КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 371
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Някой про4ете ли ме?
 Rolling Eyes

# 451
Аз не съм Х , но лекувам детето си което е пило АБ веднъж преди да започнем с Х-та.В твоя случай аз ще дам , ако теинтересува мнението на непрактикуващ.

и мен никой не ме отрази освен mamaden , a наистина ми е важно да знам , защото чета за Туберкулиновия тип и на някои характеристики наистина отговаря , но за други е пълна противоположност

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 16:28 от щастливка :)

# 452
  • Пловдив
Desert, не съм хомеопат, затова ще отговоря как бих постъпила като майка на твое място.
Мисля по следната схема:
1. Какво ми казва вътрешното чувство?
2. Имам ли доверие на предишния хомеопат?Ако се усложнят нещата, смятам ли, че той може да оправи положението? Ако да--->слушам го. Ако не-->не го слушам.
3. Явно сегашният хомеопат няма да съдейства в този случай. -->не разчитам на него, но имам предвид мнението му.
4. Ако имам усещане, че може да се мине и без АБ, че нещата не са така сериозни, изчаквам 1-2 дни, колкото мисля за разумно. После според случая преценявам дали да дам АБ.
5. Ако усещането ми е, че нещата бързо се влошават и предвид горните условия, давам АБ и не го мисля.
6. Говоря отново със стоматолога и го питам доколко действително е нужно/спешно да се даде АБ, може ли да изчакам 1-2 дни, за да видим как се развиват нещата. АБ превантивно ли се дава, за всеки случай или наистина се налага?

# 453
Аз не искам да плаша, но щом абсцесът е засегнал меките тъкани , иска сериозна намеса.
Антибиотикът може да се избегне с инцизия, макар, че при толкова малко дете аз лично не бих си правила експерименти. Лошото е, че това са много бързо прогресиращи процеси. При правилно назначено лекарство се повлияват прекрасно, въпросът е колко време може да се изчака.
Отокът намалява ли, нараства ли?
Може да заведете детето отново при стоматолог, за да прецени обективно дали има подобрение след отварянето на зъбчето и приетите до тук лекарства Peace.

# 454
  • Обетованата земя
На мен лятото ми се беше възпалил мъдрецът, толкова много изчаках и се надявах да мине от само себе си, че накрая имаше реален шанс да се наложи да ме режат отвън през бузата. Накрая ми извадиха зъба.  Ако хомеопатичното не е подходящо може да усложни процесът дори. Следете нещата, аз може би също бих дала АБ. Лятото по същия повод пих АБ, и после есента лепвах всеки вирус. Не бях пила АБ с години, и с години почти не боледувах, така че и това е нож с две остриета. Дано вземете правилно решение.  Peace

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 16:36 от didi24

# 455
Ние не ходим за остри. Обсъждаме по тел. Ходим на проследяване. Не чакам на детето да му има нещо сериозно,че да идем. Следя как се развива и като се насъберат няколко неща, записвам час.
КАКВО ТОЧНО ОБСЪЖДАТЕ НА ПРОСЛЕДЯВАНЕТО?може би на проследяване да се ходи , когато се ходи рядко и връзката е по тел., а на нас какво да ни проследяват
Е, как какво. Всякакво развитие в характера на детето, как се развиват хроничните проблеми, емоции, всичко, което характеризира детето в дадения период. Нещо като мини първично интервю.
В острите състояния се обсъжда само острата картина, тоест секторна тоталност.  Примерно температура, има жажда, не иска светлина, раздразнителност-всичко, което е характерно за дадения момент, а не по принцип.
Примерно днес споделих на хом., че детето често му се насълзяват очите, когато е сбъркало или не разбира нещо. Опитва се да скрие и потисне сълзите и при опит да го успокоя, се влошава, отрича, че плаче.
Това е абсолютно ирелевантно, ако хване вирус, има хрема и температура.
Ние съвсем не сме ходили рядко. В началото, като започнахме лечението, ходехме всеки месец на проследяване. Сега вече е доста по-рядко.

# 456
  • Пловдив
Много благодаря,моми4ета.Дадох ве4е АБ...Макар и със свито сърце.Много ги мразя,ама много.А моя син е изпил тооолкова много АБ,преди да стигнем до Х,4е съм ги намразила още пове4е. ConfusedГоворих пак със стоматолога,за него е абсолютно задължително да си го пие 5 дни,защото абцеса дори расте. ConfusedМного благодаря още веднъж!  bouquet

# 457
Ох, ами ако майката не е достатъчно внимателна към сигналите на детето? Ако пропуска да забележи важни неща  Crazy то че майката си е майка, ама не на всеки му се отдава да забелязва разни неща. Замислих се да не вземе заради мен нещо да се обърка с лекарството на детето  ooooh! ooooh!
Desert rose, стискам палци бързо да се оправяте   bouquet

# 458
Розичке, и от мен бързо оправяне. Щом нямате подкрепа от хомеопата, това е правилното решение.

Бюти, човек се научава с времето. Аз в началото много медицински подхождах в прегледите, нацъквах набързо диагнозите на малката, давах отчет за изследванията, които съм пуснала. Хомеопатът трябва да насочи за какво да се гледа и да задава въпроси.
А и се записах да уча хомеопатия и това също спомогна. Но пак не винаги обяснявам като хората. Надявам се хом. да преценява кое си струва и кое не от обясненията ми.
На лекар също я водя от време на време и изследвания пускам, като не съм сигурна.

# 459
Дал е силика за да отвори процеса /с такава надежда/ и пирогениум вероятно против по-сериозно възпаление /пак с надежда/  Една камара лекарства правят и зъбни, и всякакви абсцеси. Склонността към нагнояване без излаз навън е черта на немалко илачи. Така че на мен лично антибиотикът в случая ми се вижда по-удачния избор. Макар че не познавам случая, съм имала подобен. Не знам какво сте говорили, но детето нека се следи от зъболекар, особено ако е горе абсцесът и е близо до максиларен синус. Със същия успех можеше да даде и хепар за да отвори процеса, зависи от емоционалната картина. Изобщо доста неща трябва да се вземат под внимание...и този пироген нещо не го виждам на място, но понеже не познавам картината, не знам основанията за предписание. Пироген картината е крайна картина!

Щастливка, задай си конкретно и точно въпросите, че си ми мъничко объркана, а не ми се лута днес, признавам си... Hug

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 18:32 от Мечка Малинарка

# 460
ЗАПИСВАМ се, защото много се вълнувам от хомеопатия и алтернативни методи на лечение newsm10

# 461
Беджи, сега се освободих и ти пускам линк.

http://www.pingminghealth.com/article/556/the-five-flavours-and-the-five-organs/

Ако имаш проблеми с превода ми пиши. Ще ти разкажа отгоре отгоре за какво става въпрос.

# 462
  • Пловдив
Цонна,   bouquet
Разбрах го горе долу...Simple Smile Интересно...

ПП: ама не мога да се съглася...нищо от споменатото не се отнася за нея... Wink

# 463
Аз не разбирам с какво си несъгласна. Grinning На мен ми показва кой орган не е балансиран. Разбира се е твое право да приемаш или не тази теория. Peace

# 464
Намирам общо между киселите неща и черния дроб. Черен дроб и жлъчка са органите на гнева, кисел човек, сърдит, ядосан, или с потиснат гняв.....Другите връзки също могат да се обяснят подобно, мисля.

Общи условия

Активация на акаунт