КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 303
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Mr. Green
това ми е повече от ясно.

beauty_ , в яслата където ходи синът ми, нямат право да му дават никакви лекарства. само ако изрично съм позволила (да кажем за хронични болести или нещо друго, но аз съм подписала). в момента, в който вдигне Т и ми се обаждат да го взимам! не му дават нищо.
та говори в яслата да не муда дават нищо, а да ти се обаждат.

# 151
  • Русе
asyalein, но това е в Германия. В нашите училища и детски заведения, дори да са предупредени, едва ли ще се съобразят, дори друго си мисля - едва ли сестрата ще го вземе предвид да го запомни или да си запише.
В нашата градина сестрата е предупредила, че ако забележат, че детето и с висока температура се обаждат на родителите да отидат да си го приберат, като през това време му се дава сиропче. Тази пролет един ден пратих дъщеря си с температура на градината - никой не разбра.  Wink
Моите деца са предупредени да не вземат нищо, но преди 2 дни синът ми ми сподели, че миналата година го заболял стомаха и класната го пратила при сестрата. Отишъл, тя му дала хапче и той го е изпил. ooooh!

# 152
  • Пловдив
Говориш със сестрата, ама по- нахакано   Wink, и записваш на картоните на децата - най -отгоре и с големи букви!!!!, че забраняваш да им се дават лекарства, с изключение на животозастрашаващи случаи, може и да са алергични към лекарства, примерно.. Mr. Green и настояваш при всяко неразположение първо да ти се обадят...Повтаряш същото и с класната/учителката в ДГ...ако се наложи и с директора...Може да го повтаряш за затвърждаване в началото на всяка учебна година... Simple Smile
Пак ще има случаи на неспазване на това, но ще са много по- редки..и при такъв случай, ходиш пак и говориш със сестрата и учителката, ако трябва заплашваш и повишаваш тон...
Ще го запомнят и повече едва ли ще си го позволят.
Паралелно с това трябва да се говори с децата и постоянно да им се напомня, че при нужда първо трябва да се обадят на родител, и не трябва да пият никакво лекарство...
Не е толкова сложно и има резултат.  Hug

# 153
Освен всичко изписано, еднократния случаен прием на каквото и да е хапче не би бил фатален за жизнената сила на човек. Колкото и да е неприятен за нея.

# 154
  bouquet  bouquet Много ви благодаря.

# 155
Освен всичко изписано, еднократния случаен прием на каквото и да е хапче не би бил фатален за жизнената сила на човек. Колкото и да е неприятен за нея.
Така е, Дари. Всички сте прави. Само че практиката сочи, че понякога при даване на Т-понижаващо, когато хомеопатът чака Т след лечение, връща пациента в "първи клас". И започвате отначало.
На голямата ми дъщеря /понеже малката не е ходила в ОДЗ/ бях говорила със сестрата в градината, която бе разбрана. Като имаше проблем, звъняха веднага на мен или баща й. Скоро четох по форумите, че една жена се е принудила да излъже, че на два пъти детето й прави алергични кризи и е склонно към температурни гърчове, та не смееха да дават нищо в яслата Mr. Green Гадничко....но работи, а и ...търсенето определя предлагането. Като не може да се разбере с добро, какво да прави.

Видях нагоре важен въпрос. Чай от лайка, а и от каквото и да било, е напълно противопоказен всеки ден. Толкова много деца/бебета доказват л-вото Хамомила /лайка/, чиято картина е достъпна и може да се прочете за каква възбудимост и нервност става въпрос.

# 156
Мече,благодаря за линка за фейсбук групата,много ми е интересно и ще следя.
А какво имаше впредвид с по-горния пост за даването на температуропонижаващо и това че хонеопата чака повишаване на Т след лечение,че го връща в първи клас?
Едното ми дете сега тръгна на градина,попълвах някакъв лист на който писах че може да се дава само  против Т,но не вярвам някойбда го прочете това. То е само документ,който трябва да се попълни. Аз също поддържам мнението че ако му дадат нещо,то не е непоправимо. Сега като се лекувахме,два дни давах противоалергично лекарство,за да облекча тежкото състояние на детето,докато успея да го заведа на хомеопатичен лекар.

За чайчетата-и на мен са ми казали да редувам билките-един ден лайка,друг-шипка,бъз,смесен...

А има ли някое "вълшебно изречение" ,което да повтарям на детето,защото плаче и не иска да ходи на градина? Говоря,че е хубаво там,с децата и т.н,но явно трябва да мине време.

# 157
  • Пловдив
beauty_ , да споделя и аз опит за детската градина. Говорих със сестрата (по нейна насока и с 2-те учителки, понеже ми каза, че ако някога я няма, и те могат да дадат лекарство). Казах, че не желая да се дават никакви лекарства освен в краен случай. Съгласиха се, приеха и надявам се, запомниха. Не са имали възражения. Казаха, че не е нужно да попълва декларация или специално да го отбелязвам където и да е.
Denito, по повод градината: специално аз тази година, когато малката тръгна на градина, а каката е във 2 клас, практикувам следното. Гледам да си лягат навреме, после ги вдигам достатъчно рано, за да има време каката да закуси на спокойствие. Освен това всяка сутрин задължително слушаме музика, танцуваме и попяваме. Това много добре разбужда (макар че моите стават за 2 мин, а след 5 са облечени), дава добър заряд за деня и ги оставя с някакво хубаво усещане, мен също. Забелязах, че откакто започнах да го правя, ходим винаги спокойни, ведри и усмихнати. А когато майката е спокойна, детето също е спокойно.  Wink Изобщо за мен лично е важно денят да започва без напрежение, за да са спокойни децата. А и виждам, че това наистина е от голямо значение.
Скрит текст:
В общи линии времево нещата се случват така: кака: ставане към 7:10, до 7:15 - тоалет и обличане; до 7:40 закуска; вдигам малката, обличане, слушане на музика, песни, танци и закачки докъм 8:05 най-късно, когато тръгваме за градина и училище. Ходим пеша около 15 мин дотам, което също много добре зарежда.

# 158
Аз чай не давам току-така. Само ако си поискат, което е рядко, или като е намръзнал някой и т.н.

Внимавам ОСОБЕНО с жълт кантарион, лайка /и двете със силен афинитет към нервна система/. Предпочитам на първо място мащерка /брана от мен/ и след това липа.

Имах предвид, че ако детето не прави остри състояния, а примерно се влачи с кашлица или сополки от месеци и след хомеопатично вдигне висока хубава температура /каквато не е имало скоро/ и понеже това означава, че жизнената сила е активирана, събудена да се справи с тези хронични симптоми, и в този момент някой шибне т-понижаващо, потиска жизнената сила и респективно хрониката си остава, че и задълбочава.

# 159
В градината и аз съм предупредила да не дават нищо, а да ми се обадят първо. Всички знаят че се лекуваме с хомеопатия е не се е случвало да има изненади. Относно чаят: този, който го дават в детската градина е смесен билков и почти винаги е и с мента, затова, когато са пили лекарство предупреждавам и чай да не дават до 3 дни след лекарството  Peace Имаше един период в който си правех чай вкъщи без мента и го носех, но направиха родители проблем, че им нося лекарства  Laughing Затова сега не пият  Peace

# 160
Мече, аз питах за чая, мерси   bouquet т.е. по-малкото зло е да се редуват  Crazy
А мед може ли всеки ден? Все пак и той се извлича от билки  newsm78

# 161
  • София - Варна - Бургас
Мече, аз питах за чая, мерси   bouquet т.е. по-малкото зло е да се редуват  Crazy
А мед може ли всеки ден? Все пак и той се извлича от билки  newsm78

Не съм Мече, но да се внимава с мед, при алергична предиспозиция.

# 162
Мече, аз питах за чая, мерси   bouquet т.е. по-малкото зло е да се редуват  Crazy
А мед може ли всеки ден? Все пак и той се извлича от билки  newsm78

Не съм Мече, но да се внимава с мед, при алергична предиспозиция.
Точно. Особено билковия мед /някои хора варят/. Пчелният също може да събуди нещичко, особено при по-малки деца. За чайовете писах - да не се прекалява с лайка, кантарион жълт. Сигурно ще се сетя и още, но от най-масовите като че ли са тези.

Скрит текст:
Какви хубави стихове имаш в подписа. Много ги харесвам. Още от ученическите години си ги пишехме в лексиконите. Ееееех..... Grinning

# 163
Може и да греша, но някак подозирам опити да подсилиш имунитета на детето с чай и мед. Ми...няма да стане. Ако съм права, наблягайте на плодове и физическа активност

# 164
Yulinga,ами явно моите деца и твоите са на една възраст. И аз процедирам така,със закачки,филмче,закуска,без танци и песни че и аз трябва да се облека,също вървим до градината 10-15мин и си говорим ли говорим...С дъщеря ми подходих много бавно и внимателно с градинката,но не се получават нещата. Прибирам я с подути и зачервени очи .

Мече,разбрах сега за какво ми говориш за Т-нещо подобно с влаченето се случи и с детето ми,но от нито едно лекарство не вдигна Т,и продължават да си се точат кашличка и сополки.Явно прекалено стресиращо е изживяла градината. И аз очаквах някаква по-силна реакция след лечението,но при нея се случват явно бавно нещата.

Съвсем изключих ,че в чая в градината може да има мента. В градината на баткото едно време ме уверяваха че няма мента. Аз знам ,че тя е забранена за малки деца поне до пет годинки.

Общи условия

Активация на акаунт