КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 643
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Meче, съвсем отиде коня в реката Crazy.
Ти си провокирана от някакви лични съобщения и седна да пишеш генерални постулати. Изложи своето мнение като хомеопат. Аз пиша своето мнение като пациент. Към теб нямам никакви очаквания.
Ако беше намекнала, че става въпрос за комуникация във форума, дори нямаше да има дискусия Peace. Само не ми казвай, че приемаш нападки на лс на сериозно. Това все пак е форум и не знаеш кой пише срещу теб.
А изобщо не мисля, че надценявам хората. Средата, в която живеем е изцяло наш избор. До огромна степен можем да регулираме и средата, в която работим, така, че отношението на хората е такова, каквото ние сме позволили и предразположили да бъде Peace.
А ако нещо е извън разбиранията на човек за нормално общуване, дава игнор и това спира да го касае.
Цитатът ще ти го пусна утре, защото трябва да излизам Peace.

# 646
според мен форума не би трябвало да е място за лични нападки, има си ЛС...аз лично не съм доволен от Класическата хомеопатия и просто не я ползвам....за всеки влак си има пътници.....на който му допада и е открил смисъл да я ползва.....

# 647
  • Пловдив

Последния хомеопат -винаги ми е  казвала да звъня когато се наложи. НО аз не съм злоупотребявала,а  всеки път я питах,да ми каже по кое време на деня е по-свободна ,за да й звънна да й кажа какви реакции има след приема на дадено ХЛ.А тя винаги ми казваше-да звънна когато аз реша.
А аз имам проблем с това да се реша да звънна,точно защото не искам да притеснявам отсрещния.
Тя самата винаги ме е насърчавала да звъня.Другото е ,че въпреки че имахме комуникация по скайп,тя не предписваше на база написано,Искаше винаги да говорим.

# 648

Никога няма да забравя едни от първите си упражнения /на хартия/. Случай, който аз "реших" с 24 симптома, генетично конституционално предписание, се оказа етиологичен, с точно 5 въведени симптома. Само че някой трябваше да види един беееееегло споменат развод там едно време...И точно беглото споменаване, последвано от един въпрос, от който пациентът избяга /а всички бягаме, когато материалът е твърде травматичен/, реши случая. И той беше обикалял къде ли не....Та от цялата логорея на пациента, съкровището беше скрито в две изречения. Е, понякога раната се вижда много лесно, понякога не. Но със сигурност този човек бе "болен" от едно-единствено нещо. Та този маскиран като лахезис човек си пийна натриум муриатикум, колкото и да не беше типичен и се оправи, и си е щастлив, и семейство си има, и всичко си му е наред.

Мече, ето цитатът за логореята Peace.

# 649

Никога няма да забравя едни от първите си упражнения /на хартия/. Случай, който аз "реших" с 24 симптома, генетично конституционално предписание, се оказа етиологичен, с точно 5 въведени симптома. Само че някой трябваше да види един беееееегло споменат развод там едно време...И точно беглото споменаване, последвано от един въпрос, от който пациентът избяга /а всички бягаме, когато материалът е твърде травматичен/, реши случая. И той беше обикалял къде ли не....Та от цялата логорея на пациента, съкровището беше скрито в две изречения. Е, понякога раната се вижда много лесно, понякога не. Но със сигурност този човек бе "болен" от едно-единствено нещо. Та този маскиран като лахезис човек си пийна натриум муриатикум, колкото и да не беше типичен и се оправи, и си е щастлив, и семейство си има, и всичко си му е наред.

Мече, ето цитатът за логореята Peace.

Laughing Е и какво му е обидното на това? Какво лошо има в думата логорея, в думата хистерик, в думата аутист, в думата хиперактивен? Искате евфемизми вместо да наричаме нещата с истинските им имена. То добре, само че хората не почиват... хората умират...
Защо някой не се обиди, когато говорих за хиперактивни деца с дефицит на вниманието и ги нарекох дивички? Защото не се чете добре, а всъщност трябваше да кажа истинското им име -  деца  необичани, получаващи противоречиви сигнали във възпитанието. Това е поведение, търсещо внимание, което в реперториума, писан от гениални хомеопати, препраща автоматично към рубрика forsaken feeling!!!.....Преведете си израза..............
Ще наричам нещата с истинските им имена, по начина, по който ги усещам, независимо на кой какво му харесва. Ако исках да ме харесват, нямаше да бъда тук, и честно казано, щях да имам доста за пациенти от вас. Ще отговарям на лични съобщения само на хората, попитали човешки и учтиво. Ако не им хареса как им отговарям, нямат какво да търсят при мен повече. Та с две думи, на мен пишете каквото поискате Peace, просто от време на време може да помислите и как точно се отнасяте с колегите, за да получите отсрещното отношение. (изключвам хората, които се държат зле независимо от всичко, защото вероятно сред хомеопатите също има и такива).

# 650
Аз не мога да разбера защо сама се поставяш в ролята на дежурен в темата. Излишно главоболие според мен. Peace

# 651
Добре е думите да се използват според точното им предназначение. Когато един човек си е излял душата пред предполагаем лечител, защото това се изисква от него, за да му се назначи лечение, е обидно това да се дефинира като безсмислен поток от думи.
За теб може да е логорея, за човекът отсреща- това е целият му живот.
И ако не беше цялата тази логорея как точно щеше да намериш камъчето, което да разреши случая?
Никой лечител не е по-голям от хората, които лекува, защото те го правят това, което е Peace.
Изказвам мнение Peace. Да не решиш, че пак имам мераци да те променям Peace.

# 652
  • София
Здравейте. Имам бебе на 4 месеца, на което скоро му беше назначено хомеопатично лечение. Днес разбрах, че съм подвела хомеопата с един от симптомите. Синът ми беше диагностициран с атопичен дерматит, в последствие се оказа кожна инфекция, като от микробиологията резултатът беше масов стафилокок ауреус. Хомеопатът ни не е в страната и още не съм получила отговор какво да предприема. Дали ако продължа приема на предписаното лекарство мога да навредя на детето си?

# 653
  • София - Варна - Бургас
Здравейте. Имам бебе на 4 месеца, на което скоро му беше назначено хомеопатично лечение. Днес разбрах, че съм подвела хомеопата с един от симптомите. Синът ми беше диагностициран с атопичен дерматит, в последствие се оказа кожна инфекция, като от микробиологията резултатът беше масов стафилокок ауреус. Хомеопатът ни не е в страната и още не съм получила отговор какво да предприема. Дали ако продължа приема на предписаното лекарство мога да навредя на детето си?

Едва ли ще му навреди, по вероятно да не му помогне.
Ще помоля Шайн да обясни какво е Staphylocoсcus - aureus в превод Златист стафилокок, как да се пазим от него и как да се лекуваме.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 10:18 от Aleksander

# 654
Само хомеопатът знае какво е изписал, още повече аз не съм хомеопат, така, че няма как да дам адекватен отговор. При дъщеря ми след резултати от микробиологична посявка се наложи смяна на лекарството с нозод и се повлия перфектно. Според хомеопатът конституционалното също щеше да помогне, но реши да смени лекарството.
Александър, ти ставаш леко банален с тези оди за Стафилококуса през пост. То да е само стафилококуса , с мед да го намажеш.
Лекарите искат да изтребят населението, хомеопатите не искат да ги притесняват в свободното им време, пациентите да се спасяват Crazy. Пак опряхме до естествения подбор.

Аз пък си мисля нещо друго Peace. На хомеопата се плаща за предписание и е желателно повече да не го безпокоим. С какво се различава от лекаря, който пише една рецепта и затваря вратата зад гърба ти? Като в много от случаите това предписание може да е грешно.
Хомеопатията предполага да не се употребяват алопатични лекарства. Какво правим при спешно състояние, което възникне в часовете, нарушаващи комфорта на хомеопата?
След една година опит с хомеопатията вече си позволявам да давам лекарства на своя глава, но в началото изобщо не можех да предположа какво да очаквам. Един единствен път ми се наложи да се обадя вечерта и добре, че го направих, защото хомеопатът ми каза незабавно да антидотирам. Та според вас какво е редно да се направи в такива случаи, за да не нарушим комфорта на хомеопата?

Мече, явно си провокирана от конкретни случки. Ако бъдеш по-директна, може би много повече ще помогнеш на колегите си. Оплаквате се от лс и съобщения в скайп? Мои колеги най-редовно бяха подложени на физическа агресия в спешните кабинети. Повечето напуснаха. За вербалната агресия да не говорим- нея си я търпят от любов към работата.

# 655
Цялото говорене в темата и всичко, което е споделено не доведе до най-важното - всеки един да се вземе в ръце и да започне сам да търси причините за състоянието си. Както каза Мечето - никой не е длъжен да лекува никого, ако той самият не се е взел в ръце и не е започнал да се променя в дълбочина. И особено когато хомеопатът види, че това не става - абсолютно подкрепям всеки един от тях да откаже да продължи конкретното лечение.
Какво правим в спешните случаи - доверяваме се на себе си. И когато имаме изградена дълбока връзка със себе си взимаме най-правилните за момента решения. И не се терзаем дали те са такива или не. Просто сме сигурни в това.
И многократно е коментирано - лечението започва от самите нас. И когато ние сме постигнали динамичното равновесие, което да води до личното ни здраве, чак тогава можем да бъдет в полза на деца, съпруг или родители.
И когато нещо ни заболи, преди да вдигнем телефона или да пишем на скайп или където и да било е добре да поровим и помислим къде е първопричината в мислите ни за конкретната болка.

# 656
  • София - Варна - Бургас
  Шайн, само ти цитирах Rachelina
Цитат
...се оказа кожна инфекция, като от микробиологията резултатът беше масов стафилокок ауреус.
и попитах ти като лекар как ще и помогнеш? Не с хомеопатия, защото всички знаят че не си хомеопат.

# 657
Мисля, че в тази тема пишем за хомеопатия и тук пиша като пациент на хомеопат, а не като лекар. Някъде в постовете ми да си видял да прокламирам алопатично лечение? Издишаш , Алексадър, издишаш Peace.

Дарина, явно не си се сблъсквала със спешни състояния Stop. Говорим за такива, които изискват намеса. Та кое е по-добре- да си самоназначаване хомеопатични или да редуваме хомеопатични с алопатични при спешни състояния в извънработно време?

# 658
Шайн, сблъсквала съм се. Защо мислиш, че не съм?

Обаче, правилно проведеното хомеопатично лечение, води до здраве, в което има много голяма възможност в много от случаите организмът да се справи сам. Без хомеопатия и без алопатия.

И разбира се - от спешен до спешен случай има мн голяма разлика. И няма да ги сложа под общ знаменател, защото просто няма как да бъде направено това.

# 659
Сега не знам кой не чете или чете между редовете Peace. Ясно съм написала състояния, които изискват намеса. А ти ми предлагаш да медитирам Crazy. Ако хомеопатията се е превърнала в някаква емоционална или духовна техника, за мен това е ново.
До достигането на състояние на здраве е нужно време, през което трябва да се реагира на възникналите състояния. Според вашите виждания по възможност да го правим без да безпокоим хомеопата Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт