Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 9

• 49 350
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета, има ли в момента вирус с повръщане и разтройство, червено гърло?

Ейй, щях да умра последните два дни...... ooooh! Tired

# 556
Моята повърна пак като се опитах да й дам да яде , кажете какво да правя

# 557
  • на последния етаж
Не я насилвай. Но настоявай да пие течности.

# 558

Пробвай течни храни - супа, бульон. Добре е да пие и сладки неща - подсладен чай, сок от компот. Възможно ли е да ѝ се стича секрет и затова да повръща?

# 559
Ами има 2 варианта за повръщането: да не ѝ е понесъл антибиотика, или просто заразата е такава.
Ако е първото може да питаш ЛЛ да смени антибиотика с друг.
Ако е второто можеш да пробваш с Деган, но само ако си сигурна че повръщането не е от антибиотика.
Ако повръща заради непонесъл антибиотик не давай Деган в никакъв случай.
Бяхте на Аугментин, нали? ЛЛ направи ли тест за алергия към пеницилин? Има ли обрив по кожата, първо при алергия обикновено има известен обрив, но може и директно да стигне до повръщане.

# 560
  • София
Така като гледам може и вирус да кара моят господин, да не е от Изопринозина. Масово разтройство, повръщане, но той никъде не е ходил вече 1 сдмица  Thinking Аз съм наредила 4 чашки - една с преварена вода и захар, една с вода и сол, една с вода и лимон и чай от мента и от сутринта давам през 10на минути по една лъжичка, като ги въртя  Sad Това е против повръщане и разтройство - не мога да изляза, защото съм сама с баткото и бебето. Иначе можеш да даваш пробиотик/ Рекомфорт, Ентерол, Хидратин Алфа, Вомитусхил (свещички или капки)...Ако е стомашно-чревен вирус малко диета и така.
В началото на месеца направи възпаление на едното ушенце. Водих го в ИСУЛ по спешност. Дадоха му АБ капки за носа, за ухото само Отипакс.

# 561
Май е и вирусът ,ами чай й дадох ама и той замина...
АБ го е пила и преди и няма проблем с него  Peace

Сега баба й и вари чай от джоджен ли какво каза,против повръщане бил ...

# 562
Май е и вирусът ,ами чай й дадох ама и той замина...
АБ го е пила и преди и няма проблем с него  Peace

Ами в този случай предполагам 1/3 ампула Деган за пиене ще реши проблема. Но това само ако е наложително.

# 563
Ух,не знам обадих се на лекарката,тя каза там още едни свещички,баба й ще ги донесе ей сега.
Иначе и пробиотик купих ама и той замина в повърнатото ...

# 564
Ух,не знам обадих се на лекарката,тя каза там още едни свещички,баба й ще ги донесе ей сега.
Дано да е от заразата, да не е от непонасяне на антибиотика.
А какво правите с лечението? В смисъл, нали е повърнат и антибиотика.

# 565
  • София

Джоджен е  Peace

# 566
Дано да е от заразата, да не е от непонасяне на антибиотика.
А какво правите с лечението? В смисъл, нали е повърнат и антибиотика.
Антибиотика го пи в 9 ч  и не беше яла , повърна,когато написах поста с повръщането  Peace

Джоджен е  Peace
Да  Peace

# 567
  • София
Лиси, спри поне за 6 -8 часа да й предлагаш каквото и да било през устата, само свещичките. Иначе просто има обратен ефект. За тия часове няма да се обезводни, а органицма, ще почне да се справя с вируса...http://www.pramed.com/Povry6tane.html имаше една по хубава статия, но на първо четене това ми излезе. С каката лежахме в болница, заради обезводняване и то основно зарадит моята неинформираност. Оттогава какво и да съм изчела се препоръчва спиране на прием през устата на каквото и да било...тя беше на 1,5 години като лежахме, след това всяка година не ни подминаваше тоя вирус, но благодарение на това правило много лесно излизахме от цикъла...Като минат часовете почваш по много малко през 3 4 минути по кафена лъжичка ...аз горе долу го правя за 3 часа, след това може и глътки....но зависи дедето как го понася...

# 568
  • София - Рим и обратно
Моятa тaкa повръщaше нa всяко боледувaне. Що прегледи нa стомaхa, смянa нa aнтибиотици... нищо й нямaше нa стомaхa, но много повръщaше докaто се изчистят секретите. Нaкрaя докторът кaзa, че повръщa от тях, случвaло се при някои децa. Aз дaвaх по лъжичкa глюкозa нa всеки половин чaс, зa дa не се овезводни и дa се подсили. Също и по половин хaпче въглен, стрит в мaлко лечебнa кaшa или бaнaн.

# 569
Благодаря ви,момичета !
Аз сложих сега свещичка и пийна вода и малко чай от джоджен,сега нищо няма да й давам

Общи условия

Активация на акаунт