КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 451
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Хирургията и спешната медицина не ми трябват, точно това казвам. За водата си има водопроводчици. Когато човек учи и работи хомеопатия, му става напълно ясно кои дисциплини изобщо може да ползва и кои знания. Аз ги изредих.
А дори да нямаше търговска цел, алопатичните л-ва не лекуват.
Има и един не по-малко важен проблем. Медицина не се учи задочно, а през това време човек трябва да плаща и хомеопатичното, и медицинското си образование, да пилее пари по квартири, да зареже семейството си....
Аз не искам да се съгласяваш с мен Grinning, просто казвам кои три неща са необходими на хомеопата. Другото - при условие, че целта ти е да бъдеш хомеопат, за мен е загуба на средства и време.
Оптималният вариант за един хомеопат е да учи преди всичко психология и да има добри познания по медицина най-вече в частта произход и ход на болестите.

# 286
  • Сфия
аз така ни в клин, ни в ръкав, ама няма да коменетирам глупостите за НЕлекарите хомеопати, които прочетох. Искам да подкрепя Дарина и Мечето, като само вметна, че познавам все пак един лекар - изключителен хомеопат и това е д-р Румен Стойчев.

# 287
Има защо медицина да не се учи задочно Wink.

Мече, много добре разбираш, че от тривиален проблем и банални наглед симтоми може да се стигне и до хирургична ситуация и до спешна. Никой не иска от теб да оперираш пациента. Но не мислиш ли , че са ти необходими знанията, за да успееш да разбереш какво се случва?
Защото ако си нямаш представа от тези дисциплини и през ум няма да ти мине какво всъщност става с пациента.
И не казвай, че няма да допуснеш да ти се случи, защото човек не знае с какво ще се сблъска, колкото и да си добър. Човекът е жив организъм и понякога реакциите му са напълно непредвидими.

# 288
Но разбира се. Два месеца банална наглед субфебрилна температура след всякакви изследвания, вкл пълен скенер и на нито един лекар не му говори, че това е бъдещ рак...
Общо звучиш, Шайн. Сто пъти казах за  произход и ход на болестта.
Ако пациентът има ишиас, а аз не знам, че е ишиас и взема предвид, че има остра режеща болка, че болката върви към вътрешната страна на ляв крак, че болката се подобрява от студено, че пациентът е див, бесен, не желае компания, аз мога и да го излекувам, дори и той самият да не знае, че има ишиас. Докато лекарят ще трябва да знае какво му е, ще трябва да го сложи в рамките на диагнозата, за да предпише по протокола. /нали знаете, че от известно време докторите са задължени да предписват по протокол, въведен горе от МЗ, с цел избягване на лекарски грешки Crazy/ И ако не е ишиас, защото лоши диагностици колкото щем, ще си пие човекът стандартизираното лекарство точно за това заболяване....
Много по-лесно е пациентите  да се следят и от лекар, отколкото аз да губя времето си. Даже честно казано предпочитам ако съм аз да мина през трима лекари - щото и тримата ще ми кажат различни неща  Grinning
Един човешки живот няма да ми стигне да изуча хомеопатията и психодинамиката, за да навлизам и в дълбоките дебри на медицината, след като и по-общите познания ще ми свършат работа. А и човек винаги трябва да знае докъде може да се простре. Не съм човекът, който ще успее да се потисне 6 години в слушане на какво ли не, прекалено съм пряма...

Скрит текст:
Боже, как забравих Румен  Embarassed

# 289
За това, че все повече лекари се обръщат към хомеопатията, според мен има една-единствена причина - умният човек вижда, че конвенционалното просто не работи и създава хронично болни. За съжаление ще минат още доста години преди и те да разберат, че не се раздават симптоматично хомеопатични лекарства.

# 290
  • Сфия
За това, че все повече лекари се обръщат към хомеопатията, според мен има една-единствена причина - умният човек вижда, че конвенционалното просто не работи и създава хронично болни. За съжаление ще минат още доста години преди и те да разберат, че не се раздават симптоматично хомеопатични лекарства.
Peace
бих допълнила, че лекарите алопати има доста какво да научат хомеопатите, като например понятията за здраве и болест, които далеч не са ясни на конвенционаланата медицина. За понятието излекуване Органонът може да им бъде най-ценният източник на знания, който ще разбие досегашните им представи за излекуване. И още нещо - Лекарят-хомеопат, както и Мечето даде пример, не се интересува от името на бактерията, нито от диагнозата, най-важни са усещанията на пациента, неговият вид, неговото емоционално състояние. Ако хомепатът прозре добре тези неща у болния и успее да свали правилно картината - конкретната картина за конкретния пациент, назначавайки му най-подобното лекарство на тази картина, то успехът му е на 100% гарантиран... Така че не му е нужно никакво мединско образование, извън анатомията, за да свали, води и разреши успешно случай. А не мисля, че анатомията трябва да се лепва, като част от конвенционалната медицина... И не е задължителна, за успешна практика при това...

# 291
  • София - Варна - Бургас
ние, в ХО - сдружение "Хомеопатично общество" учим 2 години Медицина - 17 медицински дисциплини, без една: Фармакопея!

# 292
  • София - Варна - Бургас
Шайн
Цитат
......................

И ако си мислиш, че две години ще ти стигнат...... Peace
Липсата на елементарни медицински познания, липсата на разбиране на естествения ход на болестите и последствията от всяка една реакция е слабото място на хомеопатите.
....................

- Тук дълбоко грешите! Хеле пък българската медицина, която е изостанала на светлинни години от цивилизованите държави.
 Примери хиляди. У нас лекарите не знаят елементарни неща, например за какво служи високата температура... или сливиците или аденоида и... режат ли режат?!
  Например в Унгария е забранено да отстраняват сливици на деца до 14 годишна възраст.
   Няма цивилизована страна, където да предписват безразборно антибиотици, както в Бг. Там се предписва само след антибиограма!
  В цивилизованите страни при Т. до 39С НЕ се предписват антипиретици не едно, не две а три денонощия, като се следи само детето да не се обезводни.
И  т.н. и т.н.
  Да не говорим пък за родилните отделения в Бг че там темата е мноооого дълга и страшна!!!

Така че ние сме ЗА медицината, но за цивилизованата медицина.

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 00:13 от Aleksander

# 293
Би ли ме посъветвал някой -какво да дам на тинейджър за успокоение и балансиране на непрекъснато променящото се настроение? Прекрасното ми усмихнато момченце се превърна в навъсен, недоволен и затворен човек.Зная, че това е от пубертета, но ми се иска да направя така, че да се чувства отново щастлив. Разговорите и приятелските съвети не помагат. smile3547 smile3547

# 294
Здравейте. Няма какво да му дадете вие, освен търпение и внимание, но можете да го заведете при класически хомеопат.

# 295
  • Пловдив
Но разбира се. Два месеца банална наглед субфебрилна температура след всякакви изследвания, вкл пълен скенер и на нито един лекар не му говори, че това е бъдещ рак...

За лекаря е ясно...а хомеопата ще разбере ли?

# 296

За лекаря е ясно...а хомеопата ще разбере ли?
Ами щом ти го казвам. /не на 100 процента в този частен случай, но с голяма вероятност/ Хомеопатията, освен всичко друго, е твърде наясно с предиспозицията, връзките и предразположеностите, първите белези и т.н. Неведнъж сме говорили при определена хом.конституция ако на един тип потиснеш потенето какво става, ако на друг биеш БЦЖ какво става, ако на трети потиснеш обривите какво става, ако на четвърти изрежеш кондиломите какво става. И всичко това се потвърждава в практиката.

# 297
  • Пловдив
Ясно...
А какво ти е мнението за по-продължителното предписание за прием на дадено ХЛ Rolling Eyes Нормално ли е като става дума за обостряне на хроничен проблем или...
От какво значение е потенцията в случая?

И аз как да разбера най-просто казана,дали сега давайки ХЛ за хроничния проблем не подтискам нещо,което може да изскочи след време newsm78

# 298
  • Пловдив
И все пак, мисля си, не би ли било полезно за хомеопата да има (поне общи и основни) познания и за конвенционалните лекарства. Така няма ли да може да прецени по-добре, да речем в случай на хронични заболявания, кога е удачно дозата на дадено поддържащо конвенционално лекарство да бъде намалена, кога лекарството може да бъде спряно, кога това е невъзможно... newsm78 Или е съвсем достатъчно да се води от състоянието на пациента и от неговата реакция на ХЛ?Замислих се сега...

# 299

Понеже споменавате често температурата, бих искал да Ви попитам каква е връзката на  телесната температура с друг важен показател какъвто е пулса  ?
    След като вече имате случаи и лекувате хора се чувствам задължен да Ви задам този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт