Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 9

• 49 267
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • В две мънички очи...
Какво е това неговото гърло малко студено да види и хоп зачервяване и температури.

Явно това му е слабото място. Аз съм така - безалкохолни, студени неща от хладилник не пия че после става страшно.
От кога хирурзите се изживяват като педиатри?
Аз малкия днес го водих в Правителствена, по принцип в почивните дни сме към МЦ "Лора" но винаги е страшно пълно и като кажа че сме с варицела си представям реакциите и предпочетох да го заведа в "Лозенец". Педиатърът не е от много приказливите, но пък засега съм доволна. За втори път попадам на него и двамата пъти не ме е подвеждал, както в Токуда ми се е случвало.

# 631
  • София
В Правителствена на частен преглед ли го води?

# 632
  • вече Пловдив
Изабел, излязоха ли първите пъпки? Какво ви каза лекарят за болките в гърлото?

# 633
  • София - Рим и обратно
Гадното на варицелата е, че се обриват всички лигавици - устна кухина, очи, гениталии, а и вътрешните органи. Външните пъпки са най-малкият проблем, макар че сърбят най-много.
При нас - каката я изкара доста тегаво, докато малката беше в много лек вариант, с малко пъпки и тежък период - само един следобед. Но след това боледува като за световно, по 3 пъти в месеца #Crazy.

# 634
Дъщеря ми, въпреки че изкара много тежко варицелата и то края на януари посред грипна епидемия и бацили на килограм в ДГ, след това до края на зимата веднъж не се разболя.

# 635
  • София
Офффф, Никол е със спазъм ...
Така, както се чудех дали днес да я пусна на градина след 2-3 дни, в които се прокашляше по 5-6 пъти дневно, днес сутринта се събуди и ми се "излая" няколко пъти насреща - точно това е думата.
Веднага отидохме на слушалка. Чу се спазъм ...
Инхалации, Вентолин, Ериус, продължавам с Проспан ... дано го овладеем  Praynig

# 636
  • в огледалото на живота
Нина..... Confused
Няма как да се обърка този звук...Им ли други симтоми:Т,червено гърло,хрема?
Важното е ,че си реагирала бързо.
Дано се разминете безболезнено  Hug

# 637
  • София
Нина..... Confused
Няма как да се обърка този звук...Им ли други симтоми:Т,червено гърло,хрема?
Важното е ,че си реагирала бързо.
Дано се разминете безболезнено  Hug

Бррр, звукът е  Sick, като го чуя и направо ми се изправя косата  Tired
Не, няма Т, няма хрема, спокойно гърло ... засега ...
Дано  Hug

# 638
Така, както се чудех дали днес да я пусна на градина след 2-3 дни, в които се прокашляше по 5-6 пъти дневно, днес сутринта се събуди и ми се "излая" няколко пъти насреща - точно това е думата.
Как се чува спазъм на слушалка и какво всъщност означава спазъм?

# 639
  • в огледалото на живота
Как се чува спазъм на слушалка и какво всъщност означава спазъм?
Ларингеален спазъм /в случая за който говорим/е невъзможност на владеенето  на контракции на гласните връзки, което води до стесняване на ларинкса.От там следва оток на лигавицата,инспираторен задух, суха кашлица, цианоза на лицето и други...
Това на медицински термин.
Дано никой не се сблъсква с това....

Ужасно е ...

# 640
Бяхме сутринта при педито. Силно зачервено гърло и без АБ нямало как да се разминем. Назначи Клацид на 12ч. по 5мл. Това е положението. Та ми се смее тази жена и ми обяснява как според неяне боледувал толкова понеже изкарвал по 2 седмици и кусур на ясла, а имало деца, които буквално на трети четвърти ден се разболявали тежко. Сега съм се заела да го водя при УНГ Николай Улевинов. Той ме беше оперирал преди 20 и кусур години . Нека той да даде мнение има ли детето трета сливица или не.

# 641
  • София - Рим и обратно
Всички имат трета сливица. Уголемява се при децата от чести боледувания..

# 642
  • София
Гадното е, че след варицелата,  доста се боледува...Имаше мацки дето тук споделяха, че не бил паднал имунитена на децата им, но моите си изкараха по един бронхит, а отделно и някои и друг вирус.
Да бе един - с мед да го намажеш   Twisted Evil  А то 3 (три) един след друг направи малкото.

kimmy, когато има съмнение за червено гърло с Т - добре е веднага да се почне третиране на гърлото.
Ако не искаш с лекарства - може мед и сода равни части да се яде или да се пробваш с компрес с извара.
Ако си давала вече и знаеш как се понася от детето - Тантум верде/Тонзилотрен/Ангин-хил.

При 1-вото червено гърло на каката се пънах що да давам АБ, нали е само гърло. Но педи ни прати на УНГ, който каза, че 3-тата сливица е силно възпалена и че няма да овладеем нещата без АБ.
Сега периодично проверявам гърла. Малкото все още го изпускам (не държи добре устата отворена и не се вижда хубаво) и е стигал до АБ. Каката пролетта беше на Ангин-хил и мед и сода при зачервено гърло и лека Т (само една вечер вдигна леко).

# 643
Имах предвид дали е уголемена сливицата или не.

v_spasova, не дава хубавеца да му погледна гърлото. А и аз не разбирам много много. Тантум верде изрично го забрани педиатърката. Било за деца над 4 и повече години. Та сме на Тонзилотрен.

# 644
Пишете че виждате третите сливици или пък докторите ги виждат  newsm78 Това не става ли само с напипване или снимка?Аз наскоро разбрах от лекар че третата сливица се намира някъде зад носа и няма как с просто око да се види.Така ли е всъщност?
А иначе за тантум верде-аз съм много доволна.Знам че е за по-големи деца, но на нас ни го изписват доста отдавна и ни действа много добре.На няколко пъти гърло съм оправяла само с тантум верде и тонзилотрен.
Аз като гледам на моят син гърлото, сливиците изглежзат огромни почти една до друга  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт