КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 805
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
И аз не знам какво точно е спазъм  newsm78
За ваксините смятам, че ако наистина майката не иска да се слагат ще намери начин, дори и нелегален да е, за съжаление  Peace /wik, това не конкретно към теб и друг път съм си мислела да го кажа  Whistling/.

Ами и аз не съм точно лекар, зъболекар съм но доколкото са ми представите може да има два вида спазъм.
 Бронхо спазъм е когато се получава спазъм на гладката мускулатура на дихателните пътища в дроба. Примерно в резултат на някаква свръхчуствителност към определени антигени/ прах или каквото се сетите/ или пък някаква инфекция, се отделят вазоактивни пептиди от имунните клетки . Тия пептиди водят не само до спазъм в дихателните пътища,  но и до отделяне на течности, слуз там, която поради спазъма трудно се евакуира и може да се стигне до дих. недостатъчност.  Ларинго спазъм се получава по нагоре в ларинка или някаква гадна настинка. Пак по такива причини. Имат дечицата тогава една кукуригаща кашличка.

# 526
Спазъм може да се получи и от емоционална причина също.

# 527
Homeopat_lekar,като майка на две деца исках да разбера как Майката може да опише спазъма,за да знам дали аз самата мога да определя има ли бронхо спазъм или не?
Ларингита го знам до болка,не може да се сбърка.
Но от белите дробове не знам как звучи. Но тъй като с майката си писахме на лични,си мисля че този път детето ми направи и ларингитен и бронхо спазъм,и беше страшно...

А аз да попитам хомеопатите в темата-може ли вследствие употребата на Тонзилотрен,да се появи епизодична повтаряща се болка в слепоочията,предвид кои лекарства са в Тонзилотрена? Една позната го дава на децата си,посъветвах я да го спре,обясних подробно защо.Тя ще си вземе решението,де.

И ще помоля Мече,на лични,да ми пише инфо за дистанционното обучение(и цени,и като присъствие)?

# 528
  • София - Варна - Бургас

Да, освен това и от наличието на мъгла... отвън, извън жилището, дори без човека да е излизал навън.

# 529
Homeopat_lekar,като майка на две деца исках да разбера как Майката може да опише спазъма,за да знам дали аз самата мога да определя има ли бронхо спазъм или не?
Ларингита го знам до болка,не може да се сбърка.
Но от белите дробове не знам как звучи. Но тъй като с майката си писахме на лични,си мисля че този път детето ми направи и ларингитен и бронхо спазъм,и беше страшно...

А аз да попитам хомеопатите в темата-може ли вследствие употребата на Тонзилотрен,да се появи епизодична повтаряща се болка в слепоочията,предвид кои лекарства са в Тонзилотрена?

За Тонзилотрена не знам, защото още и половината от полихрестите не сме изучили. Тук има хора , които са по напред и ще отговорят по точно. Хубаво е че имате желание да учите хомеопатия, но е много изморително .Но пък е полезно променя мирогледа на човек за добро.

# 530

Да, освен това и от наличието на мъгла... отвън, извън жилището, дори без човека да е излизал навън.
Не мога да те схвана дали се шегуваш, но е факт силната чувствителност и влошаване на хората-барометри при определени условия.

Тонзилотрен е хомеопатичен коктейл, сбор от няколко хом.лекарства, който няма свое собствено доказване, за да знаем симптомите му. Така че на въпроса - може.

# 531
Здравейте, да се запиша и в тази тема с един въпрос.
Има ли лекарство или лекарства,които да могат да извадят човек от будна кома. Иска ми се да му капна нещо в устата и да се събуди... до къде се простират възможностите на хомеопатията? имам сериозни наблюдения, че са доста по-надалеч и по-надълбоко от стандартната медицина. Мой приятел, татко на прекрасна 5годишна девойка, която в момента си играе с моя син, получи масивен инфаркт септември месец, беше реанимиран 3 ч и изпадна в дълбока кома, докторите го отписаха и казаха, че няма да се върне, казаха мозъчна смърт, ама не познаха за пореден път, месец по късно, без лекарства се реанимира тялото, сърцето работи, белия дроб работи (беше с бронхопневмония от машините), бъбреците работят отново, после започна да отваря очи,да реагира на болка, да ни следи с поглед, да се усмихва, да мърда... но все още е с диагноза будна кома... вече месец. Има ли някоя вълшебна гранулка? Продължавам да вярвам, че ще се върне..един от най-будните човеци, който познавам. Хайде помощ! идеи за друго също не отказвам

# 532
Привет. Има случаи в литературата. Предписва се по наблюдения на пациента и по описание на близки и роднини. Успех.

# 533
Мече, зъболекар - благодаря   bouquet
Синьо небе, тъжно ми стана - стискам палци всичко да е наред с този човек   bouquet
А да питам практикуващите чистите ли ваксини на дете примерно вече на 1.5-2г. И съответно майките, които по-късно са записали децата си на хомеопатия чистят ли още от БЦЖ ваксината например? Не искам да поставям въпроса да се бият или не ваксините, ами вече поставени дали се чистят. Доста работа ми звучи и доста нерви  newsm78

# 534
  • Русе
beauty_, на предната страница се коментираха ваксини. Peace

# 535
Да, вярно, бях забравила, че преди няколко дни се говореше за това.  Peace

# 536
  • София - Варна - Бургас

Не мога да те схвана дали се шегуваш, но е факт силната чувствителност и влошаване на хората-барометри при определени условия.
....
Не е шега, така реагират мнозина с картина предимно в Туберкулиновия миазъм, при наличието на студена влага.

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 16:21 от Aleksander

# 537
Няма смисъл да се чисти нещо, което не се вижда като последствие. Хомеопатията е подобие, тоест трябва да има картина, от ваксина или каквото и да било. Отделен е въпросът, че принципно лечението с хомеопатия "забърсва" и неща, каквито и не подозираме, че имаме и прави организма по-силен и адаптивен - тоест само от тази гледна точка може да има превенция. Децата ми имат първите ваксини, малкото даде проблем с бцж, голямото не е дало видим проблем или поне такъв, който бихме могли да свържем с ваксина, тоест при нея никога нищо не е "чистено" целенасочено, както беше при малкото например. При това при малкото въпросното чистене на бцж изобщо не беше свързано със стандартните за това хом.лекарства като потенцирани ваксини, пи дори лекарство, което не фигурира в рубриката за последствия от ваксини. И факт, последствията изчезнаха. Тоест едно добро миазмично или конституционално предписание може да свърши тази работа.

# 538
Александър,какво е видимото при този спазъм от студена влага? В смисъл,вие на слушалка ли го чувате,как го виждате?
(това не е заяждане,питам защотобидея си нямам,а мисля че малкото ми дете свързва тръгването на градина със влажно и студено време,но може и да бъркам)
А Медорина лекарство към туберколиновия миазъм спада сигурно?
Ако въпросите ми са от естество което не трябва много много да знам,ще разбера ако не получа отговор.

# 539
  • Пловдив
Denito   Моя син миналата есен имаше бронхоспазъм,аз не знаех докато не го чу лекаря,но да ти кажа какво всъщност аз видях преди поставяне на диагнозата-детето кашляше сухо,дразнещо ,по едно време кашлицата беше постоянна,Седнал на дивана пъшкаше,стенеше,кашляше,сърцето му биеше като лудо,и дишаше много бързо-35-40 пъти в минута.Като легна да спи вечерта кашлицата стана влажна,но цяла нощ стенеше на издишване,и дишаше 35 пъти,не намаля до сутринта,към сутринта викаше че му е елошо,може би от бързото дишане му беше станало лошо на главата.
Доктора на другия ден каза че бил отминаващ спазъм,не от най тежките,защото при други деца още отдалеч се чувало свиркане като дишат.

И да пиша нещо странно- детето за 1 месец изпи 2 антибиотика,сега от седмица му е възпалена 3-та сливица.Странното е че въпреки че физически се влоши (не беше боледувал от 6 месеца,а последния АБ беше пил преди година)-след като останахме без хомеопат-детето ми след пиенето на АБ   е съвсем различен в положителния смисъл-чак не мога да повярвам че това е той като си го знам.Няма гняв,няма недоволство,разумен,изслушва ме,със сестра си се държи много добре,гушка се в мен,гали се,показва нежност и към сестра си,рисува много,като цяло е различен.Не че няма моменти в които да се понацупи и поядоса,но това е в рамките на нормалното.
Не знам как да си го обясня това нещо.Цяла година беше на хомеопатия,боледуваше рядко,но други проблеми се влошаваха, а сега все едно действието на някакво лекарство което го е държал здрав е изтекло и се разболя,но не го лекувах с ХЛ, а се наложи антибиотик,и след това се подобри психически. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт