КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 338
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Александър, Мече, данке   bouquet
Мече
Скрит текст:
много обичам стихове - смятам, че човек трябва поне по едно да прочита на ден  Heart Eyes
Иначе за другия въпрос - не, не се опитвам да му подсиля имунитета. Просто спи много неспокойно и през нощта/освен АМ, което изпива/ му правим чай /естествено с мед, защото иначе не го иска/ и се замислих, че май не е хубава идея всяка нощ да пие билков чай с мед   Confused затова попитах.  Blush[/color][/b][/i]

# 166
 Строго индивидуални са лечебните кризи и зависят от много неща, но все пак какви наблюдения имате за тях ? Как колерират със моментното състояние и колко са продължителни ?

# 167
  • Пловдив
beauty_, а може би детето спи неспокойно точно защото си е създало навика да пие разни неща през нощта. Лично аз бих се опитала да огранича това.   Wink

# 168
Строго индивидуални са лечебните кризи и зависят от много неща, но все пак какви наблюдения имате за тях ? Как колерират със моментното състояние и колко са продължителни ?
Към кого е въпросът?
Докато уточните, ще ви попитам ако аз се порежа, или вие, или Пенка, за колко време ще ни зараснат раните и колко време ще ни боли?

Неспокойният сън наистина може да се дължи на много причини, в този случай възбуждащите НС чайове отпадат категорично. Има още нещо, колкото и да е странно отстрани. Ако изкъпете топло, топло едно дете сулфур вечер към 20 часа примерно, няма и да спи. Защото първо се влошава от всичко топло, второ - 20 часа вечер е от най-кофти времето за сулфур. Та...наистина милион причини за един неспокоен сън.
Порочен кръг понякога се получава с това нощно пиене на разни неща. Ако е неспокойно и е в оралната фаза, детето ще търси успокоение чрез пиене/сучене. От своя страна това натоварва стомахчето и ...порочен кръг.

# 169
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
и аз не давам чай.
понякога го питам дали иска и му варя от резене (бебешки се води тук).
прави ми впечатление, че си иска от моя. аз пия зелен чай  Rolling Eyes като вдигне чашата и го изпива на екс...  Shocked
сладолед не яде, отказва и да опита - в неделя си поръчах сладолед със зелен чай - едвам се вредих от него newsm78
странно ми се вижда Thinking нужно ли е да споделям с хомеопата?

какъв е този билков мед? Thinking

# 170
мед

Скрит текст:
медът е пчелен продукт. Но в зависимост от това по кое време на годината е събиран то пчеличките са кацали по различни цветенца, които цъфтят в момента. Иначе казано пашата им е била различна. Така се получават: горски (от пчелички в гората), магарешки бодил, липа и куп други варианти. Всеки от тези видове мед има различно въздействие върху организма на човек. За добър сън, когато ми се налага пия чаша топло прясно мляко с лъжица ЛИПОВ мед. Мисля е по рецепта на Димков това "приспивателно".
Зеленият и черният чай са доста тонизиращи продукти, както кафето и какаото. Не ми се струват подходящи за малки деца.

# 171
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Зеленият и черният чай са доста тонизиращи продукти, както кафето и какаото. Не ми се струват подходящи за малки деца.

и на мен, затова се чудя защо налита на тях. Thinking
зелен чай му давам да пие 2-3 глътки, оставям малко в чашата и после му казвам, че няма. ако се тръшка и му правя от резене, ама той не го пие  Whistling
това се случва 1 път на 2-3 седмици, не е всеки ден.

# 172
  • Варна
Здравейте,
Имам въпрос към знаещите и опитните.
Вчера за първи път имах среща с лекар-класически хомеопат. Заведо дъщеря ми, която е на 3г. и 8м и често боледува. Хрема, кашлица, естествено изпили сме безброй АБ. Та вчера детето беше видимо ОК, направиха ни профил и ни назначиха calcarea carbonica ostrearum 30CH по 3гр. на 10 дни, четири приема. Каза, че мога да звъня по всяко време, дори събота и неделя (разбира се, ако има защо).
Разбира се още снощи дадох първия прием, през нощта детето спа изключително неспокойно, проплаква, усетих и прохъркване на нослето. Сутринта вече носът и беше запушен, изкиха се и излезе жълт сопол. Само да кажа, че вчера и беше 2-ри ден на детска градина след 3-седмично стояне в къщи, за лечение разбира се.
Естествено, че се притесних след тази картинка, изчаках поне да стане 9 часа и звъннах на лекаря- кл. хомеопат, не ми вдига телефона (може да е ангажиран с пациент). Заведох я на градина, защото нямам възможност повече да отсъствам от работа Sad Въпросът ми е дали това е някаква реакция на организма от приема на ХЛ, или отново сме болни? Разбира се ще я наблюдавам, и ако има нещо утре няма да я водя на градина.

# 173
  • Русе
Точно. Особено билковия мед /някои хора варят/.
какъв е този билков мед? Thinking

asyalein, мисля, че става въпрос за Боров мед. Друг не знам да се вари. Другия си го правят пчелите и се води пчелен newsm78

hellena, този прием на 10 дена, малко ми е странен. И след първите 10 дена нямате ли проследяване?

# 174
  • Варна
Ами, да се чуем, а ако има нещо притеснително да се видим. Но нали Ви казвам днес даже не мога да се свържа по телефона (може да си има причина). Знам, че то така наизисуст не може да се говори, но ние се хващаме като удавник за сламка понякога. Дали е честа и задължителна ответната реакция на организма? И изобщо, дали е това, ако я заведа на Педиатърката, вече знам какво ще бъде лечението, нали за да избягам от АБ търся други начини за справяне, ох, незнам ще ми се пръсне главата. Вече се ошашавих и обърках съвсем.
Желая Ви здрави деца Simple Smile

# 175
Aми не е в чая, защото той винаги е спял неспокойно. Чай започнах да му давам преди месец, два някъде.Иначе винаги си е пил само кърма или АМ   /сокчета, чайове не е пил преди годинката/. Но просто през нощта няма успокояване, ако не пие/яде  Confused не знам сученето ли е това, което търси, но ако не му дам шишето е нещо страшно.  ooooh! За къпането съм си мислела да пробваме по-рано и да видим да не би да се превъзбужда, но пък някои вечери пропускаме баня и пак същото  Crazy На година и 3 месеца е и единствените 3 дни, в които не се е будил през нощта бяха след едно жестоко падане, в което изгуби съзнание и му дадох арника. Иначе всяка нощ си е неспокойна, дано към 2 години да се регулират нещата  Joy
Сори за оф-топик-а  Blush

# 176
  • Пловдив
hellena, за лекарството не знам, но за твое успокоение да кажа, че моята малката е имала и по 3 седмици сополи, жълти, гъсти, които според интуицията си не съм лекува с абсолютно нищо, даже и с хомеопатия. От това не е произтекло никакво усложнение, а сополите отминаха сами. Бяха свързани определено със започване на детската градина, отделно и с никнене на зъби.
Така че дори да има влошаване, изчакай, не бързай с антибиотика. По-добре звъни настоятелно на хомеопата, докато се свържеш с него.
Здрави да сте скоро!  Hug

# 177
hellena, малко по-напред в темата и в предишната е коментирано многократно, че хомеопатичните лекарства трябва да бъдат приемани в течна форма. Дори когато за изходни се ползват гранули. И само първият прием е допустимо да бъде в суха форма. Порови - изключително подробно Мечка Малинарка е обяснявала на няколко пъти.

# 178
  • Варна
DarinaK благодаря, ще се ровя назад да се осведомя.

# 179
Скрит текст:
И мед от глухарчета има, и от билки, и от борови шишарки и връхчета, и от липа, и от какво ли не

Общи условия

Активация на акаунт