VIP Brother Bulgaria 2013 - 6

• 107 075
  • 3 331
  •   1
Отговори
# 2 580
Ама той Мариан си има и знания, просто не са свързани с България. Да го питат за политиката на Италия и географията на САЩ, да видим.
Не очаквай да блесне.
Ще знае повече от нас поне. Той вече много пъти го и показа в разговори.

Ами който гледа редовно, е видял. Simple Smile))

# 2 581
Аз пък мисля, че интелектът, възпитанието и добротата нямат нищо общо. Ваня определено не е просто начетена, а и доста интелигентна, това не й пречи да е истерична и изключително неприятна. Няма понятие на тоя свят, което да не е донякъде относително.

# 2 582
.
Друго ми е забавно в цялата история. Станка не е интелигентна и за нея е проблем ,Мариян е с
подобен умствен багаж ,но за него не е проблем За едно и също нещо един е върховен ,а друг е смачканяк Joy Joy Joy

Кой го е твърдял това?

Нека да се прочетат всички изказвания за простата Станка и за интелекта Мариян. Това ми беше мисълта. Различния аршин. И все пак да не забравяме ,че Мариян е живял 20 год . в България,тук е учил. Има неща ,които не се забравят. Embarassed

# 2 583
  • SF
Ама той Мариан си има и знания, просто не са свързани с България. Да го питат за политиката на Италия и географията на САЩ, да видим.
Не очаквай да блесне.
Ще знае повече от нас поне. Той вече много пъти го и показа в разговори.

"Общата култура" е свързана със средата ти. Неговата среда не е българска.

Не, не… чакай малко.
Повече от някои от нас едва ли ще знае. За политиката на Италия… мноооого ме съмнява изобщо да знае нещо за политика. За географията на Щатите - да го пита ББ за столицата на Арканзас, а? Или нещо за Гранд Каньон.
И общата култура не е свързана със средата ти. От нея зависи субкултурата ти.

Само да уточня - аз много харесвам Мариан и с удоволствие бих му показала къде е Вихрен, както и някой друг остров. Laughing

# 2 584
Аз пък мисля, че интелектът, възпитанието и добротата нямат нищо общо. Ваня определено не е просто начетена, а и доста интелигентна, това не й пречи да е истерична и изключително неприятна. Няма понятие на тоя свят, което да не е донякъде относително.

Знае много неща - факт, но не знае основното - как да се дъжи с хората, твърде голям парадокс според мен. Simple Smile

.
Друго ми е забавно в цялата история. Станка не е интелигентна и за нея е проблем ,Мариян е с
подобен умствен багаж ,но за него не е проблем За едно и също нещо един е върховен ,а друг е смачканяк Joy Joy Joy

Кой го е твърдял това?

Нека да се прочетат всички изказвания за простата Станка и за интелекта Мариян. Това ми беше мисълта. Различния аршин. И все пак да не забравяме ,че Мариян е живял 20 год . в България,тук е учил. Има неща ,които не се забравят. Embarassed

За Станка виждам какво е писано, но никъде не пише, че Мариан е свръхинелигент. Simple Smile

# 2 585
Цитат
Не ми стига интелигентност да те разбера.  Peace
Но предлагам да вземем един италианец, да го питаме за Вихрен, и като не знае, да го пратим в списъка на глупаците.
Цитат
Има неща ,които не се забравят.
Забравят се и още как. То като му минат цели две други култури през мозъка, доста неща отмиват.
Друг е въпросът, че той лесно би могъл да си ги спомни тези неща, след кратък преговор. Както и след играта той се сети за няколко неща и сам се удряше по челото.

# 2 586
  • SF

Не очаквам от Станка да е интелигента, а да е силна на тепиха. От Мариан очаквах да е по-интелигентен, но пък е толкова приятен младеж, че ще му го простя.

И не е никакъв гей.  Grinning

# 2 587
Няма толкова голямо значение колко книжки си чел , а държанието към хората
преценката да кажеш нещо или да си замълчиш ,
да умееш да се поставиш на другия на мястото
На Ваня мозъка и прави много правилни преценки има логика и разум ,
но емоциите и надделяват(това и е слабото място)
Мира не ми се коментира,за това ще се погрижи бб
добре са я преценили

# 2 588
  • До сърцето...
Цитат
ИНТЕЛИГЕНТНОСТ
  1.  Потенциалната (вродена) способност на даден съзнателен индивид да прави изводи (умозаключения) върху дадена информация. Степента на интелигентност не зависи от количеството информация (знания и опит) натрупана от индивида
  2.  Умствена развитост, подготвеност към разбиране на теоретичните въпроси, към усвояване на научните познания;културност.

Извинете за спама  Blush

# 2 589
Самата дума интелигентност значи познание. Как ще правиш анализ или разсъждаваш като нямаш никакви познания. Embarassed Simple Smile Да не ръкопляскаме на незнанието. Може да има външен вид ,може да си прави идеални прически ,но ... до там.

Уау, не виждам никъде да са употребени такива думи. питай Станка за спорт - и тя ще знае много. Интелигентмността е крайнио относителна!  

И впрочем зивадка от Уикипедия да дам, за който не знае: Интелект (от латински – intellectus – познание, разбиране) е термин, с който се определя човешката способност за разсъждаване, анализ и синтез на информация. Никъде не пише способност за ЗАПОМНЯНЕ. Хайде да ми отиде някой, който знае всички формули за електричество по физика и да "блесне" с тези си знания, но само с тези, да видим колко интелигентен ще излезе.
Ами честно казано формулите ги знам . За силата ,напрежението и съпротивлението на тока-просто това трябва да се знае- Закона на Ом. Учили сме го  дори два пъти. В 8 и в 10 кл.
Защо само с тези . Всеки нормален българин знае поне 3-4 стихотворения ,прочел е доста книги...Смятам ,че ние българите сме едни от най-знаещите нации.
Пак казвам ,че нямаш ли знания няма как да разсъждаваш.

# 2 590
  • SF
Цитат
Но предлагам да вземем един италианец, да го питаме за Вихрен, и като не знае, да го пратим в списъка на глупаците.

Ето това е субкултура. От италианец не се очаква да знае връх Вихрен, но от българин - да.
Но пък от друга страна, не е окей и един българин не знае къде е Париж или Москва, защото никога не е живял там. И аз не съм италианка, но знам къде е Етна. (даже бях там Simple Smile )

# 2 591
Самата дума интелигентност значи познание. Как ще правиш анализ или разсъждаваш като нямаш никакви познания. Embarassed Simple Smile Да не ръкопляскаме на незнанието. Може да има външен вид ,може да си прави идеални прически ,но ... до там.

Уау, не виждам никъде да са употребени такива думи. питай Станка за спорт - и тя ще знае много. Интелигентмността е крайнио относителна!  

И впрочем зивадка от Уикипедия да дам, за който не знае: Интелект (от латински – intellectus – познание, разбиране) е термин, с който се определя човешката способност за разсъждаване, анализ и синтез на информация. Никъде не пише способност за ЗАПОМНЯНЕ. Хайде да ми отиде някой, който знае всички формули за електричество по физика и да "блесне" с тези си знания, но само с тези, да видим колко интелигентен ще излезе.
Ами честно казано формулите ги знам . За силата ,напрежението и съпротивлението на тока-просто това трябва да се знае- Закона на Ом. Учили сме го  дори два пъти. В 8 и в 10 кл.
Защо само с тези . Всеки нормален българин знае поне 3-4 стихотворения ,прочел е доста книги...Смятам ,че ние българите сме едни от най-знаещите нации.

Ти ги знаеш, аз не гиз нам и това не ме прави тъпа. Добра си по физика примерно, аз по нещо друго. Сигурна съм, че Мариан също е добър по нещо. В живота формулите за силата и напрежението няма да ти помогнат, освен ако не работиш нещо, свързано с физиката. А за стихотворенията - ако имаш предвид наизуст, повечето българи не знаят нито едно от началото до края. А и за Яворов знаят Лора (както и Мариан), но не и Мина, нито пък третата, която ин вие може да не знаете. Simple Smile

# 2 592
Цитат

Ето това е субкултура. От италианец не се очаква да знае връх Вихрен, но от българин - да.
Но пък от друга страна, не е окей и един българин не знае къде е Париж или Москва, защото никога не е живял там. И аз не съм италианка, но знам къде е Етна. (даже бях там Simple Smile )

Даже знаеш и какво е това ,дори преди да го видиш. Peace

# 2 593

Ти ги знаеш, аз не гиз нам и това не ме прави тъпа. Добра си по физика примерно, аз по нещо друго. Сигурна съм, че Мариан също е добър по нещо. В живота формулите за силата и напрежението няма да ти помогнат, освен ако не работиш нещо, свързано с физиката. А за стихотворенията - ако имаш предвид наизуст, повечето българи не знаят нито едно от началото до края. А и за Яворов знаят Лора (както и Мариан), но не и Мина, нито пък третата, която ин вие може да не знаете. Simple Smile

Знам я. Знам и за други ,когато е бил в Париж. Не подценявай живеещите в България и не надценявай Мариян Peace

# 2 594

Ами честно казано формулите ги знам . За силата ,напрежението и съпротивлението на тока-просто това трябва да се знае- Закона на Ом. Учили сме го  дори два пъти. В 8 и в 10 кл.

Знам я. Знам и за други ,когато е бил в Париж. Не подценявай живеещите в България и не надценявай Мариян Peace

А кога съм подценила или надценила някого. Обективна съм. Сега и безгрешна ще се изкараш, по литература си добра явно, по физика също, е, по български не си перфектна пък. Е, как може сега - не си ли българка? Всеки може да си извади такъв извод.

Общи условия

Активация на акаунт