Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 9

• 49 286
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
О,да, лекарствата трябва да са далеч , че ....  ooooh!

# 616
  • София - Рим и обратно
Не ползвам хомеопатични, но при последния ми опит с тях, от хомеопатичната аптека на Чаталджа ме бяха инструктирали, че се държали на минимум метър от хладилник, микровълнова, телевизор всякакви ел. устройства и мобилни телефони. В противен случай ставали на "чиста водица" (както лично според мен са си, де Mr. Green). Сигурно повечето от вас го знаят това, но ми се стори подходящо да напомня Peace. Прочетох нещо за хомеопатия и хладилник...

# 617
Моето дете пие Аб и следобяд се събуди с запушен нос...  ooooh! Вчера сме излизали всичко на всичко за час,днес вали,цял ден сме вкъщи..Е, аз не знам под стъклен похлупак ли да я държа и защо аджеба се получава така Confused

# 618
  • В две мънички очи...
При нас нещо започна но какво ще е още не знам - сутринта стана с пълен нос и започна да покашля, на обяд излизахме беше по блузка и риза на слънцето и си беше добре. Но като се прибрахме се започна с лека Т - 37, 2 - стигна до 38. Изпи почти литър сок и си легна да спи. В момента няма Т, мисля че преглъща трудно, но не дава да видим. Та до понеделник сигурно ще разбера дали е хванал варицелата или някой друг разхождащ се вирус.

# 619
Благодаря за отговорите за пчелния прашец-още не съм му го дала но ще го направя.Аз понеже сега съм на тази тема да ви споделя-макар че сигурно си го знаете , за разликата в продуктите от аптеката и тези от пчеларите.Като вземах прашеца и меда, реших да взема и клеева тинктура-нищо че имах такава купена от аптека.Ами какво да ви кажа няма нищо общо.Тази от аптеката за мен си е чист спирт.Накапах в две чаши с вода от двете шишенца-в тази от пчеларя станаха като жълти парцалчета миниатюрни, а в тази от аптеката абсолютно бял облак.
Коментирате варицелата-ние я минахме в началото на годината.Хич не се плашете и не пазете децата.Наиситна е вярно твърдението колкото по-малко толкова по-леко.е има и изключения де.При нас мина много леко-наистина доста пъпки но само това.Точеха се едно след друго в яслата и пак останаха деца които ги подмина.

# 620

Коментирате варицелата-ние я минахме в началото на годината.Хич не се плашете и не пазете децата.Наиситна е вярно твърдението колкото по-малко толкова по-леко.е има и изключения де.При нас мина много леко-наистина доста пъпки но само това.Точеха се едно след друго в яслата и пак останаха деца които ги подмина.

Elsinor, изобщо не са изключения да се изкара тежко варицелата, а миналата година не остана познато дете, което да не я е изкарало, така че имам известни наблюдения. Честно казано ако знаех през какво ще минем и знаех, че в съседна държава се продава ваксина против варицела, нямаше да се замисля изобщо да спестя на детето и на себе си кошмара, през който минахме. Въпреки че не съм привърженик на ваксините и незадължителни не сме слагали.

Мъжът ми, който не беше вкъщи през трите най-тежки дни, се изказа малко след това точно като теб. Още афектирана тогава ми идваше да го поваля с нещо тежко Mr. Green Нормало, който е минал леко, да си казва, че е необходимо зло, но тези, които са минали с тежкия вариант, ще ме разберат.

# 621
  • вече Пловдив

Дъщеря ми имаше на 3 пъти пряк контакт - играеше с деца, които са били заразни за варицела. Разболя се на 4-я път. Така че винаги има деца, които за момента са със силен имунитет, но това не значи, че ще продължи дълго...

# 622
  • София
Абсолютно подкрепям wild poppy  Peace
И Никол изкара самата варицела леко, но след нея каква двумесечна кашлица се отключи ... още изпадам в стрес, като си спомня  Crazy
В четвъртък след взимането от градина ми се изкашля 1-2 пъти. И от тогава - 5-6 изкашляния дневно. Сухо е, но го няма онзи "стържеш" или "лаещ" звук. В петък не я пуснах на градина и сега съм в чуденка дали от утре да я изпратя. Няма секрет, спокойно гърло, храни се, дивее ... просто 5-6 сухи изкашляния дневно. Като лежи ги няма. Давам Проспан.

# 623
И моето пак започна да закашля.Мисля си,че пак кара вирусчето,което ни усложни кашлицата и вече АБ не помага.Мен ме лепна същия вирус и явно си го връткаме вкъщи и не знам до кога така...

# 624
И моето пак започна да закашля.Мисля си,че пак кара вирусчето,което ни усложни кашлицата и вече АБ не помага.Мен ме лепна същия вирус и явно си го връткаме вкъщи и не знам до кога така...
umi zoomi дано не е нищо сериозно  Hug и да се оправите бързо

# 625
Е сега пък и се засягате.естествено че при който е минала леко говори по един начин, и обратното другите по друг.Просто споделих как е било при нас и децата около мен-всеки си има своите наблюдения и по това не може да се съди .Именно затова казах че има изключения.Но факт е  че по-голям процент от хората я минават рано или късно, поне така мисля аз.А иначе след варицелата и ние бяхме по два пъти в месеца болни.

# 626
  • София
Мддаа факт е, че рано или късно се изкарва и варицела. Аз я карах на 33 - доста леко за възрастта си. 2011 малкия довлече от парка варицела - има няма 15 пъпки, каката на 4,5 сравнително леко, бащата им на 43 също не много тежно, но мъжка му работа е добре се беше изпъпчил де.  Laughing Една позната пък стигна до болница от варицела... Гадното е, че след варицелата,  доста се боледува...Имаше мацки дето тук споделяха, че не бил паднал имунитена на децата им, но моите си изкараха по един бронхит, а отделно и някои и друг вирус. Педи беше изписала изопринозин и на тримата...малкия късно го почнах, чак като се изпъпчи, но каката и таткото по отрано, щото беше ясно, че няма да се разминат....Изпъпчиха се баш на Коледа и двамата във възможно най-последния ден...ама и това беше ясно...

# 627
  • В две мънички очи...
Ние не знам как ще я караме. Не иска да се храни, не може да преглъща и явно цялата устна кухина е обрината, постоянно се облизва и плаче. Не знам какво да му дам че да намали поне болката в устата. Още не е обринат, утре би трябвало да излязат първите пъпчици.

# 628
Хайде и ние пак в отбора на болните. 3 седмици здрав и снощи започна да ми покашля. Събудих се към 1 и го усетих топъл. 37.5. Панадол да изкара спокойно нощта. Днес го оставих на майка ми, че бях на работа. Вдигнал и 38.5 и тя женицата какво да прави уплашена у Пирогов го води. Препратили са го към Първа педиатрия. Обаче хирургът в Пирогов му открива вродена слабинна херния на детето и смята, че е за операция. Как пък до сега никой нищо не е забелязал. Докато не потърся второ и даже трето мнение за тази херния няма да дам да ми режат детето.  В Първа педиатрия като са го водили са констатирали зачервено гърно, но не и ангина. Като се прибрах към 19.30 ми вдигна 38.7. Пак Панадол. Но не спада. Даже детето започна да се успива. Умрях от страх да не стане нещо. Направо сърцето ми спря. Дадох и 4 капки Хексалгин. Преди да си . легне 37.2. Сега докато спи го пипам еми още е топъл. Какво е това неговото гърло малко студено да види и хоп зачервяване и температури.

# 629
Оф,Кими,изживях го и аз това с червеното гърло и температурата,само дето на нас веднага ни изписаха в спешното Оспен .Тя и температурата беше 40(нищо,че там я изкараха 38,7) и не спадаше и не спадаше  с часове и Габи се беше успала и за пръв път я видях такава отпусната.Опитай се да му сложиш  изварен компрес,може да облекчи гърлото,но това като спадне температурата,да не го затопляш  допълнително.А сега освен оцетени компреси и чорапки,студен чай от шипки да даваш с някоя спринцовка от сиропи и Панадол и Нурофен на 4 часа...друго не знам.Опитвай се да му буташ със спринцовките от сиропите вода,ако не пие.Аз се убедих,че колкото повече течности поема,толкова по-бързо спада температурата.Дано да изкарате спокойно нощта Hug

Общи условия

Активация на акаунт