Лидл ::33::

• 62 785
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Някой тествал ли е хумусът в лидл?
На мен пък хумусът ми хареса много. Взех натурален, мисля да пробвам и другите видове. Аз съм правила, но не стана толкова гладък. Така че смятам да продължавам да купувам  Simple Smile

# 661
  • на третия етаж
Същия хумус съм купувала досега от Кауфланд. Много ми харесва, особено с патладжана. Чудесен е за захранване след диета, защото засища.

# 662
Заредих се доволно с Коледни глезотийки - глазури, подправки, марципан, захарни пръчици, есенции, захарни плодове... Взех си и подложката за печене и правоъгълната форма за сладкиш. Искаше ми се да е малко по-голяма, но нищо.
 Загледах и формите за мъфини
http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-275390C7-0B3B55FD/www_lidl_bg/hs. … Detail&id=770
Аз си мислех, че тези на втория ред са някакъв друг модел, за да се получат такива вдлъбнати, но имаше само два вида - кръглите, стандартни, и правоъгълните. Някакъв трик при печенето ли има, за да станат така  newsm78
Взех си и инфрачервената лампа. Доста и се чудих, но след като тази сутрин синът ми се събуди пак със запушен нос, се реших. Довечера ще се греем  Laughing

# 663
И аз взех от глезотийките за печене. Взех силиконова тава и постелка за подарък. Мъфините и сладките за Хелоуин много ми харесаха и взех няколко кутии от сладките да ги правим и тях, да видим как са. Марципана го видях и се зачудих - пишеше за моделиране, как точно го правите, като фондан?, точи ли се, със шприц ли? За този с нугата все не се вреждам, все е свършил и на Халите и в Хаджи Димитър.

# 664
Марципана за моделиране става ли да се използва за домашни щолени?

# 665
Купих едни свински гърди за 6.56 лв/ кг., цената е много добра. С черен дроб правя пастет от тях.
Кажи, моля те, рецептата. Много обичам пастет, но от този купения вече ми се гади! Sick

1 кг свински черен дроб. Отцежда се от кръвта, но не се мие с вода. Дробът не трябва да вижда вода.
1/3 или около 300- 400 гр.- свински гърди с кожата, защото тя играе ролята на желатин.

Дробът се нарязва на кубчета и леко се запържва за 1-2 мин.
Гърдите с кожата се сваряват.

Запърженият дроб и сварените гърди се слагат в блендера. Добавя се и част от бульона, в който са се варели гърдите и една филийка мокър хляб, защото иначе сместа става много гъста, смила се на пастет до гладка текстура.
Слагат се сол и индийско орехче на вкус.

Пастетът не издържа много дълго време, за това трябва да се покрие с мазнина отгоре. Аз го слагам в малки бурканчета и го заливам с разтопена мас, но честно казано, ние го излапваме веднага. Иначе в такива бурканчета може да се завари 5 мин. за капачка и да се консервира.

# 666
  • Sofia
аз не го видях този марципан за моделиране,а само  с шоколадова глазура....на каква цена е този за моделиране,з-то в Пикадили има,но е доста скъп,около 10лв/200гр.

# 667
  • 1st floor

Red_Hot, благодаря! Ще пробвам рецептата! Peace

# 668
  • софия
аз не го видях този марципан за моделиране,а само  с шоколадова глазура....на каква цена е този за моделиране,з-то в Пикадили има,но е доста скъп,около 10лв/200гр.
В магазина на Халите беше сложен до подправките за печене.

# 669
Около 3,60 май е за 200гр.Имаше го.Сега се сетих къде точно стоят подложките силиконови ,че не видях като ходих!?

# 670
От формите за печене доволни ли сте? Купих си дългата правоъгълна. Дано не се обели при първото използване като една от Пени...

# 671
  • софия
От формите за печене доволни ли сте? Купих си дългата правоъгълна. Дано не се обели при първото използване като една от Пени...
Аз да. Имам квадратна. Ако имах къде да ги слагам, бих си взела и друга форма. Но не съм я ползвала кой знае колко. Нищо не й се е обелило.

# 672
Сега както си разглеждах обувки в Denzel  и ми се набиха ето тези ботуши и като гледам са същите които ще ги пускат в четвъртък в lidl Виж те ги:
http://www.denzelbg.com/view_product.php?pid=17817
http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-28A3F767-EBD96165/www_lidl_bg/hs. … Detail&id=849

# 673
  • Sofia
същите са....и какво излиза, в Лидл по-скъпо  Naughty

# 674
Някой ако си е взел дъската за рязане с ножа или поне  е ходил до там и я е видял, да сподели дали си струва...Мерси

Общи условия

Активация на акаунт