8 причини да си хванеш дебеланка за гадже

• 70 635
  • 1 770
  •   1
Отговори
# 195

Защо в природата няма затлъстели животни?  защото не страдат чревоугодничество Wink

Защото не ядат преработени храни, каквито ядат хората  Peace

# 196
А дебелината има още един аспект- никоя религия не я толерира.
Чревоугодничеството се смята за смъртен грях. И си има пости и
самоконтрол, и диетични закони. Защото Човек се смята за ценно
създание, божие творение, което не може просто ей така да се
загрозява и разболява.
Towa ne e wqrno. Има статуи на дебел буда. има култури, в които жената ако не е дебела, тя няма да се ожени. Тъпчат малки момиченца от деца и не им дават да мърдат. Децата повръщат и те пак ги тъпчат, само и само за да може като станат на 1-18 да са дебели и да си намерят съпруг. Sad Това според мен е много гадно и нехуманно, но там това се смята за красиво.

# 197
Ми главно защото не сме животни, а хора. И имаме избор.

Който не вижда разликата...

И избора е ? да си дебел или не ?  Mr. Green

# 198
Трой, абсолютно съм наясно какво означава, колкото и да се пениш
и да, също като Мамаситата и  от  личен опит
а ти наясно ли си на какъв принцип работи ПЕТ-скенерът?

Явно, че не си на ясно в противен случай нямаше да ми цитираш Уикито Simple Smile Ако имаше поне малко професионални познания щеше да го обясниш с прости думи, но когато човек няма такива, обикновено му е много трудно да го обясни с няколко думи  Mr. Green

Трой, темата ми е интерес от няколко години и съм абсолютно сигурна, че съм по-напред с материята от теб и колегите ти

напр би ли обяснила защо не прилагате принципа на ПЕТ-скенера върху раковоболните, а ги тъпчете с отрови?
и защо сте слепи за ей такива неща:
http://rdfeinman.wordpress.com/2012/10/15/targeting-insulin-inhi … -advanced-cancer/

и защо вместо да кажете на един диабетик да не яде храните, които му дигат кр. захар и които за него са отрова, вие му предписвате само противоотровата

за съжаление съвр. медицина в по-голямата си част е лицемерна и се вижда ясно, че и ти си част от тази схема

# 199
"Дебелият буда" е символ на духовно богатство.

Освен това има разлика дали момичето е напълняло от
естествени храни или е яла джънк години наред. Първият
вид пълнота може да осигури доста добър биологичен резерв
на потомството. При жените се е ценяла дебелината на
бедрата, а не на корема.Обяснението е, че така детето
получава оптимални за растежа на мозъка мастни киселини,
защото тогава не са имали DHEA на хапчета, нито пък са били
сигурни, че при недостиг на храна майката ще износи и откърми детето.

А иначе виждам един отвратителен парадокс- майка-свиня с едно
детенце, което или не го хранят като хората, или не е расло добре
в утробата, но е някакво тънко и недохранено същество с малка главичка,
явно нещо му липсва. Особено ако майката не е имала добри хранителни навици
и е тъпкала повече баници, отколкото истинска храна.

# 200
А иначе виждам един отвратителен парадокс- майка-свиня с едно
детенце, което или не го хранят като хората, или не е расло добре
в утробата, но е някакво тънко и недохранено същество с малка главичка,
явно нещо му липсва. Особено ако майката не е имала добри хранителни навици
и е тъпкала повече баници, отколкото истинска храна.

Sick Браво.

# 201
Ами една дебела, но фертилна и здрава жена не надебелява на корем. Заради хормоналния фон - естроген и тн.

# 202
Трой, темата ми е интерес от няколко години и съм абсолютно сигурна, че съм по-напред с материята от теб и колегите ти

напр би ли обяснила защо не прилагате принципа на ПЕТ-скенера върху раковоболните, а ги тъпчете с отрови?
и защо сте слепи за ей такива неща:
http://rdfeinman.wordpress.com/2012/10/15/targeting-insulin-inhi … -advanced-cancer/

и защо вместо да кажете на един диабетик да не яде храните, които му дигат кр. захар и които за него са отрова, вие му предписвате само противоотровата

за съжаление съвр. медицина в по-голямата си част е лицемерна и се вижда ясно, че и ти си част от тази схема

Рака е много спорна тема, както и ХИВ-а, така че не мисля, че някой от нас знае достатъчно по тази тема .
Колкото за диабета, нямам представа за къде ми говориш, но при нас се набляга на health promotion, чиято цел е иманно това! Да обясниш на пациента какво да яде, как да си промени хранителните навици и каква е ползата от спорт в случая Wink И пак ти казвам говориш за неща, от които си нямаш абсолютно никакво понятие и пишеш глупости.

# 203
И за да сме съвсем политически некоректни, не си хващайте
дебела мацка: има по-голяма вероятност да е от бедно работническо
семейство. Дебелите са бедни.

# 204
  • София
Както се и очакваше, темата стана редка и лепкава.
Бляк!

# 205
Ако сменим поляритета: какви са предимствата да си хванеш дебел мъж?

(аз щото не виждам такива...)

# 206
  • Варна
Много поучителна тема.

# 207
Мамасита, а анорексичките и булимичките обикновено са от образовани богати семейства. Това здрави жени ли са? Способни да отгледат добро потомство? По-добре бедна здрава работничка, пък била тя и едра Simple Smile По-близко ми е до природата някакси. 

# 208
И за да сме съвсем политически некоректни, не си хващайте
дебела мацка: има по-голяма вероятност да е от бедно работническо
семейство. Дебелите са бедни.

Не е лъжа Wink
Спомян си една от преподавателките ни обясняваше връзката бедност- образование-здраве. Та колкото по беден си, толкова по ниско ти е образованието, което пък от своя страна се отразява на здравето ти защото ядеш нискокачествена храна. В Бг нещата не са точно така защото, всеки има баба на село, от където може да мъкне буркани, плодове и зеленцучи, но лека по лека настигаме запада и в най скоро време, тази връзка ще е 100% релевантна и за нас.

П/с в чужбинските Мак Доналдс-и можеш да видиш само бедняците .

# 209
В България все още е престижно да се яде купена, пакетирана и наблъскана с химия храна. Защото по времето на комунизма само се стремяхме към това, а сега не стига че го имаме, ами е и по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт