КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 733
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
И при всички положения правилното лечение ще регулира процеса. Защото все пак неприятното усещане, което носи за някой човек, може да доведе до емоционални проблеми. Мисълта ми е ако някой човек е фиксиран в потенето си и то му носи всякакъв вид дискомфорт - и физически, и емоционален, е основателна причина да се сподели с хомеопата.
И аз имах топче подмишницата, което така и не изследвах и спрях да му обръщам внимание. Сега като прочетох този пост, го потърсих, няма го, не знам кога е изчезнало и дали съвпада с периода, в който намалих дезодорантите, особено геловете за подмишници. Ще ми е интересно да споделиш линк или някаква информация в тази връзка, ако имаш възможност. Ако трябва да търсиш тепърва отново, не се ангажирай Hug

# 46
# 47
Denito, би ли споделила какво ползваш природно? Аз лятото се пръсках от време на време с розова вода. Иначе след кремовете, дезодорантите бяха второто нещо, което престанах да ползвам.

Мече, коментарите са "изключително интелектуални"  Simple Smile

# 48
Ох, това за мазилата  Confused Не мога да спра да ползвам дезодоранти, душ-гелове, кремове и прочие. Дори в някой шампоан може да има нещо супер вредно или в някой крем кортикостероид без да знам примерно  Confused То пък, ако наистина са толкова вредни и не мога да ги спра какъв ще е смисълът да се лекувам с хомеопатия.Макар че ми помага. Пфу  Crazy

# 49
Природният стик за подмишниците който ползвам е дезодорант-кристал,природна сол,която не спира и потенето,а само да няма този така "приятен" аромат. Не рекламирам марки,в интернет има в изобилие в различен ценови диапазон.
Това което намерих за обикновените дезодоранти против изпотяване е че заради алуминиевите соли се запушват порите,а подмишниците се намирал ЕДИНСТВЕНИЯ ОТХОДЕН КАНАЛ ЗА ВОДОРАЗТВОРИМИТЕ ТОКСИНИ. Затова те се натрупвали там,имало теория и че това е свързано с рак на гърдата. Не мога да дам линк защото пиша през телефона и не знам как се копира линк,но потърсете това: дезодорантите против изпотяване: какво ни спестяват рекламите?. Тук прочетох за токсините.
За мен потенето ме засяга емоционално,защото като жена доста се ограничавам с цветовете на облеклото ми,лято зима с черно и бяло,такива цветове и материи на които не си личи. Споделила съм го с хомеопата си,не съм имала намаление,но откакто майка ми почина от рак си казвам ,че това да ми е проблема. Но все си мислех ,че няма нищо вредно в това ако чрез хомеопатия се регулира потенето,а ето че има случаи в които е лошо.
Това ми показа,че аз за пет години нищичко не съм научила и разбрала за хомеопатията,нейните принципи,здравето на човек. Затова съм много благодарна на всички пишещи тук ,малко или много се изясняват много истини.
В този ред,коя книга би била полезна за мен да чета за хомеопатия,здравето,не толкова реперториума,нещо достъпно и изчерпателно,и най-вече полезно четиво?

# 50
Една от многото увлекателни книги, с които можете да започнете е "Хомеопатията- нежната медицина" на Витулкас.
Има я във виртуалната библиотека -Спиралата.

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 20:15 от Assamas

# 51
Денито, благодаря за информацията!
С хомеопатия може да се регулира процеса, само че има едно Но: ако веднъж задействана, жизнената сила чрез хомеопатия реши да "чисти" организма, може дори да засили изпотяването за известен период. Та хубаво беше като пиша "регулира", да поясня и какво имам предвид. Препоръчаната книга е добро начало Peace

beauty_ , загледах се в подписа и снимката ти Laughing Heart Eyes Hug Едно нещо мога да кажа, всеки да ползва каквото си поиска. Може би ако лекуваш нещо с хомеопатия, просто може да се позабави процесът. Но пък съвремието ни и начинът ни на живот не само с мазила ни прави толкова хронични, че дали от това ще се забави процесът, дали от друго, няма особено значение според мен Crazy

Също много добра книга на Витулкас, която според мен е много подробна не само за пациенти, но и за хомеопати, е "Науката Хомеопатия". /15 лв пише цена на моята, но не мога да кажа дали и в момента е толкова, тъй като не помня кога съм я взимала/. Второ преработено издание, поръчвала съм я от Хеликон като гледам стикера. Първият раздел мисля че ще даде отговори на всички въпроси на любителите, втори раздел и нататък може да задълбаете още повече в материята.

# 52
Благодаря за препоръчаните книги! Обичам да чета,особено ако се вълнувам от материята!
beauty_, не мисля че е толкова трудно с кремовете. Аз лично не ползвам кремове с цинк и магнезий под някаква форма,мента,лавандула,или пък лечебни кремове,особено пък противоалергични или с кортикостероиди. Нали за това се лекуваме с хомеопатия! И само да допълня,че от личен опит знам какво е "лекуване" с кортикостероиди и повече не купувам такъв крем вкъщи. Ако искам например да се мажа за нещо по-необичайно,например с  антицелулитно масажно олио,нося го на лекарят- хомеопат и чакам да ми разреши. Например за рани,пък дори и за лице и други неща може да се ползва алое. Мисля че има много голям избор,въпреки ограниченията.

Може ли да попитам един въпрос аз? Интересува ме как стои въпроса с плуването на закрито в басейн и хомеопатията?  Синът ми е решил ,че сега иска да плува,но мен ме притесняват хлорните изпарения и допира на хлорната вода с тялото въобще, нали това ще антидотира лекарствата? Мисля че в предни теми се дискутираше хлора,но за басейните не помня.

# 53
Благодаря за препоръчаните книги! Обичам да чета,особено ако се вълнувам от материята!
beauty_, не мисля че е толкова трудно с кремовете. Аз лично не ползвам кремове с цинк и магнезий под някаква форма,мента,лавандула,или пък лечебни кремове,особено пък противоалергични или с кортикостероиди. Нали за това се лекуваме с хомеопатия! И само да допълня,че от личен опит знам какво е "лекуване" с кортикостероиди и повече не купувам такъв крем вкъщи. Ако искам например да се мажа за нещо по-необичайно,например с  антицелулитно масажно олио,нося го на лекарят- хомеопат и чакам да ми разреши. Например за рани,пък дори и за лице и други неща може да се ползва алое. Мисля че има много голям избор,въпреки ограниченията.

Може ли да попитам един въпрос аз? Интересува ме как стои въпроса с плуването на закрито в басейн и хомеопатията?  Синът ми е решил ,че сега иска да плува,но мен ме притесняват хлорните изпарения и допира на хлорната вода с тялото въобще, нали това ще антидотира лекарствата? Мисля че в предни теми се дискутираше хлора,но за басейните не помня.
  Не се притеснявайте. За предпочитане е озонираната вода, но едва ли е лесно да се намери такъв басейн.Няма да имате проблем с антидотирането, а плуването ще се отрази изключително добре върху здравето на детето. Сами ще се убедите в това.

# 54
Подкрепям. Нима и питейната вода е по-малко хлорирана. Лекарствата си действат. Дори силно чувствителни към антидоти пациенти, ако пият питейна вода, не се антидотират, свикнали сме просто.... Tired

# 55
Благодаря ,значи ще плуваме Simple Smile))

# 56
Мече, Дени, благодаря за отговорите  Hug то и аз уж избягвам, ама наскоро бях на лазерна епилация и след като свърши процедурата жената почна да ме маже с един крем. И аз викам, ама да няма нещо в него /тя явно ме разбра като АБ/ и вика: Не, не, с кортикостероид е, много е хубав и полезен  Joy викам дааа, ясно  Mr. Green

# 57
beauty_, далеч съм от мисълта за задължително неползване на кремове или дезодоранти. Повечето от нас живеят в големи (шумни и мръсни) градове и голяма част от храната я купуваме от магазина. Малко крем към всичките други неполезни неща няма да промени генерално здравето ни.

За себе си открих, че се чувства добре кожата ми без да ползвам кремове. На едно пътуване си бях забравила и този за ръцете и този за лицето и разбрах, че мога и без тях и просто намалих естествено ползването им. Сега имам една голяма кутия някакъв био, еко и дъра бъра крем и когато почувствам нужда от време на време го ползвам. По същия начин с дезодорантите. Там пък се оказа, че като ползвам дезодорант потенето е повече и с по-неприятна миризма. Сега си ходя с кърпички в чантата и като се запотя повече се бърша със сухите. Ако усетя, че е пък прекалено миризливо - ползвам мокрите.

Denito, ще потърся информация за продукта, който ползваш. Благодаря!

# 58
  • Русе
Запис и от мен в темата.
За себе си не ползвам хомеопатия, но не ползвам и абсолютно никакви хапчета, мазила и т.н. Поста на beauty_ ме замисли. Аз също ходя на фотоепилация на лицето(по необходимост). Никога до сега не съм се замисляла с какъв крем ме маже козметичката след това. Казвала ми е, че е с висок фактор. newsm78
Това лято за известно време реших да не ползвам дезодорант и наистина, потене си имаше, но я нямаше неприятната миризма.

# 59
  • Варна
И аз благодаря за препоръчаните книги!

Искам да попитам (вероятно е доста лаишки въпрос) ще се повлияе ли лечението ми с хомеопатия ако приемам тироидни хормони?
Става въпрос за това, че се опитвам да излекувам псориазис, но имам и тиреоидит на Хашимото (според мен те са доста свързани). Естествено това беше първото нещо, което сподлеих с хомеопата си и съм сигурна, че го е взел предвид, но имам сериозен натиск от семейство и родители да посетя отново ендокринолога си и да започна да си пия хормоните. (Преди година спрях заради раждането и от тогава не ми се знаимава вече с хапове- особено мисълта, че трябва всеки ден до края на живота си да го правя).

Общи условия

Активация на акаунт