Септемврийче вече гука, мама пък съвсем изкука!

• 34 950
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
LemOn, моите бучки се оправят като сложа зелево листо в сутиена. От лецитина и аз не видях полза, освен за здрави стави. От ЛЛЛ ме бяха посъветвали гърдите да са ми надолу и така да суче дребосъчка -смешна картинка бяхме с бебе под мен, но се оправих, явно така по лесно тече кърма.
Моето човече яде от шише, а даже не се цедя давам АМ, когато излизам. При нас проблемът е в заспиващия татко, когато я оставя да я гледа.  Laughing

# 586
Момичета, посипвам си главата с пепел - толкова време не съм влизала и не съм следила, ама в клюкарника е по-лесно. Сега ще се опитам да следя по-редовно, че ми липсва форумът всъщност. По-различно е някак.

На нас и предния път и сега ни слагаха само по една ваксина и не знам защо така  newsm78

Чочка, и нашата докторица ни би първо едната (пентаксима) и ни е назначила друг ден за другата. Обясни, че понеже е първи прием на пентаксим ( а тя е най-тежката от всички, понеже е петвалентна) е хубаво да е отделно, за да няма прекалени реакции. На каката нямаше такива лигавщини - фрас, фрас и ги шибнаха наведнъж. Не е имала реакции. От друга страна, свекърва ми, която е специалистка точно в тази област твърди, че тези, които са сложени в календара наведнъж да се слагат, трябвало така да се слагат, защото имунитетът се изграждал на едно ниво. А така като ги разделяли, организмът започвал да гради нещо, после изведнъж му сложат още нещо и той зарязвал първото и почвал наново и някакви такива ми ги обясни... Не знам... На мен ми се струва по-разумно както постъпи лекарката - една по една.   Rolling Eyes

За захранването - и аз като Лулу. След шестия месец полечка, без пришпорване.

Засега това от мен!
 Hug

# 587
 Сега цицата ми е най-важния атрибут - и да реве - давам цица, и да е неспокойна - давам цица, и да е гладна - давам цица. Всичко се оправя с тази цица и направо не ми се мисли какво ще правим, като почнем захранването.  newsm09

То от почването до крайното захранване могат две години да минат  Mr. Green Цицата си е все там и все така утолява глад и жажда, успокоява, приспива, разнообразява Simple Smile
Все си спомням как пишеше в една статия - " И така, вашето бебе съвсем не е това мило създание, което сте си представяли, а един неуморно ревящ звяр, който не се повлиява от всичкитеви песни, люшкания и успокоение. Иска ви се да имате вълшебна пръчица? Е, имате, даже две Simple Smile )

# 588
Момичета аз днес имам държавен който естествено няма да взема, но това не ми пречи да будувам тази нощ, но както и да е.Случи ми се нещо странно както ви казах последните две седмици така ми писна от това цедене и реване докато изцедя, че реших, че повече немога и ще давам да суче, а след това 30-40мл добавка да не е съвсем гладна.И така почнахме да редуваме лява дясна добавка.Кога повече кога по малко АМ.След няколко дни моята дъщеря реши, че ще спи през ноща, а сутринта аз щях да се пръсна след толкова часа бях станала на бучки, но това само първия ден Сутрин давам  да суче в леглото при нас от едната после другата и една сутрин тя взе че заспа.Позачудих се как така без добавка, но и аз след нея отнесох.На следващото хранене пак само сука на обяд вече беше видимо недоволна и включих АМ, че така де преди малко реших да видя колко мляко ще изцедя и тук изненада аз се тревожех, че детето гладно и млякото съвсем се е свършило (защото нали ви казах, че от дясната едвам издърпвах 30мл.) нищо подобно течеше от повече каналчета и за нула време й изцедих 100мл. което при мен не се е случвало, а беше яла в 23ч.Дали защото беше 3ч.може да е просто еднократно не смея да се радвам още ама така ми се иска.Ето споделих пък да видим докога  Joy Joy Joy Приятен ден от мен и стискайте палчета Laughing

# 589
Сменях пзи, мазажирах, няма и няма като реши не яде от тая гърда и тва е. Просто незнам какво да я правя тая малка маумунка Simple Smile  смених си лактогонния чай и съм много доволна определено има ефект Simple Smile

# 590
Сменях пзи, мазажирах, няма и няма като реши не яде от тая гърда и тва е. Просто незнам какво да я правя тая малка маумунка Simple Smile  смених си лактогонния чай и съм много доволна определено има ефект Simple Smile

Ани, какъв чай пиеш?Май трябва да стимулирам кърмата си.

# 591
През деня ядем през 3 часа, а последното хранене ни е от 23.30 до 24.00 и после чак сутринта. Опитвах да цедя, за да оставя шише за едно хранене на свекърва ми - напълних 130 гр с 300 зора и то за 2 дни на няколко транша цедене по 20-30мл, но четох че може да се допълва към вече изцедената кърма ако е в рамките на 24 часа. Само дето ние с ММ излезнахме и по някое време свекито много притеснена и с 100 извинения, че ни безпокои се обади и каза, че Александра твърдо отказва да яде от шише и здраво се дере от рев  smile3514  Сега цицата ми е най-важния атрибут - и да реве - давам цица, и да е неспокойна - давам цица, и да е гладна - давам цица. Всичко се оправя с тази цица и направо не ми се мисли какво ще правим, като почнем захранването.  newsm09

Вие продължавате ли да взимате нещо за стимулация на кърмата? Аз пия разтворимия чай на Хипп + някакъв билков. Продължавам и да си варя жито, но направо вече едва го преглъщам - така да ми омръзна да го ям вече 3 месеца. Ядете ли цитруси? Нали уж казват, че не влияят добре на малките коремчета, а ми се иска да си хапвам портокали и мандарини.

И Камелия се храни по същия начин и използва гърдите ми за ядене, утоляване на жажда (защото вода не пие), успокоение и т.н. , а в петък вечерта ще сме на коледно тържество и много се притеснявам как ще се справи свекито . Решила съм да излезем с колата и да се прибирам да я храня, ако не иска от шишето - заведението е на 20 - на минути с кола от нас.
За стимулиране на кърма не пия нищо , нито ям нещо по-специално. Основно гледам да готвя и да избягвам сухите и вредни храни( хамбургери, пържени храни, чипсове и тн.). А плодове си хапвам всякакви и цитруси включително , като следя за реакция.

еma 2013 стиснати палци от нас, представям си колко ти е трудно с тези добавки и чуденки дали се е нахранила беба Hug

# 592
  • Пловдив
Здравейте, момичета! И аз рядко се включвам тук. Хайде, който още не е във фейсбук да идва. Там е по-весело. Споделяме много повече неща и снимки на бебоците и бърза консултация помежду си да направим, ако нещо ни притеснява и така.
Choch_KA, аз цитруси си ям. Правя си фреш от портокал и грейпфрут и отделно мандарини хапвам. Пробвай, пък ако има реакция няма да ядеш и толкова.  Simple Smile Иначе и аз нищо не мога да изцедя. Отказах се даже. Ако се наложи да мръдна ще купя АМ и това е. Ама в това време едва ли ще ходя някъде. Бях на фирмен банкет онзи ден, но отидох към 10 часа, преди това го накърмих, после се буди чак в 3 да яде, та вечер мога да мръдна.  Mr. Green
еma 2013, защо не пробваш с рицинус комунис 5 сн? На мен ми помогна. 3х5 гранулки, като половин час преди и след приема не консумирах нищо. Нито течности, нито храна.
Ваксините ни ги боднаха наведнъж в двете джоланчета, но по-добре, че иначе два пъти ще го тормозим. kotkincho, има логика в думите на свекървата. Все пак и това работи жената.

# 593
За захранването. Смятам да започна да я захранвам на 5 и 1/2 месеца. Подгатвям се от сега. Миналата седмица поръчах уреда за готвене на пара с блендер на Филипс и днес пристигна.  newsm44 Имаме си вече и прибори за хранене. За апартамента на майка поръчах днес само блендера на Филипс. Смятам да си й правя аз пюренцата. Село вече нямаме, но си имаме пазар, на който хората продават животни. Ще ги купувам живи и ще ги давам да ми ги колят. Не ми се ще да купувам от магазина. За плодовете и зеленчуците също.
Ема, стискам палци.
Бебка от два дни си играе с играчките в шезлонга. Надига си и главата и горната част на тялото, все едно ще става.

# 594
Здравейте , мами! Искам и аз да се присъединя във фейсбук-а.Ще ми кажете ли как или къде по-точно.
Хубав ден на всички!

# 595
Здравейте и от нас  Grinning и аз да кажа че и на мен ми помогна зелев лист за запушените каналчета Peace аз чай за кърма пия когато се сетя ето тоя http://apteka.framar.bg/30026247/%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D1%84%D0%B8 … 8-%D0%B3%D1%80-16 ,ям всякакви плодове , изобщо всичко каквото ми се хапва вече бях ви писала Mr. Green
За захранването и аз мисля към 6м ,ама ще видим има време Blush
Пинки,Монката много добре върви пу-пу Hugаз нямам търпение вече чак на 19 сме при педито Whistling
Мамчета,аз спрях л-тироксина,и си мисля дали може от това да качвам кг,навсякъде пише че от кърменето се отслабва ,а при мен е обратното,дали е от щитовидната жлеза newsm78
Ради,пиши на Памперс,на 1-ва стр.го пише  Peace

# 596
el8004, аз не отслабвам от кърменето Simple Smile Само завишен апетит имам Simple Smile

ema2013, спомням си, че при няколко момичета така се получи, в един момент кърмата рядко се увеличи, дори при тези, които почти бяха спрели да кърмят. Ако бебка не я доизсуква, доизцеждай, за да задържите високите нива Peace

# 597
Към ЛЛЛ:
От както станахме на 3м. сучем по доста и след това цедя по много малко 30-40мл.Моята лошотийка все ме ангажира не мога и да я оставя да плаче понеже имахме херния на пъпчето и го лепихме няколко пъти.Та спрях да се цедя през деня, а само сутринта след 6ч. храненето.Дали не направих голяма грешка? Иначе наддаваме добре..Като цяло мн трудно взехме да сучим.Дърпа се, нервира се , плаче само до като я доближа до гърда.Според докторката не огладнявала на 3ч. можела и повече време да изтрайва.Е добре от сутринта 9 чак в  2 и 15 се опитах да я кърмя неще и неще, плака много и накрая и дадох водичка и заспа.Няма как да се цедя и да стига за 1 хранене, за да и давам от шише.Помогнете!Какво да правя?

# 598
Здравейте пак  Simple Smile Преди малко се върнахме от консултация - беба е качила 800гр. и 3.5 см, и така вече е 6600 гр. и 61 см. Сложиха вторите ваксини и доста си поплака, но сега вече е спокойна, дано няма рев по-късно Praynig
Докторицата започна за сокчетата ,но след като разбра че има още колики каза да не давам засега ( не че съм имала такова намерение). Ще захранвам от 5-6 месец със зеленчуковите пюрета, без значение какво казва ЛЛ.

# 599
  • До морето :)
Момичета, посипвам си главата с пепел - толкова време не съм влизала и не съм следила, ама в клюкарника е по-лесно. Сега ще се опитам да следя по-редовно, че ми липсва форумът всъщност. По-различно е някак.
И аз така  Mr. Green
Обясни, че понеже е първи прием на пентаксим ( а тя е най-тежката от всички, понеже е петвалентна)
Нашата пък точно обратното ми каза последно - че Пентаксимът няма толкова странични ефекти, за разлика от Синфлорикса.  newsm78 Иди ги разбери.

За захранването - като започне да седи сама седнала, да проявява интерес към храната и да не ѝ стига млякото. Та около 6 месец, плюс-минус

Общи условия

Активация на акаунт