Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 571
  • 850
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте ! Искам да  попитам тъй като болшинството във форума са жени евентуално с деца .:Д
Искам да започна бизнес да правя http://image.made-in-china.com/4f0j00HUgQGzaIoEcy/3D-Puzzle-Anim … d-Craft-Model.jpg https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLFCN_YKdn … K79ewhI1MAMHVxqOC eтакива неща . Искам да пусна 3д-та за оцветяване .Та въпроса е дали според вас ще има интерес , търсене  ?

# 721
Това ако е по морето ще избиеш рибата....руснаците купуват много такива неща,а също вече и българите...Успех!!!

# 722
  • Пловдив
Multiple тези неща са доста интересни. Аз бих го взела за подарък на мъж ми, ама за дететооо newsm78 А като една примерна чистачка след д.....та на всички ще кажа, че след едно сглобаване сигурно остават доста частички, откъртени неща, и тоест чистенето е несъмнено след тази игра. Всъщност моя скромен опит е с два  3-д пъзела, които майка ми държеше да купи на дребния - не само че чистих, ами и се наложи аз да сглобявам. Ох - отклоних се.

# 723
Благодаря ви за мненията ! По принцип замисъла ми е лазерно рязане и гравиране но тези неща да ги пусна като за начало .Имам опит в тези неща преди се занимавах но станаха едни неща и сега замислям да почна отначало .Искам да видя чуждо мнение .Simple SmileХубаво е да се допитваш .Събираш информация обмисляш и действаш  .Още съм млад трябва да опитвам , да се уча на 25-съм:Д

# 724
Момичета,имаме едно помещение което е около 80-90 кв,м и все не мога да му измисля приложение,не мога да го дам под наем се оказа,тъй като се намира в края на града и там никак не е уживено,за куриерски услуги казаха че не става,та ще се радвам да споделите някои идеи Simple SmileХубав ден на всички мами!

# 725
  • Sofia
Момичета,имаме едно помещение което е около 80-90 кв,м и все не мога да му измисля приложение,не мога да го дам под наем се оказа,тъй като се намира в края на града и там никак не е уживено,за куриерски услуги казаха че не става,та ще се радвам да споделите някои идеи Simple SmileХубав ден на всички мами!
Дай го за цех на нещо.

# 726
Здравейте и от мен, темата е страхотна, не знаех, че мога да намеря и такава в българското интернет пространство!  Simple Smile Отворих някои от линковете, които сте дали, и ще са ми от голяма полза   bouquet

Искам да споделя малко опит и да задам няколко въпроса... Аз започнах моя "бизнес" с не повече от 400лв първоначална инвестиция. Слагам бизнес в кавички, защото в началото не знаех изобщо, че ще потръгне, не съм имала нито бизнес план, нито каквато и да е идея за изкарване на пари, още по-малко за това да се изхранвам от това. Постепенно нещата се наредиха по много добър начин- с много труд и вяра. Много скоро се появиха мои близки, които решиха да опитат същото, взимайки идеите ми зад гърба ми и използвайки ги. Grinning Но това, от което аз съм доволна е, че при мен нещата станаха от само себе си, следвайки някаква моя си интуиция, докато всички ми казваха, че това са "глупости" и нямат почва в България. Simple Smile

И така, инвестицията ми вече е многократно възвърната, постоянно реинвестирам, но ми се иска да започна нещо ново с възможностите, които сега имам. Не става въпрос за милиони, разбира се, но определено ще мога да направя крачка напред в мащаба. Имам две идеи в момента: първата е производство на кутии (след като си закупя нужните уреди за сгъване, изрязване и т.н.). А втората идея е собствена линия за обувки- засега единственото, в което съм сигурна е, че ще има кой да ги произвежда, че ще можем да измислим хубави модели, но нямам и представа как да се наложа на този пазар. Simple Smile

# 727
...
 Имам две идеи в момента: първата е производство на кутии (след като си закупя нужните уреди за сгъване, изрязване и т.н.).
...
Да знаеш, че големите фирми пускат и малки серии кутии (ако смяташ да правиш серийно производство) и ще имаш сериозна конкуренция. Ако ще правиш бутик... знам ли...  Peace

# 728
  • Sofia
Здравейте и от мен, темата е страхотна, не знаех, че мога да намеря и такава в българското интернет пространство!  Simple Smile Отворих някои от линковете, които сте дали, и ще са ми от голяма полза   bouquet

Искам да споделя малко опит и да задам няколко въпроса... Аз започнах моя "бизнес" с не повече от 400лв първоначална инвестиция. Слагам бизнес в кавички, защото в началото не знаех изобщо, че ще потръгне, не съм имала нито бизнес план, нито каквато и да е идея за изкарване на пари, още по-малко за това да се изхранвам от това. Постепенно нещата се наредиха по много добър начин- с много труд и вяра. Много скоро се появиха мои близки, които решиха да опитат същото, взимайки идеите ми зад гърба ми и използвайки ги. Grinning Но това, от което аз съм доволна е, че при мен нещата станаха от само себе си, следвайки някаква моя си интуиция, докато всички ми казваха, че това са "глупости" и нямат почва в България. Simple Smile

И така, инвестицията ми вече е многократно възвърната, постоянно реинвестирам, но ми се иска да започна нещо ново с възможностите, които сега имам. Не става въпрос за милиони, разбира се, но определено ще мога да направя крачка напред в мащаба. Имам две идеи в момента: първата е производство на кутии (след като си закупя нужните уреди за сгъване, изрязване и т.н.). А втората идея е собствена линия за обувки- засега единственото, в което съм сигурна е, че ще има кой да ги произвежда, че ще можем да измислим хубави модели, но нямам и представа как да се наложа на този пазар. Simple Smile

# 729
...
 Имам две идеи в момента: първата е производство на кутии (след като си закупя нужните уреди за сгъване, изрязване и т.н.).
...
Да знаеш, че големите фирми пускат и малки серии кутии (ако смяташ да правиш серийно производство) и ще имаш сериозна конкуренция. Ако ще правиш бутик... знам ли...  Peace

Аз ако ще правя нещо, ще бъде с насоченост извън България, в ЕС, тъй като ще живея там след няколко месеца- пропуснах да направя това уточнение. Така че нещата стават още по-сложни по отношение на конкуренцията вероятно. Аз говоря за кутии по поръчка основно- бутик определено не мисля да правя, изобщо бизнеса тип- дюкянче не е моят, магазинчета не ми се отварят, искам да произвеждам, това ме привлича  Grinning

# 730
  • Sofia
Имам две идеи в момента: първата е производство на кутии (след като си закупя нужните уреди за сгъване, изрязване и т.н.). А втората идея е собствена линия за обувки- засега единственото, в което съм сигурна е, че ще има кой да ги произвежда, че ще можем да измислим хубави модели, но нямам и представа как да се наложа на този пазар. Simple Smile
Ако ще правите фирма за кутии, ще ви трябва ли работна ръка ?

# 731
Относно моделите - из къщи няма място за колекция от модели от дърво/картон. Ако се продават на чужденци в България може да са макети на наши забележителности. Не ги правете много грамадни. Ако ще са за деца, нека имат и някаква практична функция. И аз съм сглобявала една кула вместо децата. Един хеликоптер така си и седи в пакета.

Относно обувките - в темата за javari по време на намаленията имаше постоянно около 50 човека он лайн и наистина се чудех кой ходи по магазините. Ходят, но пробват и си поръчват от амазон/javari.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 19:45 от Люлин

# 732
Имам две идеи в момента: първата е производство на кутии (след като си закупя нужните уреди за сгъване, изрязване и т.н.). А втората идея е собствена линия за обувки- засега единственото, в което съм сигурна е, че ще има кой да ги произвежда, че ще можем да измислим хубави модели, но нямам и представа как да се наложа на този пазар. Simple Smile
Ако ще правите фирма за кутии, ще ви трябва ли работна ръка ?

Да, тя и сега ми трябва, но някак си се справяме двама човека все още с абсолютно цялата работа. Според мен е особено важно за един бизнес, какъвто и да е, да използваш добри професионалисти, да не пестиш от консултации и експерти, а и да създадеш възможно най-добрите условия за работниците и служителите. Който вижда в бизнеса само пари и печалби, по-добре да не се захваща, така си мисля поне... А и специално това, което правя, би могло да помогне на много хора да развият качества и умения, с които да се издържат. Мисля, че ако тръгна по този път и ако имам късмет, ще мога да наема хора с всякакво образование, опит и квалификация. Друг е въпросът, че очаквам в един момент нещата да започнат да се спъват, много добре знам, че колкото по-мащабно е предприятието, толкова по-голяма и неизбежна става бюрокрацията и възникват пречки...  Confused

# 733
Включвам се за помощ и съвети - Ето какви са нещата - имаме много малко магазинче в покрайнините на неголям град, но на улица, която си е оживена. Никога не е било отваряно и сега майка ми иска да започне дейност там...но проблема е, че не знаем какво би вървяло, а не искаме да рискуваме в стока, която може и да не се продаде или да се замени с друга...Поради тази причина  искаме да започнем със промишлени стоки на консигнация. Моля ви, дайте идеи от къде можем да се заредим. Идеята ни е да сме нещо като втори магазин на този, които ни снабдява - например дават ни някаква тяхна стока и цени, а ние си слагаме % и като продадем им възстановяваме паричките. Възможен ли е такъв вариант изобщо? Просто искаме да стартираме без да рискуваме и да влагаме пари за стока, която не знаем дали ще тръгне.

# 734
Тази схема "на консигнация" прилага ли се още?  Tired
Последно поне в нашия бранш, стока така се даваше само на дългогодишни, доказани партньори и то по доста стегнати условия за не повече от седмица и ако не се продаде до тогава се плаща.

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 21:42 от Red_Hot

Общи условия

Активация на акаунт