КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 451
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Мече, проблемът е , че огромна част от хората, лекуващи се с хомеопатия не стъпват при лекар и за всичко се осланят на хомеопатията.

Продължителната субфебрилна температура много често е симптом на диенцефална дисфункция. Как ще го разбереш и ще помислиш ли изобщо в тази насока, защото пълната картина на състоянието ще се прояви след години, за да можеш да дадеш хл, обхващащо състоянието? Години наред има само една температура и нищо повече.
При проблем със зрението, правиш картина на базата на симптомите, но причината може да е тумор в ЦНС и да няма нищо общо с очния проблем. Но симтоматиката също ще се прояви години по-късно.

Александър, както е пълно с некадърни лекари, така е пълно и с некадърни хомеопати, които подтискат не по- малко от конвенционалното лечение и това многократно сме го обсъждали тук.
А това, което пишете може да се случва в някое затънтено кътче, но не и когато попаднеш на добър лекар. А както човек си търси добър хомеопат, така може да се постарае да потърси и добър лекар.
Аз искам да извадя третата сливица на дъщеря ми поради ортодонтски проблем, но ми е забранено от не един лекар. АБ е пила само след кръвни изследвания, а антипиретици отдавна не изписват масово. Много ти е стара информацията.

# 301
Но разбира се. Два месеца банална наглед субфебрилна температура след всякакви изследвания, вкл пълен скенер и на нито един лекар не му говори, че това е бъдещ рак...

Понеже споменавате често температурата, бих искал да Ви попитам каква е връзката на  телесната температура с друг важен показател какъвто е пулса  ?
    След като вече имате случаи и лекувате хора се чувствам задължен да Ви задам този въпрос.
Вашите задължения не ме касят изобщо.  Grinning Но понеже вие си позволявате да раздавате хомеопатични съвети и лекарства без необходимия опит и достатъчно знания, се надявам да знаете кои хом.лекарства бихте могли да дадете при несъответствие между пулс и температура.
И забравихте още нещо: триадата е температура-пулс-дишане. За деца и възрастни да не говорим....Когато аз нещо не знам, изпращам на лекар без да си позволявам да давам съвети извън компетенцията ми. Добре ще бъде и вие да се придържате към това, още повече че според Хипократ сте и задължен да го правите, а виждам, че мога да разчитам на чувството ви за дълг.  bouquet

# 302
Мече, проблемът е , че огромна част от хората, лекуващи се с хомеопатия не стъпват при лекар и за всичко се осланят на хомеопатията.

Продължителната субфебрилна температура много често е симптом на диенцефална дисфункция. Как ще го разбереш и ще помислиш ли изобщо в тази насока, защото пълната картина на състоянието ще се прояви след години, за да можеш да дадеш хл, обхващащо състоянието? Години наред има само една температура и нищо повече.
При проблем със зрението, правиш картина на базата на симптомите, но причината може да е тумор в ЦНС и да няма нищо общо с очния проблем. Но симтоматиката също ще се прояви години по-късно.

Александър, както е пълно с некадърни лекари, така е пълно и с некадърни хомеопати, които подтискат не по- малко от конвенционалното лечение и това многократно сме го обсъждали тук.
А това, което пишете може да се случва в някое затънтено кътче, но не и когато попаднеш на добър лекар. А както човек си търси добър хомеопат, така може да се постарае да потърси и добър лекар.
Аз искам да извадя третата сливица на дъщеря ми поради ортодонтски проблем, но ми е забранено от не един лекар. АБ е пила само след кръвни изследвания, а антипиретици отдавна не изписват масово. Много ти е стара информацията.
С маркираното съм съгласна. Само че за антипиретици и масови антибиотици, не съм...изписват се... Sad

Шайн, за пореден път обяснявам, че правилното хомеопатично лекарство, това, което обхваща тоталността човек, ще излекува маса неща, дори да не са взети като симптоми. Нещо не можеш да ме разбереш...Хващате се за диагнози, а аз ви обяснявам, че хомеопатията лекува цялостно човека. Независимо дали знаем или не за конкретна патология, тя просто може да изчезне. По същия начин, по който много хора тук са пили лекарства за конкретни емоционални проблеми и хоп, след време при проследяването се сещат - Ама аз имах генитален херпес, който изчезна, а пък забравих в началото да го спомена на хомеопата. Моята раничка на шийката на матката изчезна след лечението, а не съм споделяла на хомеопата на първата среща, защото не ме притесняваше избщо, понеже и цитото ми беше наред.
Не виждам смисъл да спорим, просто обяснявам едно и също, което е ПОАНТАТА на хомеопатията, а то не се разбира, независимо, че се вижда ежедневно.
/за сто хиляден път обяснявам, че е важно да се знае кое до какво може да доведе, как възниква и протича едно заболяване и т.н./
Проблем е, когато всеки човек се величае, важи и за хомеопати, и за лекари. И лековерните хора умират или в болницата от некомпетентност, или стигат до болницата от хомеопат.
Лекари и хомеопати се сменят като носни кърпички...човек ходи поне на 3-ма специалисти, които твърдят различни неща. Аз не бих сменила нито хомеопата си, нито джипи-то си, знам способностите и на двамата. Факт.

# 303
  • Пловдив
Мече, искренно завиждам на търпението с което обясняваш едно и също нещо, периодично, на някой в темата Hug.

# 304
Скрит текст:
Честно казано в темата става все по-досадно. Един едно си бае, друг друго. Нищо градивно, само вечния спор лекари и нелекари... ooooh! Нещо, за което отдавна съм дала мнение, но продължава да се човърка. Няма да уча медицина на този етап!!! Всичко необходимо, което ми се наложи, консултирам с лекар, хората, които ми се доверяват, се пращат и на специалист независимо от мрънкането, че сега ще ги бодат, че трябвало да чакат на опашки, че не знам си какво.... Случаите, които преценявам, че не са за мен, препращам към по-опитни хомеопати. Какво повече искате от мен, освен стотици питанки на лични съобщения Heart Eyes понякога с отговор според хомеопатията, понякога категорично уточнено, че отговорът е мой личен, понякога категорично НЕ ЗНАМ. Знаем и хомеопатите колко струваме, знаем и лекарите колко струват, Знаем умствен багаж и на едните, и на другите. Знаем и едните как взимат изпити, знаем и другите. Не подценяваме и едните, и другите. Забранила съм на хората, на които съм помогнала, да пишат тук по случаите си. Отказала съм на много от четящите тук, защото съм преценила, че са извън възможностите ми /предвид и склонността ми да бъда предпазлива/ Отказвам да влизам в бъдещи дискусии за лекари и нелекари.
Скрит текст:
И понеже ме е яд, и като цяло се чувствам тъпо, че изобщо водя тези разговори, ви казвам, че след 15 минути имам джи-пи на преглед с дискова херния, която търпи обратно развитие, въпреки твърдението ми, че няма смисъл да ходи на рентгени всеки месец, защото ми бави процеса.

# 305
Мече, с последния ти пост ще се съглася изцяло, но не мога да не отбележа развитието, което претърпя в постовете си Peace.
Как хем всичко след втората година в медицината е булшит, а в същото време изпращаш пациентите си на изследвания и консултации Peace?

Скрит текст:
Старо ти е инфото Laughing
/не бих загубила толкова много години да уча анатомия и патология, биха ми стигнали само 2 години по мои сметки. Останалото е булшит...Та след като мине полезната част, идва ред на  "Дайте сега да ви научим как нищо не разбираме от медицина и създаваме хронично болни".

А темата зацикля, защото само ти и Александър пишете в нея. Много хомеопати забраняват да се коментират случаи( което не мога да разбера) . И кой тогава да пише в темата?

# 306
  • Пловдив
То не че някой ни е длъжен да ни отговаря,ама...нали затова е темата Wink А понякога си питаш и...глас,т.е. букви,в пустиня Whistling Или всичко е индивидуално и отговор няма.

# 307
Ами не е коректно спрямо пациентите, защото някой може да бъде разпознат, според мен това е причината.
Скрит текст:
/имам предвид, че две години е достатъчно условие за анатомия и обща медицина. Е, да, нататък загледах, че се навлиза детайлно в различни дисциплини, просто е прекалено подробно, трудо- и времеемко за нуждите на хомеопатията. Затова е добре да има нещо съкратено, съботно-неделно, за такива като мен Crazy Консултациите могат да бъдат от полза понякога, въпреки диагнозите или липсата на такива. Образната диагностика и прочие изследвания никога не съм отричала Peace Ако в медицината се въведе и нещо повече от отделни дисциплини, а връзката между всички тях в системата човек, тогава няма да е булшит. За момента е. Ухото е ухо, половите органи са полови органи, гневът си е гняв /ако изобщо се изучава/. Единият учил едно, "лекува" едно, а трепе друго, после отиваш при другия да ти лекува "претрепаното" от първия, после на третия....и т.н. Това за мен е излишно, просто защото не се прави никаква връзка между органи, системи и т.н. Ето това отричам аз в обучението. Когато писах, че състоянието се следи от лекар, това е само за да се видят нещата, които не могат да се видят без инструменти, защото съм достатъчно наясно да преценя кога има влошаване, и кога не. И честно казано най-често се налага да се види цвета и консистенцията на постназалните секрети, намаляване или увеличение на кисти, полипи; изменение в костна плътност, състояние на жлези и т.н.
Ако болките в черния дроб на един пациент изчезнат, а се появят старите болки в бъбреците, това за един лекар няма да значи нищо, но за мен много. Всъщност ще значи да го изпрати на нефролог или уролог, който да му "излекува" болките и да му увреди черния дроб с медикаменти например, така че обратно да вкара проблема на по-дълбоко физическо ниво към нечифтен орган. Така че за пореден път показвам точно какво ми е нужно от стандартната медицина, с което се повтарям за стотен път /

# 308
Това ли е великият хомеопат и преподавател, за който сипете суперлативи в тази тема?
http://vbox7.com/play:7e67cfef

# 309
Имах предвид, че хомеопатите забраняват на пациентите си да коментират собствените си случаи Peace.

А това, което описваш изобщо не отговаря на истината и е прекалено елементарно, за да повярвам, че наистина го мислиш. Няма как да знаеш, само може да предполагаш, както и аз само мога да предполагам какво изучават хомеопатите. Но от едно разглеждане на програмата не можеш да си вадиш подобни изводи.
И кой ви е промил мозъците, че УНГ например идея си няма от интерна и няма да се светне до какво ще доведе едно или друго развитие на болестта?

И спорът изобщо не е лекари/хомеопати. Детето ми също посещава хомеопат, който не е лекар.
Въпросът е в отношението и липсата на взаимно уважение.
Некадърните хомеопати не са причина да наричаме хомеопатията булшит, нали? Но слава Богу, повечето хора са достатъчно интелигентни и не го правят, а сменят хомеопата си.

# 310
Отношението ми е точно такова, каквото трябва да бъде, защото търсенето определя предлагането. За теб ако въпросът е в отношение и уважение, за мен е в това, че често няма нужда да знам дали Х има някакви образувания по някаква жлеза, защото ще му мине и без да знаем това. И говорим различни езици. И да, УНГ си няма идея какво може да стане от едно възпаление в неговата област в посока психика! Защото дели човека на органи и системи. На теб шапка ти свалям за хомеопатичното лечение, въпреки че си с алопатично мислене. Можеш да се опитваш да мейкваш когото пожелаеш, но не и мен, която съм минала през какви ли не специалисти и много малко от тях заслужават уважението ми. Така че - Аз уважавам конкретната личност, а не конкретната професия или занимание - няма значение дали е лекар, дали е оксиженист. Не мога да сложа на пиедестал някого, само защото бил лекар. Некадърните хомеопати не могат да направят хомеопатията булшит, защото хомеопатията работи, а официалната медицина, Шайн, не работи! Grinning, тя палиира, хем временно, хем с риск от задълбочаване.
Скрит текст:
Нямам идея кой на кого какво забранява, просто не искам излишна реклама и благодарностите са на лични. Кой каквото иска, това да коментира за себе си и лечението си, мен това не ме касае.

# 311
Да, да Stop.
Чудесно работи хомеопатията, като подтиска много по-дълбоко от алопатията. Самата ти си казвала, че е по-добре да се вземе алопатично лекарство, отколкото неправилно хомеопатично.
Колко хомеопати изписват правилното лекарство и изобщо работят по някакви принципи на хомеопатията? И в този случай ли хомеопатията работи или повече вреди?

# 312
Права си за потискането. Само че обикновено човек се усеща преди да е станало късно. Докато с алопатичното лечение не е така, не се усещаме, въпреки че нещата не вървят. Доста злоупотреба с хомеопатия се иска, за да се постигне трайно потискане и влошаване.

# 313
Но разбира се. Два месеца банална наглед субфебрилна температура след всякакви изследвания, вкл пълен скенер и на нито един лекар не му говори, че това е бъдещ рак...

Понеже споменавате често температурата, бих искал да Ви попитам каква е връзката на  телесната температура с друг важен показател какъвто е пулса  ?
    След като вече имате случаи и лекувате хора се чувствам задължен да Ви задам този въпрос.
Вашите задължения не ме касят изобщо.  Grinning Но понеже вие си позволявате да раздавате хомеопатични съвети и лекарства без необходимия опит и достатъчно знания, се надявам да знаете кои хом.лекарства бихте могли да дадете при несъответствие между пулс и температура.
И забравихте още нещо: триадата е температура-пулс-дишане. За деца и възрастни да не говорим....Когато аз нещо не знам, изпращам на лекар без да си позволявам да давам съвети извън компетенцията ми. Добре ще бъде и вие да се придържате към това, още повече че според Хипократ сте и задължен да го правите, а виждам, че мога да разчитам на чувството ви за дълг.  bouquet
  Първо се поинтересувайте за връзката между температурата и пулса.  Всеки човек, който се нагърбва да лекува други е длъжен да осъзнава отговорността, която поема. Придобиването на задълбочени медицински познания е не по-малко важно от придобиването на хомеопатични такива. Да трудно е медицинското образование, изисква жертви години наред. Тези жертви взимат своя дан,  което е неизбежно. Съветвам Ви да проявите усърдие в медицинското образование така,както го правите с хомеопатичното образование. Изборът си е Ваш.
  Ревизирайте разбиранията си - в немалко случаи хомеопатът дава конституционалното лекарство в остри случаи, разбира се далеч не във всички.

# 314
Острото състояние изисква остро лекарство, не конституционално /в почти сто процента от случаите/. Да се прави разлика с обострено хронично.
Все вярвах, че четете всичко... Достатъчно трудно е, че тук липсват още два канала на комуникация, та нека поне се четем, когато се коментираме един друг.

Дефинирайте остро състояние, дефинирайте и обострено хронично. Ще ми е интересно да споделите колегиално мнение.
/да помогна: Понякога хроничното обостряне може да е толкова силно, тоест толкова много да се засилят съществуващите симптоми, че направо става като вид остро, тогава е съвсем нормално да се приеме конституционалното л-во/ За съжаление често разликата между остро и обостряне не се прави.
Връзката температура, пулс, дишане е едно от първите неща, които се учи при спешната помощ още в първи курс. Благодаря за напомнянето. Искам и още нещо да ви кажа. Аз съм с пулс почти 94 при нормално здраво състояние. По вашите шаблонни норми сметнете когато имам 38 градуса, вече съм рискова, нали така?  И друго ме интересува. При силен стрес и шок по вашите медицински норми колко ще се увеличи пулсът?....
Предлагам ви да не се изпитваме, ако е по медицина, аз ще загубя, ако е по хомеопатия, вие ще загубите.

Общи условия

Активация на акаунт