е нормално. Аз и преди си имах бяло течение, но от време на време, като се простудя. И сега имам това бледожълтото, но пак от време на време, ту го има, ту го няма.

За количките аз съм си харесала тази, най-евтината ми се вижда, която е със всичко и има мноооого голям цветови избор, за това не съм си харесала още цвят, на долу в сайта има картинки и видео на всички части по отделно   1stroller   http://www.ebay.de/itm/KOMBI-KINDERWAGEN-KING-40-FARBKOMBIS-3in1 … sh=item3f26bfcc9f   мисля и като дойде време да се купува, да отскочим до Мюнстер и да я видим на живо какво представлява.

А колкото до чувствата не са изстинали, а напротив, станаха много много по-силни..   loveuuu

Иначе, аз в петък бях на преглед, всичко е наред, растем си и си шаваме, имам си и снимка, която е изключително ясна, вижда се и нещо между крачетата, но го забелязах чак в къщи, а док нищо не каза, дано е пъпна връв, че искаме момиченце  Praynig
Само хормоните на щитовидната жлеза ми били много ниски, и ми изписа L-Thyrox, каза да пия всяка сутрин преди ядене, до края на бременността, иначе бебето щяло да е глупаво   Confused

Вчера търсих в  google  за сколиозата и бременността, уж знам, че няма проблеми, ама да питам има ли друга мама с някакво изкривяване на гръбначния стълб, моето е в лека фаза, но ме е страх да не прогресира, иначе казах на док че имам такова и тя каза няма проблем.. newsm78

И май дълго стана, ама да питам още нещо..  Rolling Eyes понеже съм само на 20 години, майка ми не иска да приеме факта, че съм бременна, даже като и казахме много ми се сърди, всички други се радват и го приемат добре, но тя......  Tired  а аз вече повече от година не живея с тях, оправям се сама (е не сама де, с моя приятел, но той си се грижи за мен и се справяме). Обаче проблема според майка ми е, че от 7-ми клас обмислям къде ще следвам, а вместо университет и сервирам бебе. А моята гледна точка е такава: миналото лято след като завърших гимназия си подадох документи в унито и ме приеха в специалността, която аз исках най-много, но нашите не искаха да оставам сама в България (точно тогава майка ми и сестра ми се преместиха тук при баща ми), а аз бях тук за 3 месечен стаж от училище. И така по молба и настояване на родителите ми останах в Германия и не се записах, отидох веднага в унито на нашия град, защото е безплатно и е добро, но ми заявиха, че понеже съм завършила Гимназия по туризъм, при тях мога да уча само икономика, а аз не искам да уча нещо, което ще ми е безкрайно скучно, търсих други УНИ на близо, но туризъм имаше мн на далеч и така си останах без висше за сега. Но според мен бебето няма да ми попречи да завърша висше в бъдеще или някакъв друг вид обучение, като тези в Германия. Плюс това тук ще са и двете баби и двете лели на бебо, и ако имам да уча, мисля че няма да ми откажат да го гледат за малко.... Но наистина мисленето на майка ми много ме разстройва, и дори понякога плача.. Казва ми, че това е голяма глупост и че е най-голямата грешка в живота ми  Cry   А тя ме е родила на 19 и дори няма средно образование  Cry  Та исках да ви питам, понеже повечето от вас са с втора бременност, на колко години бяхте като разбрахте за първото съкровище и как реагираха вашите майки..?  Съжалявам, че толкова дълго стана, но тук нямам и приятелки и ми се искаше да ви кажа какво ми тежи.. Приемам и критики, няма да се сърдя..  Hug
Приятен следобед на всички мами   bouquet

# 621
Момичета, всички тук казвате, че се записвате или ще се записвате на ЖК, а аз никъде не съм се записвала. Доктора, при който ходя си ме преглежда всеки месец, в началото на този ме прати на изследвания и нищо не ми е казал да се записвам...  newsm78 newsm78

# 622
Maria.t, не се тревожи за майка ти. Според мен е най-добре да й обясниш, че това е твоя избор, че бебчето ви е желано и както ти му се радваш, така и тя. Опитай се да я убедиш, че няма да се откажеш от образование, дори и да ти е по-трудно. Може би новината за бебе е шок за майка ти и тя все още не е свикнала с мисълта. Нека премисли и най- важното да се убеди, че ти си щастлива. Все пак най- важното за една майка е да гледа детето си щастливо. Щом имаш сестра поговори и с нея, може и тя да помогне, вие се познавате най-добре и си знаето характерите и ситуациата. Но според мен колкото повече наближава момента бебо да се появи, толкова повече и майка ти ще го е заобичала и ще се радва. Hug
А за образованието наистина е права, аз трябваше тази година да запиша магистратура, но ще е за следващата, въпреки че няма да е лесно, надявам се, че няма да се откажа.
Междудругото ти туризъм ли искаш да учиш? Аз завърших това, но сега ме е яд, защото възможностите за работа са малко, а и заплащането също. Сега съм се насочила към финансите, където поне има повече възможности за различни професии.

# 623
Здравейте Hug
Имам да наваксвам с четенето  Wink
И аз вече съм в болничен- отлепена плацента. Имах много леко зацапване и днес веднага отидох на преглед. Искаше да вляза в болница,но го помолих да си остана в къщи.Разбрахме се само да лежа и да ставам само до тоалетна.В понеделник съм на контролен. Тъкмо трябваше да спирам Утрогестана, а сега ще го увелича. Само се моля всичко да мине добре, пък ще изтърпя каквото и да е . Много ми е притеснено Tired
А сега се връщам да ви чета  smile3529

# 624
Благодаря ви за посрещането и хубавите пожелания!   bouquet

Таничка, благодаря за инфото! Обмислям утре да се обадя да си запиша час там за първата ФМ, да видим за кога ще имат свободен час  Crazy

amonita, как си направи фреша от нар, сега тъкмо се мъча с един и не знам как да го изям, а имам и още един огроомен  Simple Smile

mimoletka, стискам палци всичко да се оправи скоро!!!  Praynig 

# 625
maria.t.  Hug не се впрягай толкова от думите на майка си, сигурна съм, че накрая като си гушне внучето ще разбере, че е сгрешила  Peace . Ти сама казваш, че тя няма дори средно, според мен тя иска чрез теб да сбъдне мечтата си за висше образование, но никога не е късно, ще запишеш по нататък, живота е пред теб, та ти си само на 20г. Аз родих първото си дете на 23, вярно магистратурата я завърших бременна в 7 мес., но пък не съжалявам, че съм родила на тези години. Сега съм на 27г. и чакам второ, повечето от приятелките ми нямат и по едно, защото както те казват им било рано. Аз не искам един ден моите деца да ги питат това баба ти и дядо ти ли са  #2gunfire . А и живота не свършва като родиш, аз пак си излизам по заведения, нали за това са бабите  Joy . А и съм благодарна, че моите родители, както и тези на мъжа ми винаги са ни подкрепяли. Дори си мисля, че сега са по-радостни от нас, че ще имаме живот и здраве на пролет още едно детенце.
мимолетка стискам палци всичко да се оправи, и на мен не ми спират утрогестана, и така като гледам май и втория триместър ще си го пия, важното е резултата накрая да е положителен, т.е. здраво и пухкаво бебе. На мен вече от толкова вардене на леглото нощем по 4-5 часа сън са ми достатъчни и все се будя към 3ч. готова наспана  #Crazy и едни мисли почват да ми се въртят в главата   ooooh! . Но пък от друга страна сега ни е паднало да се поглезим, че после...

# 626
Десинка,  благодаря ти за милите думи, опитах се многократно да и обясня, че тази радост няма да попречи на образованието ми, до сега изгубих две години без, сега просто ще изгубя още 1-2, но поне този път ще има за какво, обаче тя постоянно ми повтаря, че не е така, и аз висше няма да завърша.
Иначе туризма си ми е мечта от 7-ми клас, и надявам се в Германия има по-голяма реализация. И последно се бях насочила, даже събирах документи преди да видя двете чертички за така наречения Аусбилдунг в Германия. Когато правиш Аусбилдунг, пак се обучаваш и ходиш на лекции, но имаш повече практика (дефакто водиш се и на работа), кандидатстваш директно във фирма, а не в колеж или университет, и в повечето случаи след 3 годишното обучение, ти предлагат постоянно работно място. И лесно взимат чужденци, защото немците са много мързеливи и не учат, а чужденците полагат усилия и се стараят.  Така че мисля, че имам големи шансове да успея, а и желанието ми е голямо.

Аз до като пиша и вие доста се изписали  Simple Smile

Ели и аз съм съгласна за младите родители, моята майка винаги е била най-млада като ходим на родителски, и на мен ми ставаше едно хубаво Flutter  А сега... ще и дам малко време, сама да го осмисли...

Мимолетка много да почиваш, за да се оправиш бързо, ще стискам палци  Hug

# 627
MARIA.T Аз мойто първо злато го родих като бях на 19.Бях записала Бизнесадминистрация , но поради бебка я спрях.Майка и татко много се зарадваха а свекърва ми почна не сте ли много млади,как ще се справяте и т.н.Аз и мъжлето си бяхме решили и си го оставихме въпреки всичко и не съжалявам ама грам,защото имаме едно прекрасно съкровище което ни радва всички.Свекърва ми само пита кога ще учим , кога ще завършим , само това е темата.Аз като родя май месец се захващам здраво за приемен в УННС и почвам здраво да си уча.Все пак съм на 24 години постигнахме си мечата да имаме 2 дечица и отсега нататък почвам да си нареждам мойте цели и мечти полека лека да стават.Ако е писано и трето ще имаме ,но след като си завърша образованието.Според мен всичко допира до стимул и желание.Сега чакаме второ дете.УСПЕХ.

# 628
хей,майчета,как сте?Нови попълнения и хубави новини само така.Имам мн да споделям,дано не ми забие тела пак.На мен вече не ми се гади,само ако вони отвратително.Това ме радва,но и ме трвожи.При първата неуспешна бременност отмина аденето и се появиха пъпки.Аз и сега докато ми беше зле имах пъпки,ама сега ми се струват мн.Ох извинете с моите глупости,ама...

# 629
maria.t твойта майка да не е роднина на моята ?  Joy
и моята ме пита ами ученето (прекъснах веднъж след втората година...сега уча и друго и съм 3курс)
ами къде ще живеем, ама ще се жените ли....в голям шок беше отначало.аз ухилена като зелка и показвам снимката на бебо от 7г.с. тя ми вика ко се радваш.....а сега 5седмици по-късно толкова се радва...само се чуди какъв ще е пола да почва да купува дрешки, аксесоарчета...тя гледа колички и шишенца, а аз си гледам темите и уча за изпити.така че горе главата сигурна съм, че ще те подкрепи не се тревожи  Heart Eyes

да се върна малко назад към темата за ноктите - днес бях на маникюр и питах моята маникюристка относно вредата от шилак, гел, ацетон и препарати и тя каза, че ако е имало нещо, което може да ми навреди дори и съвсем малко щеше да ме предупреди  Peace
така че смело към салоните или към лампите(който си ги прави вкъщи) няма нищо вредно в това да се глезим и да бъдем красиви  Hug каза ми да внимавам само с масажите и етеричните масла

ето ми ги бонбонките http://imgur.com/0QPqvWJ  Two Hearts

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 18:24 от Наташка Начашка

Общи условия

Активация на акаунт