КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 636
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • в матрицата
Лесно е да се говори за самосправяне в  спешни случаи...да, но когато става въпрос не за вас , а за детето ви? Тогава пак ли да се оставим на "течението"? Мисля, че говоренето идва малко в повече от реалността. Има хора, които нито са толкова уверени в себе си, нито пък имат нужните познания , та да тръгнат да се справят сами без да " безпокоят" Че, ако ставаше така, за какво са ни лекарите, хомеопатите, банките, спешните кабинети и т.н.?  Хората са различни, и работата с хора е трудна. Аз ежедневно работя с хора. Има такива, които на 2рата дума и вече ме дразнят, но, НО, никой не ми се обажда щото няма какво да прави и му е скучно. Не е лесно, но, ако не можеш да работиш с хора, просто не мъчи себе си и околните. Та, който е решил да си изкарва хляба с хомеопатия, ще си носи последствията. Както писах, хората са различни, мрънкащи, стабилни, не знаещи какво искат, но именно в това е " ключът от бараката" да намериш правилния път към всеки. 
Самият факт, че някой е стигнал до решението да се лекува с хомеопатия говори много.
Знаете ли колко хора съм отказал от ваксините? Не е тук темата, но това е едно закоравяло мислене, промивано  с годините от същата фарма-мафия срещу която е и хомеопатията. Ами, не е лесно, но с правилния подход и думи, няма невъзможни неща.  Peace

# 661
Здравейте мили хора! Имам много въпроси защото отскоро лекувам децата си с класическа хомеопатия, но сега искам да питам: Проблем ли е да давам чай от черен бъз и хомеопатично лекарство.Ако е необходимо ще Ви напиша какво пие?

# 662
Ние пием чайове и бабини рецепти ползвам (мед на гръбчето при кашлица, чай от ленено семе пак при кашлица) но това преди да се чуя с нашата хом. Важното е хом. да знае какво правиш и да го има предвид. Някои хомеопати съветват да не се комбинира хом. лечение с нищо друго, така че май е най-добре да си питаш вашия.
 ooooh! голям отговор ти дадох, няма що  Blush

# 663
Черният бъз го има на хомеопатично л-во, както и лайката и може да повлияе. Аз лично (без да съм специалист) давам чай от лайка, но да кажем само по веднъж на ден или през ден. През останалото време редувам  мащерка, шипки, липа, понякога  мурсалски или риган. Варила съм и сушени дюли също.

# 664
Suzza  202uu!

Шайн, много ме развесели - "лекарите искат да изтребят населението, хомеопатите не искат да ги притесняват в свободното им време, пациентите да се спасяват Crazy. Пак опряхме до естествения подбор."

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 20:37 от Mendoza

# 665
Здравейте на всички, предварително се извинявам, че не съм запозната с всичко, изписано в 30-те теми за Класическа хомеопатия, но, честно казано, нямам много време да чета.
Проблемът ми е следният: търся спешно специалист в София, който има опит с лечението на невродермит и атопичен дерматит (и двете диагнози са ми поставени от кожни лекари, на 31 г. съм). Лечението с кортикостериоди нямаше ефект - познато за много от вас, предполагам.

Благодаря ви предварително за информацията и весели празници!  Close-mas:

# 666
  • София - Варна - Бургас
ridzhina
Цитат
...............................който има опит с лечението на невродермит и атопичен дерматит (и двете диагнози са ми поставени от кожни лекари, на 31 г. съм). Лечението с кортикостериоди нямаше ефект - ......
- И слава Богу,че не е имало ефект! - ridzhina, Вие имате много добра жизнена сила.
  - А сега ако Мечето пак ме попита - пак не се шегувам!
  Peace

# 667
  • Варна
Здравейте Simple Smile
От една седмица дъщеря ми е болна и се лекуваме с Хомеопатия. Днес вече кашлицата е много на рядко, влажна откъртваща, както се казва. Пие Дросера 30, но тази вечер, и особенно сега когато заспа започна много да кашля, направо се дави Sad. В този час не смея да звъня на Хомеопата ни. Дадох и лъжица мед. Друго какво се дава при спешност? Благодаря!

# 668
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile
От една седмица дъщеря ми е болна и се лекуваме с Хомеопатия. Днес вече кашлицата е много на рядко, влажна откъртваща, както се казва. Пие Дросера 30, но тази вечер, и особенно сега когато заспа започна много да кашля, направо се дави Sad. В този час не смея да звъня на Хомеопата ни. Дадох и лъжица мед. Друго какво се дава при спешност? Благодаря!

А лъжицата мед, детето ли си го пожела newsm78? Питам защото при сина ми например, всякакви сладки неща, когато кашля го влошават Rolling Eyes. Как е сега детето? Аз лично, при влажна откъртваща кашлица нищо не бих давала повече Peace
Дросера по каква схема пихте?

# 669
  • Пловдив
Небет шикера също помага при кашлица.  Wink

# 670

Цитат
- И слава Богу,че не е имало ефект!

Защо така?Каква е връзката със жизнената сила?
Моя приятелка също цял живот има зверски проблеми и кортикостероидите само махаха раздразнението и после пак наново кожата се скапва.Сега от около месец е на сулфур 15 ch  с много разреждане и я гледам че е доста добре.Не е затихнало все още обаче.

# 671
Да не би въздухът в стаята да е много сух? При нас също често се е случвало да започне да кашля като легне. Отварям по-често прозореца и й правя инхалации докато спи. Но съм усетила, че е от сухия въздух при детето. Също слагам под матрака едно одеяло, за да се повдигне или пък я слагам на 2-3 възглавници, като едната е почти под гърдите.
При мен например кашлицата се облекчаваше последния път от   мед, течен шоколад, всякакви такива сладки и кремообразни храни.

# 672
  • Пловдив

Цитат
- И слава Богу,че не е имало ефект!

Защо така?Каква е връзката със жизнената сила?
Моя приятелка също цял живот има зверски проблеми и кортикостероидите само махаха раздразнението и после пак наново кожата се скапва.Сега от около месец е на сулфур 15 ch  с много разреждане и я гледам че е доста добре.Не е затихнало все още обаче.

Кортикостероидите НЕ лекуват, те подтискат симптомите(т. е подтискат проявите на жизнената сила)! 

# 673
  • Варна
Здравейте,снощи след 1 час кашляне се успокои и е спала спокойно до сутринта. Днес не кашля толкова много, е пак си кашля де, но няма такива изпълнения. Вярно, че и когато са легнали децата започват да им се стичат секрети.
Дросера 30 пихме 3x3. Днес говорих с Хомеопата ни и обясних какво е било положенито снощи и ни назначи Сулфур 30. Ами продължавам да давам и дано по-скоро се оправи, че ......
Пожелавам Весели празници на всички, много здраве в семействата Ви Simple Smile
Нека бъдем по-добри  Hug

# 674
Здравейте момичета, досега само ви четох темичката, сега с въпрос ще се включа.

При вземането на хомеопатично лекарство се изчиства главния симптом (вътрешен), но се появява второстепенен (външен, кожа), който до преди това не е бил изразен. Според вас дали трябва да се продържи със същото лекарство в по- малка потенция или направо друго, защото това не е правилното. newsm78 (Въпреки, че отговаря на закона на Херинг, но не минава )

В голяма чудента съм, неприятен е външния симптом. Някой ако има опит ще се радвам да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт