Забременяване след противозачатъчни?

• 32 940
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте , винаги съм била с нередовен цикъл и след смяната на 4 гинеколога , 4 различни мнения и още повече лекарства ( за моите почти 20 години ) сега пия Diane 35 . Изследвали са ми хормоните и имах доста завишени мъжки хормони , но след приемането на Diane 35 се нормализираха . Преди съм пила Дуфастон , но след спирането му отново цикълът изчезна .  Thinking Въпросът ми е : решили сме да си имаме бебе , след като спра Диането трябва ли да изчакам 1-2 месеца и след това да почваме с опитите ? Защото се притеснявам , че след като спра приемането на диане и отново ще остана без цикъл и без овулация  Sad а четох из форумите , че трябва да се изчака . Знам , че гинеколога ще ми каже най-добре , но все пак търся мнения и опит ..  Simple Smile

Не виждам защо да не почнеш с опитите,но се настой да имаш търпение,на мен ми трябаха около 9 месеца да ми се нормализира цикъла след спирането..то си е цяла бременност Grinning

# 16
И аз съм като вас,след 2 г противозачатъчни и сега 4-ти месец-нищо,само отрицателни тестове след МЦ по 34,44 дни. Sad Според мен тези хапчета разбутват хормоните,но скоро съм на преглед и ще си пусна хормони,но да видим... Трудноста най-вече идва според мен от стрес,притеснение и прекалено голямото желаните по това да видим  EFP preggo

# 17
  • София
darkangel_1991, моите хормонални днес излязоха и не са цветущи. Съотношението FSH/LH е 0.4, което за 3-ти ден от цикъла.... Rolling Eyes

# 18
И моите на 16 Декември ще ги пускам след като ида на лекар,защото за тогава имам час,но се чудя дали да не ги пусна преди да ида на лекар,за да ида с готови изследвания.Не знам обаче какви точно ще иска да ми пуска и дали изобщо дава направление за тях или се плащат.Би ли ми казала точно какви хормони изследва Beauty?Не знам какво точно значи това съотношение мила,но се надявам всичко да е наред!  Hug  PraynigТи ходи ли да ти ги разчетат?

# 19
Хормони могат да се изследват и към здравна каса, и с плащане кеш.
Само антителата срещу щитовидна и фТ3 не се покриват от ЗК.

# 20
kalpazankata, Благодаря за бързия отговор.Значи все пак ще изчакам да ми дадът направление,защото по мои сметки ще са много.Преди време имах проблеми със щитовидната жлеза,така че най-вероятно ще има антитела и фТЗ

# 21
  • София
Ами, аз пуснах FSH, LH, Estradiol и Prolactin. Първите 3 се пускат на 2-3-4  ден от цикъла. Сега предстои да си пусна и Прогестерон 7 дни след като си хвана овулацията.

# 22
Вероятно значи скоро ще пусна Пролактин,Прогестерон след О. и за щитовидната жлеза,а другите 3 FSH,LH,Estradiol чак другия месец след като ми дойде. Е да се надяваме новата година да ни поднесе най-мечтания подарък Praynig EFP

# 23
Аз бях на противозачатъчни повече от 10 г.Също като при някой от вас, заради изключително нередовен цикъл. Спрях противозачатъчните преди 2 месеца. Доки държеше да провери хормоните най-вече заради старите проблеми, а и предвид старта на бебеправенето. Всички са в норма, а първият цикъл дойде по часовник. Вторият закъснява вече 5 дни. Правих тест-отрицателен. Естествено се разочаровах, явно съм се пренавила от статии и коментари колко лесно е да се забременее веднага след спирането на хапчетата...Успех на всички момичета. Силно се моля всички да се видим в едни други "очаквателни" теми Simple Smile

# 24
dotiraz, Прекрасно е,че нямаш никакви проблеми.Явно е нужно време организмът ти да се пренастрои без тези хапчета.Успех и дано се прехвърлим скоро в другия подфорум Praynig

# 25
dotiraz, Прекрасно е,че нямаш никакви проблеми.Явно е нужно време организмът ти да се пренастрои без тези хапчета.Успех и дано се прехвърлим скоро в другия подфорум Praynig

Да, но все повече си мисля, че ще се появяват старите проблеми и нещата няма да се получат. Знам че не е от моя полза да се притеснявам предварително и да се пренавивам, както знам, че е минало твърде малко време....,но Sad нещо не мога да се овладея

# 26
dotiraz,Аз давам на теб съвети да не се притесняваш и осъзнавам какво ти е,защото 2 месеца са много малък период на бебеправене за повод за притеснение като изследванията ти са добри.Аз съм в абсолютно същата ситуация с разлика,че изследванията не са направени.Няма и ден в който да не мисля за това,да меря БТ и да правя О. тестове.Недей да мислиш,че старите проблеми ще се завърнат.Мисли позитивно! PraynigАз постоянно се карам с моя мъж,защото той не ми дава и да си помислям,че може да имаме проблем и все ми казва,че е нужно време,успокоява ме,но... Искам повече от всичко да видя в прегръдките си  ylinfant

# 27
Здравейте , вие кои тестове за овулация ползвате ? До сега не съм ползвала , а другата седмица по план график би трябвало да съм в О. и искам да ги използвам , за да съм сигурна Simple Smile и колко дни трябва да правя тестовете .. благодаря вии

# 28
  • София
Аз лично си ги поръчах от ebay. По-евтини са, но някои доставки са 2-3 седмици.

# 29
Здравейте , току що си направих първия ову тест и ми се появи бледа розова линия освен контролната(мисля , че така се казваше линията , която показва , че теста работи)..дано да ми е отчел правилно и е добър знак Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт