Тема 3 - МАЙски коремчета започват да личат

• 26 173
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Наташка, твоята майка поне е видяла снимката, а моята беше категорична, че не иска да я вижда.. Но да се надяваме, че с времето ще се промени.. Rolling Eyes

# 631
мария.т аз и звъннах по скайп и й я показах Simple Smile нямаше избор ...всъщност аз я показах и и казах че съм бременна Simple Smile

# 632
Здр майски майчета и от мен Simple Smile с първа бременостт и термин на 29.05 Simple Smile

# 633
Добре дошли на новите май-чета  Hug
Мария дано с майка ти се разберете, защото точно в момента въобще не трябва да се напрягаш и нервираш, а тази ситуация въобще не е приятна.  Hug Пожелавам ти успех и не го мисли чак толкова, все пак бебо е по-важен   bouquet
Преди питах, ама никой не ми отговори какво точно представлява записването на женска консултация, защото моя лекар нищо не ми е казал да се записвам.  newsm78
Следващия преглед ми е чак края на ноември.

# 634
ЖК са прегледи по здравна каса, започват да те водятна отчет, взимаш си направление от ЛЛ и го даваш на АГ, който си си избрала и работи по ЗК, ако АГ-то ти не работи си избираш някой, който само документално те следи, дава болнични и направления за полагащите ти се по каса изследвания Simple Smile

# 635
Ами моя лекар мисля, че работи със ЗК, въпреки че кабинетът му е частен и прегледите се доплащат, ще питам другия път  newsm78

# 636
Преди питах, ама никой не ми отговори какво точно представлява записването на женска консултация, защото моя лекар нищо не ми е казал да се записвам.  newsm78
Следващия преглед ми е чак края на ноември.
Доколкото разбрах се взема Направление §3 избор на специалист АГ - програма „Майчино здравеопазване" и с него отиваш при гинеколог следящ бременост и работещ със ЗК.
ЖК е след 12-13г.с., често и преди товате записват. Следят всеки месец тегло/обиколка на корема/кръвно, ако не се лъжа има 3 безпл ехографски прегледа. Кръв и др изследвания обаче не знам кога и колко безплатни се полагат.

За ученето, вече съм в графа дърта студентка Simple Smile Имам една магистратура, сега записах втора-хем заради помощта, хем да имам още една диплома. Което ми напомня, че е крайно време да тръгна на лекции. Родителите ми много се радват, но то вече ми е време за деца, но ако бях на 19-20 сигурно щяха да са разочаровани. Не се ядосвайте на родителите си, те ви мислят доброто. Пък и със сигурност в последствие много ще обичат внучето Hug

# 637
  • Варна
Аз не искам един ден моите деца да ги питат това баба ти и дядо ти ли са  #2gunfire .
Аз съм едно от тези деца... сега направо ме е срам да го кажа, но като бях малка ме беше срам от това, че разликата ми с майка ми и баща ми е 35 години. Наистина е много комплексиращо за едно дете на 5 - 6 г. постоянно да ти казват "баба ти е тук", а това да е майка ти... Доста неприятно. Но после като пораснеш и разбираш, че това не е от значение....
Мария и според мен твоята майка иска да си сбъдне мечтите чрез теб. Сигурна съм, че ще приеме бременността и после детенцето. Може би и трябва време да свикне. Мисля си, че и ти имаш малко вина за това, защото си я оставила да взема важни решения за живота ти. Като си искала да учиш нещо е трябвало да отстояваш и сега да си отстояваш желанието да бъдеш майка, защото това е твоя живот Simple Smile
Наташка, много са хубави ноктенцата ти   Wink Моите вече много израстнаха, но маникюристката ми е заета и отлагам чак за другата седмица  Sad

# 638
Здравейте майчета,
малко късно включване от мен, но днес просто беше като хубав летен ден и не можеше да не се възползвам от него.
maria.t. и аз мисля, че на майка ти и трябва време да свикне с идеята. За нея ти си още малкото и момиченце и изведнъж - бременна. Спокойто, ще и мине. Като свикне с идеята всичко ще се нареди. Ти просто трябва да се наслаждаваш на новината и новите неща, които ти предстоят. А за обучението в Германия не се притеснявай, брат ми живее вече там от повече от 10 години, там завърши и доколкото знам там образователната система не е като тукашната. Там не ти пречат, а ти помагат да работиш и да учиш. А и има преференции за майки с деца, доколкото знам.
Добри дошли и на новите май-чета, леко бременеене и здрави бебоци на финал  newsm30
Карола ти не трябваше ли да се срещаш тази седмица с твоята акушерка? Кога беше ти и как беше, ако е минала вече. Сподели впечатления Simple Smile

# 639
Здравейте, току-що се регистрирах. До сега само ви четях   Wink Та бременна съм в 10 г.с. и термин 29.05.2014. Минах вече 2 прегледа. При последният миналия четвъртък бебо беше 2,5 см и мърдаше. Толкова е вълнуващо......

# 640
Мария, с първото си дете бях на 22 години, учех тогава, но прекъснах, защото ми забраниха да пътувам и после изостанах с изпитите. Майка ми беше силно разочарована. От 10 годишна ми повтаря "недей да правиш моята грешка, да раждаш млада и да си без образование", та леко я попарих с новината за първата й внучка. Но тя е от майките, които винаги ме е подкрепяла, та премълча разочарованието си и застана зад мен.
Преди 4 години записах нещо ново, нещо, което исках от дъното на душата си да уча, нещо, с което вече се занимавах и което знаех, че искам да правя. Взех доста по-осъзнато решение, относно образованието си, но вече бях на 25 години.
Сега, когато ги информирах за бебчо, тя каза "важното е, че завърши и имаш стабилна работа", но понеже си я знам какъв е чешит, а и аз поотраснах, този път не се обидих и просто махнах с ръка.
Сигурна съм, че майка ти ще приеме факта, а ти в последствие ще й докажеш, че е грешала и че няма да я разочароваш и ще си завършиш образованието. Освен това, трябва да й стане ясно, че малкото й момиченце вече е порастнало и си поема пътя в живота  Hug

# 641
Ми да, днес трябваше да се срещна с нея, но не отидох, защото цял ден ме боля корема. Че на всичкото отгоре се наплюсках с едни филии с крема сирене и кисели краставички - май не беше това най-подходящата вечеря, но много ми се преядоха.
Maria.t, това, че ще имаш бебе не е най-голямата ти грешка, а е благословия! Подсети майка си колко много двойки искат да имат деца, а не могат. За учене никога не е късно. Жените, които раждат по 1-2 деца и докато са малки учат, са много. Също я подсети, че си бременна и е добре да те подкрепя, защото една бременна жена трябва да бъде спокойна, а не да я разплакват най-близките й. Аз отдавна прехвърлих 30-те, но още на 17 мечтаех да бъда съпруга и майка. Само, че тогава не бях срещнала съпруга ми.

# 642
Добро утро, мамита!  Hug

Нека денят ви е спокоен!  Simple Smile

# 643
Ха да бъде добро http://www.youtube.com/watch?v=oS6wfWu0JvA

Аз днес имам изпит от 11:00 да стискате палчета и вие и бебоците, че лошава работа као не го взема  Praynig

Хубав ден на всички, много слънце ви пращам от Търново   Hands Clap

# 644

yancheto88 , при коя гинеколожка ходиш  в ямбол? Майка ми е акушерка там в поликлиниката и работи заедно с една доктор Табакова и тя е много добра лекарка уж ( поне по думите на майка ми )
[/quote]

tani4ka111 ходя при Д-р Антоанета Антонова, тя се намира в новата частна болница до стадиона , тя преди е била в болницата завеждащ отделение и е израждала доста години и така и се доверих.

Общи условия

Активация на акаунт