КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 418
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Знам,че много е писано за Т,аз лично не я свалям с нищо,само понякога много рядко слагам мокра кърпичка на челцето. За Т до 39,5 е това. Но как се действа с Т 40 и малко нагоре? Да се дава ли или не? Това може ли да "свари мозъка " на детето,възрастния?
Например,миналата зима синът ми се разболя от грип,с Т над 40гр,но той искаше да го завивам,явно имаше нужда не от сваляне и изпотяване,а от поддържане и повишаване. Аз стискам зъби ,гушкам,търпя. Обаче-роднини почват-ти ще го умориш,ще му свариш мозъка,с Такава Т не му давай да спи,защото ще изпадне в безсъзнание.....и все такива стресиращи неща. Нашият хомеопат разрешава да се дава температуропонижаващо при дискомфорт,главоболие. В този случай давах Ефералган само за да може да свали за малко Т за да живне и да го заведа на лекар.Иначе през цялото време детето лежеше,спеше ,бълнуваше. Коя е правилната реакция в момента?
Най-правилната е да смените хомеопата. Друг съвет не мога да ви дам.

# 241
Мече,защо да сменя хомеопата?Защото разрешава температуропонижаващи ли? Хомеопата си изписа правилното лекарство за този случай и детето се оправи много бързо. Но аз питах за високата Т-към 40градуса,реакцията на майката каква да бъде? Да сваля,да чака?( не питам с тон заяждане,а наистина ме интересува).

# 242
Денито, хомеопат, който дава хом л-во и в същото време Т-понижаващо заради главоболие, дискомфорт и т.н., не прави нищо. Разбирам да е инцидентно, когато не е успял да намери точното л-во, но ако е често явление, благодаря.  Stop Така се мачка ЖС на човека още повече с противоположните сигнали, които й се дават и е в разрез с всеки един от принципите.

Точно преди 3 поста и аз, и Assamas сме писали по въпроса ти.
Скрит текст:
Аз не свалям Т при моите деца. ЗАЩОТО обаче знам как реагират децата ми на тези градуси и общо-взето за колко време ги поддържат. В началото се е случвало да вдигат над 40 и тогава се стрясках и давах л-ва, забавях процеса. Сега вече, в редките случаи, когато боледуват, вдигат не повече от 39 и се справят даже и без ХЛ. Просто ЖС е "научена" и не й е необходима толкова висока Т, за да се справи с причинителя.

# 243
Аз лично за себе си смятам че хомеопата разрешава температуропонижаващи ,защото Майките искат да дават,не могат да приемат мисълта ,че нищо няма да дават ,а пък децата са с Т. Иначе приема това,че аз не давам.
Но в този случай,ясна картина на грип,детето вдига 40 гр,например следобед,когато приемното време на хомеопата е свършило,трябва да се чака до утре-тогава приемливо ли е да не се дава нищо за Т,писали сте по напред ,че толкова висока Т е опасна?

# 244
Денито и на мен не ми звучи читав хомеопатът. Какво значи разрешава лекарства, защото майките ги е страх. Ами, ако те е страх няма да тръгваш да се занимаваш с Хомеопатия. То дали ще е висока Т или ще кашля постоянно и ще те е страх да не слезе към гърдите е все тая. Детето няма ли си к. лекарство и не пиете ли него при такива ситуации? /не се заяждам, просто питам  Hug/

# 245
Извинявам се за намесата в темата, при това без да съм изчела назад, но и това ще направя. Искам да питам, някой пребори ли се с Атопичен Дерматит напълно? Дъщеря ми има такава диагноза от години, не съм пробвала хомеопатия. Чудя се да я води ли при поредния кожен или да не потърся хомеопат?

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 14:19 от nuzaria

# 246
  • Пловдив
Денито и на мен не ми звучи читав хомеопатът. Какво значи разрешава лекарства, защото майките ги е страх. Ами, ако те е страх няма да тръгваш да се занимаваш с Хомеопатия. То дали ще е висока Т или ще кашля постоянно и ще те е страх да не слезе към гърдите е все тая. Детето няма ли си к. лекарство и не пиете ли него при такива ситуации? /не се заяждам, просто питам  Hug/

По описаното(от Denito) състоянието изглежда по-скоро остро( вероятно нещо като грип). Дори и да имат к.лекарство, защо да го дава newsm78? Не съм хомеопат(даже съм многгго далече), но за остър случай си има подобно ХЛ(което не е конституционното), освен в случаите когато к.лекарство не е подобно на острата болест.
Дано ме разбрахте, че как го написах..... Rolling Eyes

# 247
Мама, аз разбрах. Но явно съм нямала такива остри ситуации, винаги съм си пила к.лекарство  newsm78 дори веднъж получих уртикария и цялата станах на сърбящи огромни мехури, не ми е изписвано ново лекарство  Peace

# 248
Острото състояние изисква остро лекарство, не конституционално /в почти сто процента от случаите/. Да се прави разлика с обострено хронично. Съвсем скоро назад обяснявахме какво е остро и какво хронично. В лекцията за видове болести в ютуб също може да се чуе подробно.
В моята практика честно казано не ме интересува какво искат или не искат майките. Изслушвам и обяснявам. Веднъж. Защо не давам нещо или защо го давам. Ако трябва хомеопатът да се води по думите на куп роднини "да не се мъчи" детето, измества фокуса. Фокусът е в пациента и в здравето на пациента, а не в желанията на родителите. Да не говорим колко е противоположно алопатичното и хомеопатичното лечение.

Мога да разбера намеса, когато човек е 3 дни с 40 градуса и хомеопатът не е успял да се справи по една или друга причина. Но още при първото активиране на жизнената сила аз да я мачкам, не бих го направила.
Ако човек е хомеопат, нека да бъде такъв, защото най-лесно е "дай да ти взема парите, ти давай каквото си искаш и ми саботирай лечението. Ти сега ще свалиш температурата, аз ще дам малко по-висока потенция, та да изчезнат симптомите /да ги потисна/ и всичко е 6".... Ама не е... Confused

# 249
Да,в нашия случай си имахме лек-во за острото състояние.
Защо хомеопата разрешава антиперитици-не знам,само предположих заради майките,но това само при много висока Т.
Моят въпрос като цяло беше: Какво да правя с детето при 40 гр про остро състояние,докато успеем да отидем ба хомеопат? Аз самата тогава реших че имаме нужда от лек-во за остро с-е,съвсем интуитивно,затова не съм дала конституция. Но ако стане вечерта,до сутринта да го оставя ли с такава Т,както правих аз,или наистина мога да му навредя,да му "сваря мозъка",ако спи с такава висока Т дали може да изпадне в безсъзнание.

# 250
И извинявайте за някои правописни грешки,но пиша през телефона и не можах да ги редактирам!

# 251
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Но ако стане вечерта,до сутринта да го оставя ли с такава Т,както правих аз,или наистина мога да му навредя,да му "сваря мозъка",ако спи с такава висока Т дали може да изпадне в безсъзнание.

писала съм преди, но пак ще споделя:
Скрит текст:
моето дете имаше преди месец 41С. т.е. незнам колко е била точно, премерих я под брадичката, защото не ми даваше да го пипам. там беше 40.6С.
поддържаше я около 2-3 часа след което бавно започна да спада.
свързах се с хомеопата, но тя беше на път и каза, че може да ми се обади след 2 часа. аз не можах да изчакам толкова време и реших да дам едно лекарство, което е взимал преди за висока Т. после се обади хомеопатката и даде друго лекарство, защото картината се беше променила. общо взето след 4-5 часа детето си беше с нормална Т.
детето спеше през цялото време.

днес бях на спорт с малкия. едно дете падна и се разрева. майката изкара едно шишенце с гранулки, удари го 10 пъти и даде нещо на детето.
попитах я какво и тя ми каза: арника, че си падна на ръката.
ясно ми е, че сухо ХЛ не може да се потенцира, ама нужно ли е за всяко нещо да се давал ХЛ? аз обикновено изчаквам известно време да видя дали детето не реве от уплах и тогава взимам мерки...Thinking сподели ми, че майка ѝ е хомеопат  Thinking

# 252
Няма да му сварите нищо. Последният бисер, който чух, бе, че Т дори 38 градуса е опасна за момченцата заради тестисите Crazy Crazy Crazy Не позволявайте на мъжките рожби да вдигат повече от 38 градуса #2gunfire. Ще откача вече.....
41,5 е рисковата граница.

asyalein, и аз не давам нищо просто ей така. Внимавам с травмите на главата, на друго място не обръщам особено внимание. Още нещо. Ако има изкълчване или навяхване, арника може и да навреди, да се подуе тройно мястото с всички последици от отока,  а няма как да знаем каква е точно травмата веднага след падането. Изобщо моят принцип е ако може без л-во, да бъде без л-во.

# 253
  • Пловдив
Знам,че е индивидуално,но все пак...ако има отговор  Rolling Eyes
Колко може да продължи прием на ХЛ в пот.30? Първоначално 14 дни,а после с прекъсване от 2 седмици и като не е достатъчно стимулирана ЖС се продължава още седмица от същото ХЛ?
Става дума за хронично с-ние.

# 254
На мен пък ми е странно, че трябва да чакате към 12 часа някъде като чета за да се свържете с хомеопата си. Все пак става въпрос за висока температура и за дете. Аз не бих чакала толкова дълго, а бих позвънила веднага, още повече ако детето не се чувства видимо добре. Друго, което ми е правило впечатление, че масово около мен събличат и мокрят децата със студена вода, а на по себе си съдя/ а така реагират и децата ми/ че когато имам висока температура винаги ми е студено и се завивам. Синът ми беше с темп веднъж и бях порицана от близки по същия начин, че ще го сваря и ще получи гърч  Laughing
Относно травмите- и според мен е излишно да се дават лекарства без нужда. Онзи ден малкия ми син удари големия и му сцепи главата. Тръгна кръв, но сложих една кърпичка на раната, която не беше голяма и кръвта спря. Следователно всичко мина и отшумя. Мислех си да звънна на хомеопата, но просто нямаш нужда. Та по възможност по- малко лекарства

Общи условия

Активация на акаунт