Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 580
  • 850
  •   1
Отговори
# 705
По морето е пълно с имоти в затворен тип селища или апартаменти, които са за продан. В някои от тях от година- две няма нито една продажба. И повярвайте ми имотите са отлични, локация, строителство, инфраструктура, дори и цените им свалени до рекорден минимум, че понякога даже идват и по-евтино от апартамент в жилищен комплекс. Просто пазарът е много умрял и в България вече не идват най-богатите руснаци, а средната класа, която търси под вола теле.

# 706
Само се моля тази мода да мине, защото заради тях вече не ми се ходи на морето  Sick

# 707
Няма скоро да мине в Поморие и Несебър вече си имаме руски квартали,превзели са училища,градини,натискат се даже и в местната управа да влизат.....няма такова племе,но определено раздвижиха доста пазара зимата

# 708
И в Созопол искат да влизат в управата.
Заради тях си унищожихме природата и ще продължаваме с пълна сила.

# 709
В Бургас ще си откриват тяхно си училище. Днес дори някаква награда са му дали руснаците на кмета там. Той определено прави всички възможно да ги привлича по черноморието.

# 710
  • Под Слънцето
Здравейте!  Дали ще помогнете ..

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 18:08 от TopsyG

# 711
Момичета,някоя от Вас знаели как стоят нещата с издаването на книга?

# 712
Йови, какво по-конкретно те интересува?
Авторите, които познавам първо си намират кой да плати за тиража и тогава я пускат. Чувала съм(без да съм търсила детайли), че издаването на книга е скъпо начинание.

Ако те интересува нещо конкретно, мога да разпитам.

# 713
Момичета,някоя от Вас знаели как стоят нещата с издаването на книга?
Намираш в интернет печатниците, и пускаш запитване въз основа на обема на книгата и някакъв примерен тираж. Повечето печатници имат "утъпкана пътека" за самиздат (книги, каталози...). Мисля, че някъде имаше специализиран сайт точно за твоя случай — с печатници от цялата страна и техническите възможности на всяка печатница (обеми, формати, цвят, технологии, сгъване, по-особени подвързии...  всичко от занаята). Важно е, и как ще разпространяваш изданието. Ако например базата на дистрибутора е в другият край на България, може да ти излезе по-евтино да печаташ в тамошна печатница и да си спестиш транспорта (който е много сериозна цифра ако изданието е обемно и на тежка хартия).

# 714

На някой да му се намира договор за изработка на работно облекло с фирма?
Нужен ми е за да погледна определени клаузи .. Фирмата , която ще изработва раб. облекло на моите работници  не  правили договор , а само след авансово плащане се издавала проформа фактура..

Т.е. идеята ми е аз как  ще се защитя, че те ще спазят срока за изработка? Нямали практика с договори за тази дейност.. А не е малка фирмата..
Ами питай други техни клиенти, дали си спазват сроковете — нали е голяма фирма, все ще има недоволни клиенти в нета. 

# 715
  • Варна

На някой да му се намира договор за изработка на работно облекло с фирма?
Нужен ми е за да погледна определени клаузи .. Фирмата , която ще изработва раб. облекло на моите работници  не  правили договор , а само след авансово плащане се издавала проформа фактура..

Т.е. идеята ми е аз как  ще се защитя, че те ще спазят срока за изработка? Нямали практика с договори за тази дейност.. А не е малка фирмата..

виж последния раздел тук
http://so-nadejda.com/uploads/pdf/2012/04/18/documentacia_rabotno_obleklo.pdf
ще можеш поне да се ориентираш
успех!

# 716
Йови, какво по-конкретно те интересува?
Авторите, които познавам първо си намират кой да плати за тиража и тогава я пускат. Чувала съм(без да съм търсила детайли), че издаването на книга е скъпо начинание.

Ако те интересува нещо конкретно, мога да разпитам.
Благодаря,момичета!Мисля,че вече намерих решение

# 717
  • Под Слънцето
Гост22 , не откривам нищо като мнения на клиенти.

Фирмата е
Тея, благодаря. Това го открих още снощи и от там вадих точки,които да намърдам в договора.

# 718
Гост22 , не откривам нищо като мнения на клиенти.

Фирмата е ...
Остават ти два варианта. Ако поръчката е сериозна си търсиш друга фирма, която да сключва договори, или си предвиждаш определено време за закъснение и рискуваш с тази фирма. Евентуално може да спазариш още по-ниска цена и прилична премия, ако изпълнят поръчката в срок, ама ти трябва да знаеш приблизително кое, колко им струва, че да прецениш капарото, цената и премията . То, не че ако имаш ограничено време, ще те стопли неустойката по договора на коя да е фирма (дори и да ти я присъди съда някога), ама знам ли.

# 719
  • Под Слънцето
Мислих различни варианти.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 18:09 от TopsyG

Общи условия

Активация на акаунт