Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 9

• 49 256
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Добре де, лекарят не каза ли колко време да се пие?  newsm78
Не,нито в аптеката  Peace

Ние след малко сме при нея ,ще я попитам

# 661
  • София
Пъпките от варицела избиват от 2 до 5 дена. Чела съм на някои места да дават период от 3-4 дни. Но е горе-долу е толкова.

При малкото - в събота  подкашляне, в неделя през нощта вдигна Т. Мислех, че е ок и е нещо леко, понеже понеделник беше ок . Във вторник обаче пак вдигна лека Т. И в сряда вечерта забелязах пъпка. Следващата вечер в четвъртък имаше още 3-4 пъпки. В петък каквото имаше да избива, изби и това беше с пъпките (към 30-ина бяха неговите, но още има белези тук-там).

Иначе когато моите са били с афти (разпознати от педи ), само с тантум верде съм пръскала. И ме беше предупредила, че докато не завехнат афтите, Т ще играе нагоре-надолу. Ако е мн. висока - да се дава панадол/нурофен.
И докато не се успокоиха афтите изобщо не искаха да ядат моите. Пиеха по малко вода само.

лисичка, по презумпция сега обикновено АБ ги дават за 7-10 дни.
И моето мнение е - така или иначе тровим детето, поне да вземем и да го излекуваме т.е. да се дава достатъчно дълго.

# 662
И ние пихме 10 дни АБ!Педи каза така!Макар че нямаше Т само гърлото не минаваше и кашляше!

# 663
  • вече Пловдив
Изабел, и аз знам, че пъпките избиват до 4-5 дни след началото на заразата.
При моето дете не започна с температура, а направо с пъпки по гърба и гениталиите. Реално температура не е вдигала, до към 37,5, но за сметка на това цялата беше в пъпки и много я сърбеше. В устата не бяха забелязала да е имало, тя си се хранеше и пиеше вода, но имаше няколко (най-големите  Crazy) по гениталиите и чак не искаше да пишка, защото от урината я болеше.  ooooh! Минаха с подмиване със смрадлика.  Peace
Лисичке, масовите АБ се пият 5 дни, поне. Нашият педиатър също често забравя да напише или каже колко дни да пие АБ, винаги питам/звъня допълнително, за да съм сигурна.

# 664
Пъпките от варицела избиват от 2 до 5 дена. Чела съм на някои места да дават период от 3-4 дни. Но е горе-долу е толкова.
Пъпките при варицела избиват обикновено между 3-4 и 10 дни. Най-често около 7 дни. При мен като се разболях избиваха 2 седмици, около 14 дни, при детето около 10 дни избиваха. Иначе избиват на вълни, през 2-3 дни. Най-често вълните са от 3 до 5.
Разбира се, винаги има изключение от правилото. Някои дори не разбират че са боледували от варицела, други едвам са ги спасявали в болницата.

# 665
  • София - Рим и обратно

Аз като гледам на моят син гърлото, сливиците изглежзат огромни почти една до друга  Thinking
И на моята са такива. Едни огромни почти долепени, с червени жилки, дори и когато е съвсем здрава Crazy. Докторката като я гледа, нищо не казва за това, а и аз все забравям да я питам нрмално ли е да са такива. Моите примерно, почти не се виждат отстрани newsm78

# 666

Аз като гледам на моят син гърлото, сливиците изглежзат огромни почти една до друга  Thinking
И на моята са такива. Едни огромни почти долепени, с червени жилки, дори и когато е съвсем здрава Crazy. Докторката като я гледа, нищо не казва за това, а и аз все забравям да я питам нрмално ли е да са такива. Моите примерно, почти не се виждат отстрани newsm78
Абсолютно същите с тези червени жилки.И при нас нищо не са казвали а винаги са такива.Но вчера лекарката която ги преглежда всяка сутрин преди градина отбеляза че са уголемени.

# 667
Ние ходихме при педи , каза 7 дни ,даваме го  Peace
Ушите са добре иначе , но от капките ще капем също още

# 668
  • В две мънички очи...
Чакам да стане 13:30 и го водя пак на педи.
При нас събота сутринта излязоха сополи, не беше запушен носа, не бяха и течни, нито е кихал. След обяд започна да подкашля, сополите спряха и вдигна Т - 38,5 поддържа я до 4 сутринта със спадове и вдигания, но не повече от 38. Понеже от миналия понеделник в гругата им има болни от варицела (в петък бяха 5 деца) не съм давала нищо. В неделя имаше малко Т - 37,5 и след като я свали не е вдигал. През деня го водих на частно в правителствена - прослушаха гърдите - ок са, видяха гърлото - каза че е много зачервено и каза да следим дали ще се ошари.  Вчера педката също каза да следим дали ще избие. Снощи се появиха някакви пъпки но не изглеждат като тези на картинските с варицела и даже вече изчезват. Мисля да го заведа да му вземат кръв, доколкото знам може да се види дали има антитема за варицела, бях чела че в момента в който се разболее човек организма ги създава. И утре да пуснем секрет дали не е  някой стафилокок.

# 669
Ysabell не е варицела щом не се е опъпчило детето.
Моя син я кара миналата година. Последен в градината. Първото детет се ошари Февруари. Приятелката му с която се прегръщат нон стоп. В началото на Март. Моя в края на Април.
На всяка хрема очаквах пъпки. На финала ги виядх една вечер като влезе в банята без каквито и да било симптоми.

# 670
  • София - Рим и обратно
Чела съм, че има случаи на варицела без пъпки. Леките петна при него може би са били "пъпките". Кръвен тест ще покаже най-добре.

# 671
  • Някъде на път....
Чела съм, че има случаи на варицела без пъпки. Леките петна при него може би са били "пъпките". Кръвен тест ще покаже най-добре.
Абсолютно вярно.
Имам позната на която детето я кара така - без пъпки, само с петна.  Peace

# 672
  • В две мънички очи...
Последно се оказа че не е. С гнойна ангина е. Сега ще си пие суметролим и сироп и ще реве като пръскам с тантум верде и да видим в петък.  А уж като имало гной винаги имало Т, явно не е така.

# 673
  • София
. Не знам доколко успя да го види, но като го пръснах си отвори добре устата и сливиците са на червени точки, каквото и да значи това
Така като го описваше ми приличаше на скарлатина, огледай горе небцето дали и то има такива точки....Щеше да е хубаво и мб да бяхте пуснали /не пречи аб да почне да се пие/ поне да знаете от каква бактерия е тая гной, ама нашите лекари прескачат тая процедура обикновено...Дано суметролима е верния аб...Щото, ако е стрептокок нямаш никаква гаранция, че като тръгна на Дг пак няма да го лепне....А всяка втора ангина е от бетахемолитичен стрептокок или така наречената скарлатина, ама и тая диагноза я избягват...щото е по тежка от гнойна ангина, пък и без мб няма как да се докаже...

# 674
Суметролима не е АБ, а е сулфамиден препарат

Общи условия

Активация на акаунт