КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 638
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аха, ясно. успех в търсенето.

аз не ходя на педиатър, защото знам, че ще ми каже, че ще му мине и 3 дена с Т е нормално, да изчакам.
та директно се обаждам на хомеопата - тя и без диагноза се оправя.

# 706
Танита,преди да започнете с хом.как и от какво боледуваше детето?

# 707
  • Пловдив
Танита,при последния хомеопат лечението на детето почна добре,и посоката към подобрение беше до към 6,7 месец,после основния проблем на детето започна да се връща,засилва.Въпреки всичко продължих защото  детето наистина спря да боледува .Но другия му проблем ме притесняваше.Споделих няколко пъти с хомеопата,но нищо.Единия път бях питала тук във форума майките дали са лекували подобен проблем с хомеопатия и за колко време.В един разговор по телефона  питам моя хомеопат:"кога ще изчезнат...",а тя се била ядосала от питането ми във форума и едва ли не ми се скара по телефона,и ми вика"колко е твоя краен срок да изчезнат...".Отговарям й че вече минават 8 месеца  а проблема се влошава и се притеснявам.В крайна сметка минахме още едно проследяване,но после се разделихме.

Искам да кажа,че в нашия случай от всичките ни разговори-очевидно беше накрая ,че тя не знае защо проблема на детето се връща и се засилва ,В началото имаше идея за посоката на лечение,но после нещо се закучи.Нямаше обяснение,и пробваше.Но тези проби-сърцето ми се къса като си спомня някои моменти.Обаче да беше казала-НЕЗНАМ.
Толкова ли е лошо да си признае един професионалист,че в даден случай не знае как да постъпи???Или да се консултира с колега.На мен ми се искаше в един момент- да я помоля  да седне и да ревизира случая,да го прегледа отначало,да обсъдим пак нещата.Но за нея всичко беше ок.И за да е пълна информацията -и аз се лекувах с детето

Та за вашия случай-реакцията й е подобна на тази на нашия хомеопат.Като виждаме ,че не върви и питаме директно-ни се карат.Т.е. не трябва да питаме,а като патки само да слушаме.......
Но нали все тук в форума пишещите хомеопати казват-Питайте хомеопата,когато ви притеснява нещо,нали трябва да се споделя,а не да се мълчи,не да се пита по форуми.Но очевидно някой хомеопати не обичат да бъдат питани,дори и лечението да не е в правилната посока.

# 708
  • Пловдив
аха, ясно. успех в търсенето.

аз не ходя на педиатър, защото знам, че ще ми каже, че ще му мине и 3 дена с Т е нормално, да изчакам.
та директно се обаждам на хомеопата - тя и без диагноза се оправя.
Еее,де да бяха и тукашните педиатри такива  Whistling А не от вратата и АБ!Аз също не ходя поради последното написано от мен!

# 709
Здравейте,

Търся си класически хомеопат в София, който има опит с новородени и е педиатър или лекар. Доволна съм от сегашната, но тя не е лекар и при всяко боледуване първо ходя на педиатърката после при хомеопатичката и разкарването е голямо. Сега чакаме бебе и ми се иска да ходим на едно място. Благодаря предварително, може и на лични.
Препоръчвам ти д-р Маринова. Тя е хомеопат, неонатолог и педиатър. Много сме доволни от нея, водя щерка ми от новородена. Работи в център Детско Здраве и в болница Доверие. Ако искаш мога да ти дам телефон.

# 710
Здравейте на всички, предварително се извинявам, че не съм запозната с всичко, изписано в 30-те теми за Класическа хомеопатия, но, честно казано, нямам много време да чета.
Проблемът ми е следният: търся спешно специалист в София, който има опит с лечението на невродермит и атопичен дерматит (и двете диагнози са ми поставени от кожни лекари, на 31 г. съм). Лечението с кортикостериоди нямаше ефект - познато за много от вас, предполагам.

Благодаря ви предварително за информацията и весели празници!  Close-mas:

Здравейте и благодаря на всички, които ми писахте на лични с контакти с информация за различни специалисти в областта. Искам да кажа, че покрай празниците беше просто невъзможно са се открие някой, който да е на разположение, затова се наложи да прибегна до бабини лекове. И имаше ефект.

При мен най-засегнати този път (понеже невродермитът ми се случва за 3-и път) бяха ръцете, до китките. Не можех да ги измия - така ме боляха и дразнеха. Кожата ме сърбеше и се лющеше непрекъснато, мисля, че и гъбична инфекция си бях причинила. Мажех с Локоид крем, пиех Ериус, ефект  н у л а.
Това, което ми помогна (все още не са изцяло изчистени, но възстанових поне човешкия вид на ръцете си), беше отварата от смрадлика (тетра). Потапям в топла отвара, държа така около 5 минути, оставям да изсъхне. После мажа с мед - около 15 минути масаж, измивам, след това мажа със свинска мас.

Честно, не знаех изобщо какво правя. Но усещах облекчение и го правех всеки ден. Първите дни по 3-4 пъти на ден, постепенно намалих и сега го правя само вечер.

Знам само, че след отчаянието идва ред на това човек да се "хване в ръце" и да започне да мисли за здравето си - телесно и душевно. Стига драми, стига притеснения, стига! Всичко е в главата. И аз мисля да започна оттам.

Успех на всички в борбата. И честита нова година!

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 12:52 от ridzhina

# 711
Препоръчвам ти д-р Маринова. Тя е хомеопат, неонатолог и педиатър. Много сме доволни от нея, водя щерка ми от новородена. Работи в център Детско Здраве и в болница Доверие. Ако искаш мога да ти дам телефон.
Тази май не е класически хомеопат, поне не личи от квалификацията и.

# 712
Слънч0,
Преди да започнем хомеопатия детето го лекувахме по стандартния начин при личната педиатърка. Но и до тогава, не сме имали кой знае какви болести. АБ при раждането и след това още веднъж уж за цистит. Тогава боледуваше доста по рядко. Тя беше и на кърма до 2,5 години - не знам дали и това е имало значение, или най-вече факта с тръгването на детска, но знам че повечето деца, независимо от лечението боледуват силно първата година и след това разреждат, а при нас нещата се влошават.
budiko,
Много подобна е и вашата история. Само че при нас сериозния проблем продължава вече година и половина. Колко още може една майка да чака се питам и да е спокойна. И същите мисли като теб ми се въртят. Да ходя ли да говоря с нея без детето, за да не я травмирам повече, че и без това тя вече има фобия от боледуване, да ходим ли на проследяване ежемесечно, или направо да хвана първия препоръчан във форума хомеопат и да действам. Вече мисля да я водя и ушите да й дърпат. Отчаяна съм. Единствено ме крепи факта, че детето все още се оправя без АБ, но честно казано почвам да губя вяра, че това се дължи на хомеопатията, или си е просто нейната сила.

# 713
Танита,имах предвид дали не е имала астма или друго тежко заболяване, но както виждам не е. Според моето лаишко мнение е твърде възможно нещо да й убягва на хомеопатката ви. Аз бих пробвала за последно да поговоря с нея без детето,  да преразгледа случая и ако не ме устройва тогава да търся друг хомеопат. Междувременно ходили ли сте на Унг? Секрети пускани ли са?

Относно потенциите има хомеопати,които работят само с високи такива. Не е правилно. Потенцията се съобразявас силата на жизнената сила, на каква площ е заболяването-умств.,емоц.,физическо ниво, и други фактори.

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 13:52 от Слънч0

# 714
Тази май не е класически хомеопат, поне не личи от квалификацията и.
Може би си права... не бях обърнала внимание. На визитката и пише клинична хомеопатия. Но аз пак съм си доволна от нея, защото лекарствата които ни изписва винаги са помагали.

# 715
Танита,имах предвид дали не е имала астма или друго тежко заболяване, но както виждам не е. Според моето лаишко мнение е твърде възможно нещо да й убягва на хомеопатката ви. Аз бих пробвала за последно да поговоря с нея без детето,  да преразгледа случая и ако не ме устройва тогава да търся друг хомеопат. Междувременно ходили ли сте на Унг? Секрети пускани ли са?

Относно потенциите има хомеопати,които работят само с високи такива. Не е правилно. Потенцията се съобразявас силата на жизнената сила, на каква площ е заболяването-умств.,емоц.,физическо ниво, и други фактори.
Не, не е имала тежко заболяване, аз по-скоро исках да сменя метода на лечение и преди да се спрем на сегашната лекарка бях пробвала 2 други, но и в двата случая ми се видяха леко не за мен - в смисъл не се получи комуникацията още от интервюто. А на тази може би повлияна от приятелки и мнения някак се доверих още от началото, когато нямахме конкретно нещо да лекуваме, а минахме интервю за да сме готови да посрещнем болестите от детската. И така докато болестите от детската минаваха що годе някак попаднахме в порочния кръг. УНГ  сме ходили - нищо специфично не откриват, освен че отбелязват че сливиците са боледували, но за сега никакви предложения за операции нямаме. Посявки много пъти - все някакви стрептококи или стафилококи - няколко пъти съмнения за бетахемолитични (скарлатина), но хомеопатката (която е и лекар) твърди че това като информация не ни ползва и няма да го лекуваме.

# 716
  • Русе
...но хомеопатката (която е и лекар)...
Може би там е разковничето. Предишния "хомеопат" на децата ми беше лекар.

# 717
Ами специално за тази хомеопатка по никакъв начин не смятам,че лекарското е водещо - даже напротив, и ако й напиша името ще се съгласите, просто не искам да го споделям докато не реша какво да правя. Смятам, че не е коректно.
Ако някой мисли един вид "по-лекарски" - то това съм аз, но дори и така винаги постъпвам спрямо нейните указания, повечето пъти въпреки цялото си същество, което ме кара например да дам панадол. Не мога да ви опиша какво е на всеки 2-3 седмици да прекарваш по 3 безсънни нощи, докато детето е с 39,5 и нагоре, да броиш дишанията, и да пъхаш термометър на всеки 10 минути.

По-скоро търся мнение от вас, които имате по-дългогодишен опит в общуването с класически хомеопат и да ме посъветвате как да постъпя.

# 718
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не мога да ви опиша какво е на всеки 2-3 седмици да прекарваш по 3 безсънни нощи, докато детето е с 39,5 и нагоре, да броиш дишанията, и да пъхаш термометър на всеки 10 минути.

По-скоро търся мнение от вас, които имате по-дългогодишен опит в общуването с класически хомеопат и да ме посъветвате как да постъпя.

аз нямам чак толкова дългогодишен опит, но лекувам бебето от раждането при хомеопат.
въпреки всичко съм на мнение, че нагласата на майката е много важна.
аз вдишвания не броя, Т не меря (ако му е много зле я меря, но той не дава да му слагам термометър и общо взето гледам колко е), температуропонижаващо не давам. след Коледа беше 4 дена с Т, първият и четвъртият ден не е била висока, защото си играеше, пееше, скачаше и т.н. другите 2 дена предполагам, че е била над 40, защото спеше доста. по принцип след 3 дена с Т, трябва да го заведа на лекар, но бяха празници и трябваше да ходя в спешното, ерго да чакам часове наред и се обадих на хомеопата. на следващия ден Т взе да пада и на 5я ден нямаше вече и детето беше здраво, без симптоми.

Еее,де да бяха и тукашните педиатри такива  Whistling А не от вратата и АБ!Аз също не ходя поради последното написано от мен!

да ти кажа има си и недостатъци  Whistling
водила съм детето, едвам дишаше и ме изкараха истерична и ми казаха да отварям прозореца и да го държа да диша студен въздух  Rolling Eyes

# 719
да ти кажа има си и недостатъци  Whistling
водила съм детето, едвам дишаше и ме изкараха истерична и ми казаха да отварям прозореца и да го държа да диша студен въздух  Rolling Eyes
Има. Моето така се влачи един месец с температура и я чакаха да мине, защото е вирусче. После в България ни излезе през носа. Последваха няколко антибиотика напосоки  ooooh!

Според мен в случая на Танита не толкова температурата е водеща, а това, че дете, което не е правило ангини, е започнало да ги прави толкова на често. Дано някой хомеопат се включи с мнение.

Общи условия

Активация на акаунт