Второкласници-2

• 51 184
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Помагайте какво да го правя....
бих направила аз една салата от приказки, но от други, за да разбере какво точно се иска от него.

# 706
  • София
мартеа, благодаря за идеята, но аз вече направих кратка "салата" от Спящата красавица и Пепеляшка, но само аз си се занимавах..отсреща само ми заяви, че нямал въображение #Cussing out
А да измисля игри и щуротии има повече от достатъчно въображение, понеже не е свързано с учене...

# 707
  • София
..отсреща само ми заяви, че нямал въображение #Cussing out
Joy

Моята девойка утре ще разказва за историята на София в часа по РК. Цяла вечер писа, бриса, украсява... къде помагах, къде тя сама се стара. Накрая ми даде да прочета творението: "Хан Крум присадил градът към България."  Laughing
Иначе добре се беше справило детето.   bowuu

# 708
  • София
Добро утро, успешна и здрава седмица за деца и родители Grinning
Калоян все пак си написа салатата от Грозното патенце и Новите дрехи на царя, като според мен се справи добре - ще видим какво мисли госпожата.

# 709
Ние току що се скарахме с Калоян отново на тема писане. В училище имат по Успех едно много интересно начинание според мен - Салата от приказки, но за детето се оказа мъчение да измисли собствена кратка приказка с героите на Андерсен от Дивите лебеди, Новите дрехи на царя и Грозното патенце, които сме чели много пъти.
С правописа и граматиката няма никакъв проблем, с преразказите също,но стигне ли се до нещо, което сам трябва да измисли блокира. Опитвам с обяснения, с четене отново на приказките, даване на идеи, но нищо-стои нацупен на бюрото и толкоз. Помагайте какво да го правя....
Моята дъщеря НЕ обича приказките на Андерсен и с други приказки се справя много по-добре! Simple Smile

# 710
  • София
И аз не съм фен на Андерсен и може да съм предала това усещане и на Калоян,но домашното е за всички деца, така че пребори го детето, както писах.
Всъщност вашите деца освен преразкази, какви други упражнения правят в училище за да развиват умения в  писането?

# 711
И аз не съм фен на Андерсен и може да съм предала това усещане и на Калоян,но домашното е за всички деца, така че пребори го детето, както писах.
Всъщност вашите деца освен преразкази, какви други упражнения правят в училище за да развиват умения в  писането?
Караха ги да продължат приказка, но честно казано, не мога да твърдя, че правят много преразкази..... Embarassed

# 712
Нашите съставят историйки по 4 картинки. Първо задават въпроси към всяка и след това се пише по абзац на картинка.

# 713
  • София
От известно време и двете ми деца  се оплакват от шума  в училище,  по време  на междучасията. Може  би част от проблема е целодневното обучение в нашето училище.  Доколкото помня и по мое време беше шумно ... чудя се  дали реално  има проблем или ми се глезотят.

# 714
От известно време и двете ми деца  се оплакват от шума  в училище,  по време  на междучасията. Може  би част от проблема е целодневното обучение в нашето училище.  Доколкото помня и по мое време беше шумно ... чудя се  дали реално  има проблем или ми се глезотят.
То си е доста изморително за едни крехки създания-повече и от работен ден, като се замислиш!

# 715
Заради шума и умората не пускам детето на занималня, седи при баба си, но ми е трудно с вземане-водене на училище.

Сега оглеждам частните занимални, може би догодина.

Искам да попитам- от каква възраст мислите да пускате децата сами на училище?
Много се колебая дали да го науча да ходи сам догодина на училище и да умирам от притеснение или да го запиша на частна занималня.

# 716
  • София
То си е доста изморително за едни крехки създания-повече и от работен ден, като се замислиш!

Така си е, но ако те са част от шумните игри предполагам няма да им прави чак такъв проблем. Опасявам се, че дъщеря ми нещо е останала без приятели напоследък, подпитвам я, но ми е трудно да разбера истината. На всичкото отгоре, вчера докато си клечала и си ровела нещо в училищния двор, някакъв тинейджър решил да я прескочи на "прескочи кобила" като се подпрял с ръце на главата й.  Беше много разстроена и отчаяна и искаше да я местим в друго училище. Успокоявахме я с мъжа ми, казахме и да се грижи повече и сама за себе си, да не разчита само на госпожата, да избягва контакта с големите ученици. Обяснихме, че навсякъде вероятно има непослушни деца като приведохме примери и от нашето детство за неприятни случки, но как се забравят. Че като ревна пък малкия, колко страшно било в училище, как децата от предучилищната за 6 годишни ги тормозели, като ги съберат с 5 годишните .... лелееее драми, сълзи, сополи ... 

# 717
  • Габрово
Светкавица, зависи до колко е самостоятелно момчето ти и какъв е пътя до училище.
Моят син от първи клас сам ходи и се прибира от училище, сам ходи и се връща от плуване или тренировки по батут, с градския транспорт. Много е оправен и съобразителен, спазва инструкциите ни и определения от нас маршрут. Контролирам го по телефона дали е тръгнал и пристигнал.

# 718
  • София
Имам въпрос за играта Маймунски приказки. Синът ми стигна до някакво ниво с динозавър, мина го и играта свърши с надписа: "очакват ви още много и вълнуващи приключения....." . Като стартира отново играта и избере играч Мартин си започва същата игра, която го отвежда отново до този динозавър. Има ли някакъв начин за други варианти (приключения) на играта или всичко си се повтаря едно и също постоянно?
Извинете ме, че се самоцитирам, но моля за отговор.

# 719
Дъщеря им има страх от кучета, училището ни е на 3 км от дома ни, няма удобен транспорт, а неудобният е един автобус през час. По пътя има улични кучета. Не виждам скоро да я пусна сама. Така че всеки преценява според ситуацията.

Миа,ще питам моята как е през междучасието. Аз преди месец се потресох от учителя ни по английски - заварих шум, за какъвто говориш, по време на час. Сякаш десетки горили се изтребваха вътре по особено жесток начин - а като отворих - вътре имаше две момичета, седнали прилежно пред учебниците, и две момчета, които бяха буквално подивели. Учителят седеше полуизлегнал на един стол и дори не помръдна, като влязох. Лениво пускаше песнички от някакъв касетофон. Дъщеря ми каза, че обикновено така им протичат часовете.
Сега са сменили въросния учител с някаква млада девойка, която им давала огромни домашни -интересното е, че децата са доволни. Ще видим колко бързо ще й мине ищахът.

Аз нещо съм се навила да сменяме жилище, квартал и училище, но и двете деца, и мъжът ми не искат и да чуят. Голямата второкласничка още миналата година, края на първи срок, след като подхвърлих идеята, ми заяви: Ти ми провали живота! и после цяла вечер рева. Пък от всяка гледна точка е по-разумно - откъм логистика, откъм допълнителни занимания, откъм път, но не ми достигат гласове при разискванията.

Общи условия

Активация на акаунт