КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 432
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
beauty_, преди време бях задала абсолютно същия въпрос. Някъде в началото на срещата ми с хомеопатията. Тогава получих следния отговор от Мечка Малинарка - възможно е да си един от малкото здрави хора и заради това да не вдигаш Т. (по памет пиша). Сега - година и половина след като съм си задала въпроса и след като изкарах едно остро състояние и мисля вдигнах Т (не си направих трудна да я меря, но усещането беше за висока Т) и то мина за 2 дни (без нищо, без ХЛ), смея да твърдя, че не съм вдигала Т, защото жизнената ми сила не е била в достатъчно добро състояние, за да го направи.

Не е необходимо да се извиняваш за въпроса си.

# 226
Зависи. Ако не вдигаш температура, но примерно караш заболявания леко и бързо, няма проблем. Ето аз например в началото се бях притеснила, че не вдигам над 37,5. Обаче карам най-много една хрема годишно, която минава без нищо за 3-4 дни, на крак, в добро общо състояние и най-вече съвсем леко понижена енергия, в смисъл не съм като "дроб".

Скрит текст:
Когато обаче след моя операция раната се инфектира преди 3-4 години, вдигнах за часове 39 градуса и слава богу. Стоях 24 часа с температурата, като през това време не дадох да ми вливат нито антибиотици, нито противовъзпалителни, нито антипиретици, въпреки твърденията на лекарите, че съм ненормална. Вече значи съм била на 5 дни превантивни антибиотици и противовъзпалителни, когато това се случи. Тоест въпреки медикаментите получих инфекция и бях допълнително отслабена от лекарствата. Освен всичкото отгоре умирах за шоколад, а още не ми позволяваха шоколад. Аз пък се "натъпках" с шоколад, впоследствие разбрах, че тялото ми е имало нужда от много енергия в момента, а захарта я дава най-бързо, независимо от всичко /просто вече повръщах от венозни медикаменти и реших, че малкото ми останала сила ще я пестя/. Инфекцията се подобри и Т взе да спада още след тези 24 часа с Т.

# 227
  • Обетованата земя
Лелеее, чудя се от известно време защо никой не пише в темата, а то имало нова ...  ooooh!  Mr. Green

Бюти, за Т май има две вероятности-или нещо не е наред и организма се занимава с нещо по-важно или пък е толкова силен, че няма нужда да вдига Т, справя се и без това. Аз например съм от хората които не вдигат Т, и тук съм писала мисля, само веднъж си спомням да съм вдигала-когато имах запушване на каналите в началото на кърменето с първото ми дете, вдигнах около 39-40 градуса, никога няма да забравя чувството, усещах Т като много странно чувство между гърдите и гърлото.
Иначе по принцип често съм с 35 и нещо, мъжът ми се шегува че съм студенокръвно, той пък е перманентно с 36,9-37.  Grinning
Всичко е индивидуално, синът ми не вдига често Т, като вдигне над 38 вече е парцал. Дъщеря ми пък вдига и за най-малкото, на 38 и нещо играе и се смее, а сега кътниците ги вади с 39,7...  Crazy

# 228
Благодаря ви   bouquet  bouquet

# 229
Аз съм изпуснала новата тема.
Beauty, прочетох коментара ти, че детето  има неспокоен сън. Моята дъщеря до 2 години също беше така и се събуждаше да пие мляко. Опитвала съм да го спра, но без успех. От лекар едното обяснение беше, че не се нахранва добре през деня(което беше вярно в нашия случай, защото ядеше малко), а другото незряла нервна система. След като навърши две и няколко месеца почти като с магическа пръчка спря да се буди.

И при нас сливиците са проблем, но повече се притеснявам, че само едната сливица е увеличена и не се свива. Забелязах, че другата се е прибрала, но дясната, която беше по-голяма, още си стои такава. Иначе също хърка от време на време, но това е обикновено като се разболее.

По повод на казанато от Мечка за Силиката и изхвърлянето на имплантанти искам да споделя, че наскоро четох за две л-ва, които правят спонтанни аборти в 3ти месец. Замислих се, че ако бременна ги пие, без да картината реално да е за тях дали няма опасност да предизвика аборт.

# 230

По повод на казанато от Мечка за Силиката и изхвърлянето на имплантанти искам да споделя, че наскоро четох за две л-ва, които правят спонтанни аборти в 3ти месец. Замислих се, че ако бременна ги пие, без да картината реално да е за тях дали няма опасност да предизвика аборт.

В днешно време още на втория ден от закъснението жените си правят тест и знаят, че са бременни. Нали ще кажат на хомеопата за това? Защо да им предпише лекарство, което може да предизвика аборт?

# 231
Имах предвид както се пият полипрепарати или изписани по нета, а не от хомеопат. Зачудих се дали е възможно да се случи.

# 232
  • Обетованата земя
Много съм притеснена Sad Дъщеря ми от сряда на обяд вдига висока Т, стигне днес до 40,5. На преглед гърди и гърло са ок,  има леки секретчета от нослето и от тях влажна кашлица. Подути са й всички кътници. Т ту спада за по 12 часа и после пак се качва и все е висока. Ето вчера спадна от Сулфура като с магическа пръчка, и от 17 ч вчера до днес сутринта в 8 беше ок и оттогава пак гори, Сулфура не помага Sad С хом. се борим, сменихме Беладона-май я доказа, сега Сулфур, следващото ще е Хамомила, но вече не вярвам да помогне хомеопатията. Лошото е че не мога да изследвам и урината евентуално за бактерия, чак утре, а няма време, май ще посегнем към АБ Sad Някакви съвети? Ако е бактерия конституцията дали би помогнала? Иначе малко да й спадне-хапва, играе, смее се. Вече не вярвам да е само от зъбите...

# 233
Диди, да не е някакво зъбно възпаление с тези подути кътници? Тя на колко е? Ако си в София, днес Цибалаб в Бизнес център Сердика работи, но не помня до колко часа. Лимфни възли по тялото(шия, слабини) има ли подути? Освен да звъниш на хомеопата, другия вариант е да я заведеш в спешното(Исул, Токуда се плаща) и там могат да й пуснат някакви изследвания. Мисля, че имат дежурни лаборатории.. Могат да пуснат кръв от пръста за CRP, суе, лимофцити(ДКК) да се види дали е вирусно, както и обикновена урина. Доколкото знам и 1-ва ДКК до Зоопарка работи и там има и дневен стационар(ако е обезводнена, могат да й прелеят една банка физ. р-р), но е хубаво да се обадиш предварително и да разпиташ.

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 14:01 от Lachesis

# 234
Didi, пуснете една кръвна картина( задължително с ДКК и ЦРП) в някой спешен педиатричен кабинет, поне да се разбере от къде е тази температура толкова дни Peace. А още от сряда ли сте на хл?

# 235
Много са лекарствата, които могат да предизвикат аборт при ДОКАЗВАНЕ в най-различни месеци от бременността. Затова с бременните се работи твърде внимателно. Ако е нужното лекарство в най-точната доза и потенция, няма да има никакви проблеми. А и честно да ви кажа, независимо от всичко, една здрава бременна трябва твърде да злоупотреби, за да се стигне дотам, но при самолечение не го изключвам.
Ако бременната има нужда от л-во, което е показано при аборт, няма никакъв проблем да го пие. Защото ако е правилното, то ще я излекува, а няма да я провокира към помятане.

Заведете детето на лекар, щом е от сряда така. Също така е важно какво е общото му състояние; и интервалите и времетраенето на Т-пристъпи дали намаляват.

# 236
Изписано е на малката хомеопатично лекарство в четвъртък за 7 дни по веднъж на ден. От вчера тя е с висока температура. Днес сутринта беше добре, от обяд отново е с температура. Трябва ли да прекратя даването на лекарството?

# 237
карамелена, добре е да се чуете с хомеопата и да обсъдите какво е състоянието на детето. Той ще прецени по вашето описание дали ще продължите с това лекарство или с друго. Ако лекарството е дало сигнал на жизнената сила, че трябва да вдигне Т и вие го спрете, то не би било в полза на лечението.

А ако Т клони към 40 градуса е вече опасно.

# 238
Изписано е на малката хомеопатично лекарство в четвъртък за 7 дни по веднъж на ден. От вчера тя е с висока температура. Днес сутринта беше добре, от обяд отново е с температура. Трябва ли да прекратя даването на лекарството?

Важно е как се чувства детето при повишаване на температурата. Точни измерения за това няма. Общото състоняие е ключово в случая, за даване на лекарство(хомеопатично или конвенционално). Заведете детето на лекар или го повикайте в къщи.

# 239
Знам,че много е писано за Т,аз лично не я свалям с нищо,само понякога много рядко слагам мокра кърпичка на челцето. За Т до 39,5 е това. Но как се действа с Т 40 и малко нагоре? Да се дава ли или не? Това може ли да "свари мозъка " на детето,възрастния?
Например,миналата зима синът ми се разболя от грип,с Т над 40гр,но той искаше да го завивам,явно имаше нужда не от сваляне и изпотяване,а от поддържане и повишаване. Аз стискам зъби ,гушкам,търпя. Обаче-роднини почват-ти ще го умориш,ще му свариш мозъка,с Такава Т не му давай да спи,защото ще изпадне в безсъзнание.....и все такива стресиращи неща. Нашият хомеопат разрешава да се дава температуропонижаващо при дискомфорт,главоболие. В този случай давах Ефералган само за да може да свали за малко Т за да живне и да го заведа на лекар.Иначе през цялото време детето лежеше,спеше ,бълнуваше. Коя е правилната реакция в момента?

Общи условия

Активация на акаунт