КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 206
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Аз не разбрах какво точно питаш. Към момента на започване на хомеопатичното лечение, приемаш ли тези лекарства или не? Ако не ги приемаш - има ли някаква причина да го правиш? Ако ги приемаш - би трябвало да обсъдиш с хомеопата дали и как евентуално могат да бъдат намалени и в бъдеше спряни.

Не ти пречи да посетиш всякакви избрани от теб лекари и да си правиш необходимите изследвания.

Хомеопатията не лекува болестите, тя помага човек да възстанови здравето си.

# 61
  • Варна
Дарина, от една година не съм приемала хормоните (съжалявам ако не е станало ясно) и ме интересува дали ако се наложи да ги започна те ще повлияят негативно върху текущото хомеопатично лечение? 

И като цяло каква е позицията на хомеопатията по въпроса с допълнителното внасяне на хормони в организма?

# 62
И аз благодаря за препоръчаните книги!

Искам да попитам (вероятно е доста лаишки въпрос) ще се повлияе ли лечението ми с хомеопатия ако приемам тироидни хормони?
Става въпрос за това, че се опитвам да излекувам псориазис, но имам и тиреоидит на Хашимото (според мен те са доста свързани). Естествено това беше първото нещо, което сподлеих с хомеопата си и съм сигурна, че го е взел предвид, но имам сериозен натиск от семейство и родители да посетя отново ендокринолога си и да започна да си пия хормоните. (Преди година спрях заради раждането и от тогава не ми се знаимава вече с хапове- особено мисълта, че трябва всеки ден до края на живота си да го правя).
Съветвам Ви да посетите ендокринолога си,той ще Ви пусне изследвания и ще прецени каква терапия да прилагате.
Съветвам Ви ако лекарят назначи хормонална терапия да я започнете. Ако започнете терапията, не я променяйте по съвет на хомеопата, особено ако той не е лекар.
  Разбира се всичко си е Ваш избор. Имате свободата да постъпите както желаете. Успех Ви желая!

# 63
Между другото хормоналната терапия без проблем може да се комбинира с хомеопатията. Не се притеснявайте!

# 64
  • София - Варна - Бургас
Между другото хормоналната терапия без проблем може да се комбинира с хомеопатията. Не се притеснявайте!

Негативно! С някои изключения - ако например са отстранили щитовидната жлеза, не може да се мине без Ел-тироксин.

# 65

Негативно! С някои изключения - ако например са отстранили щитовидната жлеза, не може да се мине без Ел-тироксин.

Подкрепям! Негативно!И се позовавам и на случаи. Когато се започне хомеопатично лечение, правилно лечение, и не сте приемали хормон от година, значи няма и да се наложи да го приемате.

Ако в момента приемате хормони, спирането им е желателно да бъде постепенно паралелно с хомеопатичното лечение. Ще стане по-бавно, но ще стане. Ако лекувате и хомеопатично, и хормонално непрекъснато, няма да постигнете нищо, защото вероятно ще се наложи да се вдигат потенциите хомеопатично, а те си имат край. Редуцират се постепенно дозите, веднага щом са налице очакваните ефекти от хомеопатичното лекарство. Същото важи и за хора на антидепресанти, тритико и прочие медикаменти...Това при условие, че няма патологична причина за доживотен прием, както е писал Александър. От друга страна има потенцирани хомеопатични хормони, с които, един опитен хомеопат, може да подпомогне лечението /пак при условие, че жлезите и системите, отговарящи за това, са налице и функциониращи поне малко/

# 66
По този повод. Ненавременният инсулин при диабетици води до пълен отказ на клетките на Лангерхансовите острови, и така се вдигат ли вдигат дозите инсулин, докато ....знаете от какво умират хората с диабет. А е можело да поживеят още години.
Изкуствените хормони, които приемат жените за "регулиране" на цикъл и "излекуване" на неразположения, свързани с цикъла, правят нещо много интересно. Телата ни не са прости!!! Twisted Evil Когато вкарвам непрекъснато нещо отвън, тялото ми се опитва да се защити от тези свръхдози и спира да образува собствени хормони почти изцяло. Необходимите органи, жлези и т.н. закърняват /меко казано/. Антипиретиците са по същия начин - учат тялото да не вдига жизненонеобходимата висока температура.
Цялата тази тирада означава едно-единствено нещо - системно потискане....

# 67
"Запис" и въпрос Simple Smile : Като оставим организма да се излекува сам при остро състояние, следва ли пак да наблюдаваме изчезване на симптомите в ред, обратен на появата им, за да е налице истинско излекуване?

И още един - знаете ли кой лекува животни? Кучо се разболя и ми се струва, че ще му помогнем така, но нашият хом. не лекува животни..

# 68
Здравейте!От скоро използваме услугите на хомеопат.Нашият лекар е д-р Енчо Николов.Не съм наясно с много неща,но ще чета и ще се образовам Simple Smile
Въпросът ми е-вярно ли е,че след като на детето е дадена Belladona,няма как да направи фебрилен гърч?Дъщеричката ми,която е на 2г. и 9м.,като беше на 1г. и 3м. направи такъв с всичките му "екстри"-обърна очите,вдърви се,спря да диша,посиня.Сега в събота направи нещо,което ми заприлича на фебрилен гърч(беше с над 38 градуса температура),но не е спирала да диша...Просто взе да трепери,беше неконтактна,повърна;не е обръщала очите.Като описах това на д-р Николов,той категорично каза,че не е било фебрилен гърч,а просто я е втресло много силно.А и като му казах,че 2 пъти преди това съм дала Belladona,той е КАТЕГОРИЧЕН,че това НЕ е фебрилен гърч,защото това лекарство предпазвало точно от това.
Моля ви,кажете-така ли е наистина?Имам му доверие,но просто искам и друго мнение...

# 69
"Запис" и въпрос Simple Smile : Като оставим организма да се излекува сам при остро състояние, следва ли пак да наблюдаваме изчезване на симптомите в ред, обратен на появата им, за да е налице истинско излекуване?

И още един - знаете ли кой лекува животни? Кучо се разболя и ми се струва, че ще му помогнем така, но нашият хом. не лекува животни..

Природен закон е симптомите да изчезват в ред, обратен на появата им, независимо дали е прието лекарство /хомеопатично/, или не.
Има в София ветеринарни хомеопатични кабинети, но къде, не знам.

# 70
Ще предпази, ако е вярното лекарство в точната доза и потенция. Иначе може и да влоши.

http://www.pramed.com/febr_gyr4.htm  /с абстрахиране от някои от методите за "лечение"/
На мен лично ми е трудно да преценя дали има състояние на температурен гърч, или не, когато белезите не са силно изразени. Ако е налице опистотонус, да.
http://www.medik.bg/?page=cat&id=186

Иначе понеже въпросът ви е само един, отговарям ви директно. Може. /не казвам, че състоянието на детето е било такова, това аз не знам/ Беладона може да провокира рязко покачване на температурата, преди нейното последващо понижаване. Ако дозата и потенцията са били по-високи от необходимите за момента.

# 71
Дарина, от една година не съм приемала хормоните (съжалявам ако не е станало ясно) и ме интересува дали ако се наложи да ги започна те ще повлияят негативно върху текущото хомеопатично лечение? 

И като цяло каква е позицията на хомеопатията по въпроса с допълнителното внасяне на хормони в организма?
    Всеки има право на мнение , съветвам Ви все пак да се консултирате с лекар. Намерих инетересна информация за биоимпулсно лечение .  Ако желаете може да се поинтересувате:
http://www.blitz.bg/article/4482

# 72
Мече, мерси! Разгледах и намерих една клиника, на пръв прочит добре ми звучи - http://www.homeovet.bg/#!questions/cjg9, ще видя и мъж ми какво мисли и дано го оправим скоро кучо, че страда, милият SadHug

Валентина, знам, че не питаш за хомеопата, но не мога да не споделя. Аз водих сина си за известно време при Енчо Николов. Да, класически хомеопат е (е, препоръча ми сироп за кашлица, но това бих го преглътнала на фона на другото), но... щеше яко да обърка лечението на сина ми, ако не беше една херпангина и не се светнах тогава, че нещо не е както трябва. Беше дал прекалено висока потенция от правилното лекарство; като виждаше, че нещата, както бяха тръгнали на оправяне, изведнъж взеха да се влошават отново, той предписа още по-висока потенция, при това от 1М на 10М - всички тук вече са наясно за какъв огромен скок в потенциите иде реч. Добре, че си послушах интуицията, която ми викаше да не давам 10М; споделих му, че се притеснявам, вижда ми се много рязко и т.н.  Той се опита да ме успокои, но не успя и слава Богу. Та не искам да те стряскам, но не мога да си мълча за негативния опит, който аз имам с него; просто го дръж много изкъсо... Успех  Hug

# 73
Мечка Малинарка,благодаря! Hug
Ще се опитам максимално точно да опиша как беше...
Дъщеричката ми се събуди сутринта видимо неразположена-беше кисела,хапна съвсем малко и то насила... EmbarassedИзмерих температурата-38,2.Дадох Беладона 30СН.След около 30 мин. се посъвзе-живна,поиска да си играем,но пак нямаше апетит.Аз пак измерих температурата-отново 38,2.Пак дадох Беладона 30СН.И почнахме да редим конструктор.По едно време,тя се отнесе...Загледа се встрани.Повиках я по име-тя вяло се обърна,но не ми отговори.Започнах да щракам с пръсти пред лицето-тя мигаше,когато щраках,но не ми отговаряше.Плеснах и шамар-само леко се пипна по бузата,но не се разплака.Пипнах я,беше много топла...и може би тук ми беше грешката-хванах я за ръка(вървеше нормално,без да залита,вдигнах я от седнало положение) и и дадох Хексалгин 12 капки(тя е 13.200 кг).Пое си лъжичката нормално.Сложих я пак да седне.Забелязах как почва да трепери като пак гледаше в една точка,съвсем вяло реагираше,когато я виках.Сложих я да легне на една страна.Затрепери по-силно,ръчичките и по-силно трепереха,но не бяха супер стегнати.Не беше забелила очите,бяха полуотворени.Не посиня,по-скоро леко побледня,но не помня точно...Почна да се напъва да повърне и след малко повърна-от устата и от носа и веднага след това изкара и малко слюнка.Треперенето намаля.Вдигнах я да седне-задържа се,не падна,но пак вяло реагираше.Съблякох я чисто гола и почнах да я мокря с хавлиена кърпа.По едно време я усетих,че вече е по-адекватна и я попитах дали иска да я облека и тя каза,да.Облякох я и пак я изправих да върви-вървеше нормално,но беше отпаднала.Не заспа.Но не беше спала хубаво през нощта,будеше се от сополи,но не е вдигала температура.Предложих и да легне малко да дремне.Тя прие.Преди това и измерих температурата-беше 37,6.
Това стана в събота.Същия ден,преди да я сложа спи,беше с 37,6-пак дадох Беладона.Спа спокойно цяла нощ.Вчера не е вдигала температура.Днес също.Останаха само сополите.Активна е,има апетит.

# 74
Усмихнатото,благодарна съм за всичко споделено! Hug

Общи условия

Активация на акаунт