КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 440
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Съгласна съм.
Освен това наистина при избора на хомеопат е добре да уточните работното му време, НО и какво се прави при спешни състояния.

# 256
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На мен пък ми е странно, че трябва да чакате към 12 часа някъде като чета за да се свържете с хомеопата си.

все пак и хомеопатът е човек и има право на време за почивка Peace
аз звъня на моята на мобилния при спешни случаи, но не винаги може да ми помогне - както последния път, защото беше на път.  Peace

Изобщо моят принцип е ако може без л-во, да бъде без л-во.

тъй де, ама се чудя - майката даде лекарството 3-5мин. след падането. може ли толкова бързо да се прояви картина, че да се намери точното лекарство? Thinking

за травмите на главата - удряне на глава ли имаш предвид или рани?
чест проблем е при детето удрянето, не дава и да се охлажда удареното място. смяташ ли, че трябва да давам нещо? става въпрос за удряне в масата (пълзи под нея и не преценява кога да се изправи) или при падане (блъскат го другите деца и той не се защитава - в момента работим по този проблем  Rolling Eyes)

# 257
Просто не оставям без внимание ударите, дали ще дам, или не, преценявам на момента или след време. Иначе при подрастващите е ясно Crazy Crazy Laughing

# 258
Понякога в остро състояние има нужда от различно лекарство от конституционалното с оглед на тоталността симптоми. В други случаи в остро състояние има нужда точно от конституционалното лекарство. Много утвърдени хомеопати в световната практика го потвърждават. Понякога хомеопата наред с конституционалното,дава на пациента и няколко шишенца със съответстващите на него остри лекарства. Така се реагира по-бързо, след консултация с него,ако случая го изисква и пациента е изпаднал в остро състояние съответстващо на допълващо лекарство. Просто за даване на каквото и да е лекарство трябва беседа с хомеопата. Хомеопатията е интересна с това,че всеки случай изисква различен подход.

# 259
  • Русе
Хомеопатията е интересна с това,че всеки случай изисква различен подход.
И защо тогава ни пращате на лекар при всеки зададен въпрос, след като е ясно, че при лекарите подхода е един и същ  Rolling Eyes

# 260
И защо тогава ни пращате на лекар при всеки зададен въпрос, след като е ясно, че при лекарите подхода е един и същ  Rolling Eyes
Защото липсата на висше медицинско образование затваря очите на нелекаря хомеопат за важни неща. И лекарите  ,ако не знаят хомеопатия са в същото положение. Само,че много от лекарите се обръщат и учат класическа хомеопатия. Проблемът е, че нелекарите хомеопати и пръста си не помръдват да проявят упорство да завършат висше медицинско образование.

# 261
  • Русе
Като са учили лекарите класическа хомеопатия - и какво? Казват ми, че скарлатина не може да се излекува без антибиотик, да взема детето Ехиначи или Имунобор за засилване на имунитета през зимата или при температура над 39 градуса да давам Нурофен или Хексалгин, Осцилококцинум, ей така профилактично през зимата, за малката веднъж седмично, а за баткото веднъж на 10 дена, защото е по-голям.
Ами не искам вече децата ми да се лекуват от такъв лекар-хомеопат.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 09:05 от viki_1974

# 262
  • Пловдив
Защото липсата на висше медицинско образование затваря очите на нелекаря хомеопат за важни неща. И лекарите  ,ако не знаят хомеопатия са в същото положение. Само,че много от лекарите се обръщат и учат класическа хомеопатия. Проблемът е, че нелекарите хомеопати и пръста си не помръдват да проявят упорство да завършат висше медицинско образование.

На мен не ми е известен нито един такъв случай Laughing. Това, че минават боаронски курс, не означава, че учат класическа хомеопатия Naughty

# 263
  • Пловдив
Assamas, ами то не е само да учат, а и да си променят нагласата и начина на мислене, което само с учене не се постига - трябва да се работи върху това. Понеже, съвем разбираемо, ако години наред си вярвал в нещо и си действал съвсем добронамерено според вярванията и представите си, после е трудно да отидеш на точно срещуположната позиция, да разчупиш рамката и да видиш, че отвъд нея има друга мисловна нагласа, друг подход и други средства.

# 264
Съвременните медици имат доста знания за болестите, органите и медикаментите, но малко познания за Човека. Няма как да постигнат здраве, като не познават целостта на Човек!

# 265
[quote author=mamaden link=topic=743725.msg26643232#msg26643232
На мен не ми е известен нито един такъв случай Laughing. Това, че минават боаронски курс, не означава, че учат класическа хомеопатия Naughty
[/quote]
   Напротив, много лекари се обърнаха да учат класическа хомеопатия. Някои учат и клинична боаронска хомеопатия. Но само за един Ниал знам , че прояви упорство и реши след това да учи за лекар.

# 266
Старо ти е инфото Laughing
/не бих загубила толкова много години да уча анатомия и патология, биха ми стигнали само 2 години по мои сметки. Останалото е булшит...Та след като мине полезната част, идва ред на  "Дайте сега да ви научим как нищо не разбираме от медицина и създаваме хронично болни".

# 267
Не са ли всички хомеопати с медицинско образование? Нямаше ли такова изискване навремето?

# 268
Поточе, за да имат официална практика и сега е в сила същото изискване.

Но от личния ми опит, няма да посетя за лечение хомеопат, който първо е придобил медицинско образование. И се чувствам достатъчно здрава, за да продължа до края с хомеопат, който няма такова.

# 269
Darina, хомеопатът ти в момента не придобива ли медицинско образование или бъркам?

Мече, с цялото ми безкрайно уважение към теб , но  булшит.....?
И ако си мислиш, че две години ще ти стигнат...... Peace
Липсата на елементарни медицински познания, липсата на разбиране на естествения ход на болестите и последствията от всяка една реакция е слабото място на хомеопатите.
Здравето може да е нещо абстрактно и подчинено на психиката, но то се помества в чисто физическото тяло.

За това после в темата ще се пишат бисери от сорта на колко са безобидни гърчовете( нищо, че някои видове гърчове се квалифицират като животозастрашаващи, но хомеопатът как ще го разбере, като за някои пишещи в темата те дори са полезни), и как пневмонията е естествено и напълно нормално развитие на болестта по пътя към оздравяването( цитирам вашия учител Peace).

Та познанията по медицина никога не са излишни за хора, занимаващи се със здравето на други Peace.

Общи условия

Активация на акаунт