Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 9

• 49 236
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз знам, че е химеотерапевтик - бисептол, мори бактерии...обикновено се предписва след направена микробиология, не просто така...За мен си е аб....независимо, че правя разликата...Дават го в антибиограмите, не го слагат под черта, като нещо различно от антибиотиците....

# 676
  • В две мънички очи...
MБ мисля да пусна като го спрем суметролима. Даже мисля и другата седмица да е в къщи за да вдигне имунитета. Само в следващия петък ще го пусна за рождения ден - толкова го чакаше и то с нетърпение. Сега спи с компрес на гърлото, да се надявам да подейства и той. Милия докато го слагахме ни пита дали утре ще може да яде ябълки и моркови без да го боли гърлото.

# 677
И Габи тая седмица ще е вкъщи.Чудя се какви витамини да и взема да я подсиля малко  Thinking Някакви идеи?И друго...пробиотикът ми свърши заедно с последния прием на АБ и не знам да купя ли друг и да продължа да давам?Предият път в аптеката ми казаха да издавам целия флакон за да има ефект.Аз позабравих последната седмица и след това започнахме нов АБ и дадох последните седем таблетки,но то май е добре и след лечението с АБ  да се продължи.. Thinking

# 678
Я,уми зуми имаме си адашки Габита  Hug

Добре е да се дава пробиотик след АБ  Peace

# 679
  • София
http://www.yummibears.bg/bg/Dietary-supplements/Multi-vitamin.html - витамини винаги давам такива, поне последните 2 години. Не пият редовно, защото давам и пчелен прашец и редувам. Сега тоя меец ще са на витамини, после пчелен прашец по-дълго време. Пробиотика не съм го спирала от преди морето - т.е средата на септември. Мисля и да не го спирам, нали уж имунитета бил в червата.
Ysabell - микробиология при първи симптоми, поне така ми е казвала УНГ-то, иначе само се набутваш. Така и така сега не сте пуснали, ако се е излекувала -оки, ако не...изчакай следващата хрема, червено гърло и т.н. Ако не се е излекувала 5 6, дни, седмица след спирането на аб ще са на лице симптоми на разболяване, дори може и по-рано...Естествено може да е и нещо ново....но при верния аб, детето рязко се подобрява, симптомите отзвучават....не се зацикля на едно и също непроменено състояние....примерно леко подобрение, но виждаш, че детето все още си е болно...Каката така пи един клацид без мб е 10 дни леко се подобри, но кашлицата не спря....и после хоп втори антибиотик...е с него спря, ама беше ли нужно...и това пак педиатърката ме подведе, ама беше по-малка и аз не толкова наясно...дори въпреки клацида, пелиатърката чу някакви хрипове...та и инхалации с вентолин правих...Не знам защо намират за нормално да екпериментират децата по този начин....като не стане единия аб, хоп другия..а има начин...да им спестим доста на мъниците...

# 680
И ние сме си вкъщи със жълти сополи и ужасна кашлица,издържахме този път 2 седмици,което си е рекорд. Sad
Хремата започна в събота,първо бистра после жълта и въпреки лечението и спирането от ясла,тази сутрин се събуди със зверска кашлица,за сега без температура. Cry Cry

# 681
EmiR би ли споделила как даваш пчелния прашец?
Ние пак сме вкъщи-вчера го усетих топъл и цяла нощ не съм спала с 38-38,5 температура беше.Нищо не дадох за да я сваля и сега е към 37.Преди да легне се изака-сравнително рядко...Сигурно е от върлуващия вирус.
Я кажете вие при първи симптоми веднага ли бягате при ЛЛ?Аз гледам да се въздържам-естествено ако състоянието позволява-сега примерно се чудя дали не изкачам до утре да видя как ще е и тогава да го заведа на лекар.А и неговата лекарка ми е казвала че е по-добре да го заведа на следващия ден след проявените оплаквания, защото понякога при самото вдигане на температура може да не се види веднага проявено червено гърло примерно или нещо което на следващия ден вече ще е факт...Как мислите вие?

# 682
  • София
Хайде да се запиша и аз при вас  Confused
 Дъщеря ми тръгна на ясла 23.09., и е ходила сумарно 11 дни оттогава, а през останалото време изпи 3 сиропа за кашлица, 2 вида капки за нос, 2 вида имуностимуланти ( Биозин започнахме, но повърна от него, сега е на Имуномикс ),  направи ларингоспазъм и се инхалирахме с пулмикорт, а в момента е с бронхит, изолирана Мораксела ( масово ) в носа, инхалации с Вентолин и от вчера е и на Зинат за 8 дни....
И всичко това, в рамките на около месец, и при условие, че я спирах от ясла и при трите разболявания още при първи симптоми, и я държах в къщи по 2 седмици, до пълно излекуване...Меко казано съм в шок, нито мога да ходя на работа, нито детето ми е здраво, да не говорим, че госпожите постоянно ми повтарят, че тя не е за там, а е за първа група, че просто няма какво да научи при бебетата и, че й е скучно   ooooh!

# 683
  • София
http://flp.bg/bg/P_Bee-Pollen_bg.htm с другия прашец нямах успех.. Цената за дистрибутори е доста по различна, та реално не е толкова скъп. Дозата е 3*1/2 от хапчето, приема се лесно, продуктите са качествени...но да не излезе реклама спирам.
Поне от 2 години не водя при първи симптоми....дори обикновено си почвам самостоятелно лечение. После си признавам. Но като не ми хареса кашлицата водя, само слушалка си нямам в къщи и не съм се научила да преслушвам:))) Моите рядко вдигат Т, но като вдигнат си назвачавам кръвна картина + CRP и микробиология и си ги пускам сама, червено гърло отдавна разпознавам, скарлатина също, херпа ангина, налепи, дентритни тапи.....с готови резултати ходя при  лекар..., като през това време си давам каквото преценя...До 3 дни с Т за мен не е притеснително, пък съм пуснала и изследвания....

# 684
madlen_d бързо излекуване на малката госпожица , а госпожите в яслата как точно са уточнили,че й е скучно там ?

# 685
  • София
И аз не бързам (уж) да водя.
Но каката днес ще я заведа - повърна снощи 1 път и тази нощ малко. Педи е следобед и нещо не ми се чака до утре.

# 686
  • Mediterraneo
И аз не бързам (уж) да водя.
Но каката днес ще я заведа - повърна снощи 1 път и тази нощ малко. Педи е следобед и нещо не ми се чака до утре.

Ако е само за 2 повръщания, изобщо не водя  Laughing Веднъж преди една моя командировка я заведох с разстройство, повръщане и Т, типичен вирус. Докторката каза да продължавам каквото си правя, че тя не може да е полезна с друго и това е.

При висока Т, чакам да минат поне 3 дни преди да ги види лекар. Дори да звучи безотговорно, изпитано е при нас и не се притеснявам. Ако Т не отшуми след този период, пускам изследвания( така открихме бактерията в урината лятото). Ако е с Т, червено гърло и сополи- действам си по схемата и не водя на лекар. Единствено кашлицата ме плаши, понеже моите развиват бързо бронхити и пневмонии. С кашлица отиваме веднага и ходим ежедневно да ги слушат.

# 687
Аз явно съм паника , гледам да водя веднага при Т и повръщане

# 688
  • в огледалото на живота
Имайте в предвид,че с чакането пред лекарския кабинет рискувате детето да лепне още нови вируси/предвид обстановката/...

Не водя веднага при педиатъра;първо консулт с нея по телефона/общо взето ни се припокриват мненията/
Ако започне кашлица обаче,действам веднага.
За хрема и температура давам от находящото се в домашната аптечка.
Задължително обаче след това правя посещение при лекаря след ден,два.
За мое успокоение и когато се налага да взема бележка разбира се.

# 689
И аз не водя детето си за едно повръщане или сополи.
Единствено кашлицата ми е проблем. Ако можех да ползвам слушалката може би и затова нямаше да го водя. Преболедувал е вече почти всичко - тоест наясно съм ако почне да повръща какво давам или ако почне да кашля. Ако за три дни не се подобри си самоназначавам изследвания. Ходим на палтен прием където не контактува с болни.
Този понеделник обаче и аз прихванах от градинският сопол та реших да отида при ЛЛ да ме чуе. Кашлях като магаре. Влизам в чакалнята на медицинският център. Размер 2 Х 4, има около 10 деца. Едно с температура виси у майка си. Едно с ларингит и друго с разтройство.
До детето с ларингита седи майка с детенце която чака за документи за ДГ. Пуснах я да влезе преди мен и доктора й каза, че ще й ги направи и остави на рецепцията по късно през деня. Ама жената имала работа и щяла да чака.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт