КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 321
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • София - Варна - Бургас
А не може ли да яде лимони, защото организмът й иска да си набави естествен вит.ц?

А защо лимоните да съдържат най-много вит. С, защото са най-кисели! Например в магданоза, съдържанието на вит. С е по-високо.

# 481
  • Пловдив
А как се процедира при брадавици?

# 482
Назначава се хомеопатично лекарство за човека, независимо дали има брадавици, бенки, кокоши тръни и прочие. В класическата хомеопатия няма лекарство за нос, лекарство за ухо и т.н. Има лекарства за цялата система Човек. Ако не сте запозната с хомеопатичната философия, може да прочетете част от темата Информативно за хомеопатията.

# 483
  • Пловдив
Запозната съм. Но моя хомеопат ми казва да не го пипам, а още не е почнала зимата и пак почна да ме боли. И да искам няма как да го оставя и да не му обръщам внимание. Беше ми интересно и друго мнение по въпроса. Хич и не очаквам някой да ми изпише лекарство.

# 484
  • Пловдив
loa,детето беше с брадавица на пръстчето още като почнахме с хомеопатия.Но при леч. при първия хомеопат не се повлия.После при втория изчезна,ама дали от ХЛ или от това,че майка ми го води при някаква баба да му бае...така и не разбрах Rolling Eyes

Скрит текст:
п.п. вие при кой хомеопат сте?

# 485
Въпросът ви е Как се процедира при кокоши трън. И ви отговарям как се процедира....
Не знам  местоположението, нито болката. Но дори и да ги знам, надали ще отговоря по друг начин.
 Всеки, който е запознат с класическата хомеопатия, ще ви даде същия отговор, който ви дадох. А и задавате въпроса си в тема за класическа хомеопатия. Ако искате по-различно мнение, може би трябва да попитате в тема, посветена на други методи на лечение или поне да зададете по-конкретно въпроса си.

Скрит текст:
mystic woman, само от баенето ще да е......

# 486
  • Пловдив
Благодаря за отговора. Може би аз не се изразих правилно. По ме интересува какво ви е мнението за външното третиране освен хомеопатията. И дали препоръчвате такова?
По принзип знам, че при хомеопатията не е хубаво да се използват и други неща едновременно, но съм си размишлявала по следния въпрос. Кокошия трън е нещо, което се появява от външно влияние, в моя случай от натиск на другия пръст. Защо да е подтискане ако отида на лекар и ми го махнат оперативно? Ей такива мисли ми се въртят.

# 487
  • София - Варна - Бургас
loa Пак ще Ви отговоря от гледна точка на класическата хомеопатия - всяко външно третиране на проблеми в перифирията, в случая кожата, води само до едно - Потискане с всички произтичащи от това негативни последици. Като вкарване на проблема отвън навътре, към по-важни органи и системи, например раничка на шийката на матката.

# 488
В тази насока да попитам и аз за мой проблем. Страдам от себорея и в момента съм в сезонен пик с ужасни рани и сърбежи в областта на врата. Бих ли могла да се мажа с натурални кремове от типа зехтин и невен, риган? И щом всяка една намеса е погрешна, в този случай ползването на противопърхотни шампоани също е противопоказно, но има ли правилен начин да се облекчат тези състояния, защото аз съм на изчакване от месец, а подобрение в тази насока нямам. За мое щастие имам подобрение в други области, знам за принципа от вътре - навън и предполагам това се случва и при мен. Колко време обаче можеш и би могъл да изчакаш при един кожен проблем без да предприемеш мазане с цел да не подтиснеш?

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 11:27 от карамелена

# 489
Мъжът ми имаше преди време 2 кокоши тръна, излезли в рамките на 2 месеца. И понеже е вироглав Laughing, ползва едни лепенки - Урго ли бяха, не помня, слагат се нощем, извличат всичко.
Аз лично съм на мнение, че ако един кокоши трън причинява силен дискомфорт и е на неудобно място /неговите не бяха нито на пръсти, нито на стъпало, а на прасец/, може да се вземат мерки, различни от хомеопатия. Хирургията ви е крайна мярка впрочем... Нека не изпадаме в крайности от една махната брадавица или кокоши трън. На мен презрамките на сутиена като са ми късали две брадавички, та какво?!...

Карамелена, в твоя случай не е добре да потискаш с мазане, щом имаш подобрения на по-важно ниво. От друга страна ако обострянето е прекалено силно, хомеопатът може да даде различно лекарство за облекчаване на състоянието.

# 490
  • Пловдив

Скрит текст:
mystic woman, само от баенето ще да е......
Скрит текст:
И аз така викам...щот по-вярвам от това да е минало,отколкото на съвета на хомеопата тогава-да вържа червен конец на ръката Crazy #Crazy

# 491
Последен спам: Щом правиш разлика между червен конец и баене..... Crazy hahaha

# 492

Здравейте,мн ми е спешно - може ли при пневмония да се доверим на Х само.Моя приятелка ми се обади и се 4уди какво да прави - в болница ли да влиза ,АБ ли да купува , звъннала е на Х  , който е дал ХЛ, но тя се 4уди (за дететои става въпрос де).Как ще постъпите

# 493
  • Пловдив
Последен спам: Щом правиш разлика между червен конец и баене..... Crazy hahaha
Айде сега...говориш глупости вече Crazy Кой в каквото иска да си вярва.

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 16:33 от mystic woman

# 494
На моя си хомеопат бих се доверила, доста жесток бронхит на едното дете овладя за два часа. Но на друг хомеопат не бих се доверила, така че тук няма кой да даде съвет, камо ли на трети човек.
mystic woman, прости за шегата, просто в началото мислех, че наистина се шегуваш брадавица да изчезне от баене... Laughing За вярванията си права, но нека не връзваме хомеопатичната тема с други...да ги нарека енергийни практики, и без друго връзката шаманизъм-хомеопатия се шири сред населението...

Общи условия

Активация на акаунт