Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 9

• 49 258
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Ох,моята пи чай и след 2 мин повърна пак , аман вече

# 646
Още ли сте на антибиотик? По спомен Аугментин от петък?
Ако повръщането продължава, много е вероятно да е непоносимост/алергия към пеницилин.

# 647
Ако повръщането продължава, много е вероятно да е непоносимост/алергия към пеницилин.
И преди го е пила този АБ,повърна само одеве 2 мин след като изпи чая

# 648
И преди го е пила този АБ,повърна само одеве 2 мин след като изпи чая
Алергията към даден антибиотик може да се развие с времето, т.е. това че преди не я е имало не е гаранция че няма да се появи сега. Аугментинът, по принцип си е пеницилинов антибиотик с добавка, и алергиите към него са сравнително често явление.
Не е нормално да има още повръщане след вече 4-5 дни лечение. Добре е да посетите ЛЛ, повръщането за няколко дни не е шега работа.

# 649
  • София
И аз имам спомени за скорошни връщания на детенцето - да не би да има реакция към АБ...

kimmy, за съжаление не дават децата или дават, но не отварят добре. Аз все още имам проблем със синковеца - него почти не мога да го хвана, а той по-често прави такива номера с гърлото от кака си.
Нашата педи пък след годинката почна да ги 'третира' моите с тантума - разни педиатри, разни идеи.
Щерката и свеки това лято като се замисля бяха на тонзилотрен. Бабата по-тежко изкара вируса, но тя 'геройски' мълчеше да не ни тревожи и при нея гърлото беше по-зле. Малката сама си каза, че я боли гърло и при нея по-бързо отминаха нещата.
Т.е. при нас и тонзилотрена помага.

# 650
Третата сливица се вижда при преглед от УНГ. Изтеглят езика напред и гледа с огледало. Като  при зъболекар. Третата сливица обикновено се уголемява при боледуване.

малката лисичка няма значение, че детето е пило същото АБ и преди. Това незначи че не може да направи алергия към него. Моя син беше пил Аугментин. През следващата година пак му го изписаха. След първият прием така се поду, че стана като китайче в очите. Веднага му смениха АБ то с друго.

# 651
Ми не нямаме реакции от него не знам,плюс това снощи беше последният й прием , АБ свърши.

И преди малко яде бисквити и геврек,та не е повръщала ...

Утре сме на контролен преглед

# 652
  • в огледалото на живота
Ми не нямаме реакции от него не знам,плюс това снощи беше последният й прием , АБ свърши.И преди малко яде бисквити и геврек,та не е повръщала ...

Утре сме на контролен преглед

Само 4 дни ли пи антибиотик?От петък до сега... newsm78
Не са ли малко?
Доколкото знам АБ се приема 0т 5-7 дни.

# 653
Ами снощи свърши , приема беше по 3 пъти по 5 мл
поправка - тази сутрин  Peace

# 654
# 655
  • пак там
поправка - тази сутрин  Peace

На рецептата ти трябва да пише за колко дни е предписан. Това, че шишенцето е свършило, не значи, че трябва да го спреш.

# 656
поправка - тази сутрин  Peace

На рецептата ти трябва да пише за колко дни е предписан. Това, че шишенцето е свършило, не значи, че трябва да го спреш.
Не виждам нищо написано , но днес го купих дадох й в 18 ч , точно когато беше и времето за АБ ,ако не беше свършил,следователно нямаме прекъсване и ще давам 7 дни

# 657
  • пак там
Добре де, лекарят не каза ли колко време да се пие?  newsm78

# 658
  • В две мънички очи...
За колко дни избиват пъпките при варицела? Вече минаха 48ч. от първата температура, но външен обрив няма. Гърлото е зле, педката го погледна навън че имаше деца за консултации и каза да пръскам тантум верде за да го облекчи малко. Не знам доколко успя да го види, но като го пръснах си отвори добре устата и сливиците са на червени точки, каквото и да значи това. В устата има афти и отказва вода, сок, храна. С мъка вечерта успях да го накарам да изпие 300гр. супа и 500гр. вода. Иначе е жизнен, играе, бяга, температура днес не е вдигал. Утре пак ще го водя на лекар, не мога да го оставя с това гърло така, като преглъща чак врата свива от болка.

# 659
Ysabell да не е херпангина ?

Общи условия

Активация на акаунт