КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 940
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • София - Варна - Бургас
Да, да Stop.
Чудесно работи хомеопатията, като подтиска много по-дълбоко от алопатията. Самата ти си казвала, че е по-добре да се вземе алопатично лекарство, отколкото неправилно хомеопатично.
Колко хомеопати изписват правилното лекарство и изобщо работят по някакви принципи на хомеопатията? И в този случай ли хомеопатията работи или повече вреди?

Хубавото е, че спора е на тази плоскост, че опонираме с доводи и примери, а не опростенческото За/Против хомеопатия/алопатия. Това се дължи на интелекта на страните и усещането ми е че ще се опознаем по-добре, ще разбираме по-добре доводите си, без разбира се автоматично да ги приемаме.
  И ще ви кажа как си сътрудничат хомеопат/ джипи е в една страна като Норвегия. Там си контактуват и взаимно информират по телефона, в интерес на пациента.
  Искам да изясня нещо много ясно, така както сме го изучавали: Хомеопата няма право нито да спира, нито да редуцира приема на алопатични лекарства, назначени от лекар! Може обаче да предложи това на лекуващия лекар и ако последния прецени че пациента е мн. по-добре, това да бъде направено.
  Мога да потвърдя, че много пъти лекар е препоръчвал на пациента си, да потърси и хомеопатична помощ и го е поощрявал в това му решение, както и обратното.

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 21:15 от Aleksander

# 316
Острото състояние изисква остро лекарство, не конституционално /в почти сто процента от случаите/. Да се прави разлика с обострено хронично.
  С първото изречение не съм съгласен. Много често се налага в остро състояние да се вземе конституционално лекарство.

А какво Ви говори трайно повишената температура и забавянето на пулса при инфекциите, които са усложнени?Какъв показател е това?

# 317
Да, да Stop.
Чудесно работи хомеопатията, като подтиска много по-дълбоко от алопатията. Самата ти си казвала, че е по-добре да се вземе алопатично лекарство, отколкото неправилно хомеопатично.
Колко хомеопати изписват правилното лекарство и изобщо работят по някакви принципи на хомеопатията? И в този случай ли хомеопатията работи или повече вреди?

Хубавото е, че спора е на тази плоскост, че опонираме с доводи и примери, а не опростенческо За/Против хомеопатия/алопатия. Това се дължи на интелекта на страните и усещането ми е че ще се опознаем по-добре, ще разбираме по-добре доводите си, без разбира се автоматично да ги приемаме.
  И ще ви кажа как си сътрудничат хомеопат/ джипи е в една страна като Норвегия. Там си контактуват и взаимно информерат по телефона, в интерес на пациента.
  Искам да изясня нещо много ясно, така както сме го изучавали: Хомеопата няма право нито да спира, нито да редуцира приема на алопатични лекарства, назначени от лекар! Може обаче да предложи това на лекуващия лекар и ако последния прецени че пациента е мн. по-добре, това да бъде направено.
  Мога да потвърдя, че много пъти лекар е препоръчвал на пациента си, да потърси и хомеопатична помощ и го е поощрявал в това му решение, както и обратното.

Чудесно казано!

# 318
Всеки, занимаващ се с лечение, трябва да  знае, че ако пулсът не се повишава паралелно с температурния градиент, или върви към брадикардия, прогнозата е лоша. Независимо дали става въпрос за топлинен удар или по-сериозно развитие на инфекция. За често безсилната при септични състояния конвенционална медицина има чудесни хомеопатични лекарства.

Чакам отговор на въпросите ми, ако изобщо имате намерение да ви удостоявам с внимание.

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 23:58 от Мечка Малинарка

# 319
  • София - Варна - Бургас
Острото състояние изисква остро лекарство, не конституционално /в почти сто процента от случаите/. Да се прави разлика с обострено хронично.
 С първото изречение не съм съгласен. Много често се налага в остро състояние да се вземе конституционално лекарство.

А какво Ви говори трайно повишената температура и забавянето на пулса при инфекциите, които са усложнени?Какъв показател е това?

Това може да ни говори за Сепсис, а ако са увеличени зениците възможна употреба на наркотик, а ако... Ние не лекуваме по отделен симптом извън общата хомеопатична картина.

Острото състояние си е остро състояние и има нужда от съответното л-во за остро състояние. Подвеждащо е за начинаещия хомеопат, че някои хо л-ва които използваме за конституционални, в друг момент може да са показани като хо л-во за Остро състояние.

# 320
Писах вече, че в остро състояние често се налага лекарство според тоталността, но нерядко се налага и прием точно на конституционалното лекарство. Световно признати хомеопати категорично го посочват.
  Поклон, доволен съм от отговорите за температурата. Имате усет за нещата. Оптимист съм за бъдещата съвместна работа между лекари и хомеопати. Може да Ви се има доверие! Минавам на "ти".

# 321
Искам да споделя моите наблюдения и виждания, провокирана от последните няколко страници.
Задават ли си въпроса лекарите - лицата с медицинско образование - защо хората тръгнаха по врачи, баячки, извесни и неизвесни лечители, билкари и пр, та дори и хомеопати. Ами отговора е много прост и прозаичен. Лично аз, след като две години преди детето ми да има поставена диагноза астма, обиколих кое ли не светило в областта и изказвах тези си подозрения, при което получавах отрицателен отговор, плащах си като поп, тръгвах с поредната рецепта и резултат никакъв. Е ми не е нормално аз без некакво медицинско образование, на база прочетеното из интернет да поставя диагноза и две години да ми прибират парите и да тъпчат детето с какво ли не и да отричат астма, поради което детето две години е останало без адекватно лечение. После я диагностицираха и какво се получава - пак хапчета и аз чино и ги давам, да де ама сега разбирам пак от интернет, че на всеки три месеца на такива дечиса им се правят изследвания, е познайте дали някой от докторите е мецнал за такива изследвания.
Ами как няма да си отвратен от докторите.
Щом вече съм твърдо решена да си лекувам детето в чужбина... Само миналата седмица съм дала 100 лв. за прегледи и НИЩО!!! пълно безхаберие!!! Хомеопатите не им отстъпват по безхаберие и печалбарство.
Миналата седмица писах на George Vithoulkas, на зажалост човека ми отговори, че вече не разглежда части случаи
И после защо искаме съвети в интернет пространството....

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 23:44 от Mendoza

# 322
Цитат
Хомеопата няма право нито да спира, нито да редуцира приема на алопатични лекарства, назначени от лекар!

Голата истина! е, че така "хомеопата" прави нито повече, нито по-малко от описаното в библията ви:

"Органон, § 41. Болестното усложнение, предизвикано от неправилно лекарствено лечение (алопатичен метод) и продължително използуване на неподходящи лекарствени средства се наблюдава много по-често отколкото съчетаването на две или повече естествени болести у един и същи човек и тяхното взаимно усложняване. Към естествената болест, подлежаща на лечение, вследствие постоянното повтаряне на неподходящи медикаменти се прибавят нови, често много продължителни болестни състояния, съответни на природата на лекарственото средство. Те постепенно се сливат с неподобното старо заболяване (което не са могли да излекуват чрез подобие на действието, т.е. хомеопатично) и го усложняват, като добавят към старата болест една нова, неподобна, изкуствена хронична болест и така изправят пациента пред лицето вместо на една - на две болести, т.е. съществено утежняват неговото състояние и правят лечението много трудно, често пъти почти невъзможно."

Ако не види, че "алопатични лекарства, назначени от лекар", доразболяват пациента или го види, но не го разкрие недвусмислено пред пациента, "хомеопата" трябва най-малкото да откаже да лекува този пациент, а не да задълбочава заблудата му.

Голата истина! е, че такъв хомеопат става доброволен слуга на изкуствената медикаментозна болест и на нейния творец - лекаря. За сметка и на гърба на доверилия му се невеж пациент.

Голата истина! е, че Assamas е отявлен апологет на тезата , че хомеопатът винаги и коленопреклонно трябва да бъде слуга на лекаря. Така е учен, така проповядва.
Всеки, който го подкрепя в това, плюе върху библията ви.

# 323
# 324
Аз може ли да помоля за МНЕНИЕ-мъжът ми има нещо като бенка,може и брадавица да е,не знам точно,от малък,точно до окото. Явно с годините това нещо расте,не е зачервено ,не сърби. Явно вече му пречи чисто физически. Прочетох тук ,че премахване на кондиломи-вреди. А премахване на бенки или брадавици също ли се отразява така? Приемам всеки съвет и мнение? Предполагам първото което трябва да направим е Кожен Лекар да уточни какво образувание е?
Тъй като той единствен от семейството ни не е на хомеоп. лечение, и няма желание засега,но поне слуша съветите ми,ако му обясня кое как би му се отразило. А аз засега нямам нужните знания и възможности,затова моля вас за Мнение,ако е възможно!

# 325
По принцип насилственото премахване на каквото и да било не е добре. Но ако му пречи, на всичкото отгоре е на лицето и се предполага, че той се чувства по определен начин от това... Не мога да ви дам съвет, но мога да ви кажа аз какво бих направила. Бих опитала с хомеопатия, макар че зависи от много неща дали ще се свие или просто ще спре да расте, а спирането на растежа вероятно няма да означава, че ще спре да му пречи, след това бих опитала оперативно отстраняване и последващо хомеопатично лечение. /кондиломи, това надали е кондилом, по принцип не е добре да се отстраняват, защото са заместителни белези, и за да не навлизам в тъмните дебри на миазмите, ще опитам да го кажа така: кожните образувания в този случай просто предпазват организма от изява на симптоми и заболявания на по-дълбоко ниво. Много хора премахват бенки на различни места по тялото си, които им пречат или които не им пречат и си живеят щастливо...и все пак понеже питате от гледна точка на хомеопатията, ви отговарям /

# 326

Голата истина! е, че Assamas е отявлен апологет на тезата ..... така проповядва.

О, чада мои , чак сега ли разбрахте моята мисия !  Laughing

# 327
Мече,благодаря за мнението! Точно от гледна точка на хомеопатията питам,защото той се доверява на тази наука,но не иска да я прилага чрез хомеопат,не знам какви са задръжките му. Ще се консултирам и с моя хомеопат. Аз лично от моя опит,в областта на гърдите започнаха да ми излизат нещо като плоски брадавички,и чрез хомеопатията не изчезнаха,а спряха да излизат.(ако имаш нещо против съкратеното обръщение към теб,моля да ме уведомиш)

# 328
Имах нещо подобно като теб, спряха да излизат, някои се скриха впоследствие, други намаляха

# 329
  Причинител на брадавиците е човешкият папилома вирус в много случаи. Може кожния лекар да пусне изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт