Колко пъти сте изпускали бебетата си?

• 4 847
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
Валентика, при вас случая е, че малката иска, а не може и на помощ идва мама. Не смятам, че е нередно. Ще дойде и момента, в който вече няма да си и нужна за придвижването. Бих те насърчила да приемаш паданията възможно най-спокойно, защото от тук нататък се очертава да са доста и ако е възможно да ограничиш до минимум намесата си, за да се научи сама да контролира паданията и тялото си, а не да разчита на мама, че ще я хване (знам, че е трудно  Hug). Та, освен да се забавлявате, не виждам какво друго може да се прави.

# 16
  • София
благодаря   bouquet

# 17
  • София
Като беше съвсем малък не съм го изпускала, после като се опитваше да прохожда, падаше, но го оставях, за да се научи да се пази. Това не го броя за изпускане. В началото се удряше, разбира се, но след това вече внимаваше.

# 18
Децата си не съм ги изпускала, но са падали много... и все още падат.
Голямата ми дъщеря падна от леглото, когато беше на 8 месеца... Бях точно на една ръка разстояние, но просто се случи за секунди. Чувствах се ужасно в продължение на няколко дни, но след тази случка започнах да приемам нещата по- леко. Нормално е да падат, то това си е част от развитието им Laughing Юнак без рана не може Wink Все още ми се подкосяват краката за момент, но само докато не видя, че на детето нищо му няма. Гледам да не изпадам в излишни истерии, защото и детето се стряска и дори и да му няма нищо, започва да плаче. И с двете ми деца е така....

# 19
Аз ще си призная без бой, че изпуснах дъщеря си когато беше на 3 месеца. Беше най-големия ужас, който съм изживявала, защото стана при ужасни обстоятелства. Качвах количката по стълбите, тъй като живеехме в кооперация без асансьор. И просто за 1 секунда стана всичко, беба се свлече и падна на площадката, точно на 1 см от първата стълба. Аз изпаднах в такъв шок, че си помислих най-лошото, но на нея Слава на Бога й нямаше абсолютно нищо, дори не плака, а само изхленчи и ме погледна с един учуден поглед. Един съсед ме видя и ми помогна да се прибера вкъщи, аз не знаех къде се намирам, а той само ме успокояваше, че всичко е наред и бебето е добре. Звъннах на ММ и през сълзи му крещях, че съм най-лошата майка и не заслужавам детето си,  а той не знам как успя, но за 10 мин. се бе изстрелял от офиса и беше вкъщи. Поплакахме си двамата, поуспокоих се и така. Трудно го преживях, даже мислех, че ще ми спре кърмата, но всичко е добре когато завършва добре! Но от този ден изпитвам ужас като видя бебета оставени без колани в количката (защото както вече сте се досетили при нас именно това беше причината за падането).

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 20:11 от invierno

# 20
  • София
Не съм изпускала дъщеря си никога, но пък си падаше (и още пада) редовно. И аз като милинка се намесвам, само ако има вероятност да се удари наистина лошо.

валентинка, и моята дъщеря проходи като твоята - искаше да ходи, но да се държи за мен, а не за стени, мебели и т.н. Същите неща се случваха - пускаше се, за да вземе нещо или да направи 1-2 крачки сама и падаше. В един момент се отпусна и престана да се държи за мен, паданията зачестиха, но в крайна сметка си проходи детето и сериозни травми не е имала.

# 21
  • София
от вчера започна да се пуска и да ходи само с една ръка, даже започна да се подпира по холната маса, която е на нивото на гърдичките и  Party когато сме навън обаче гледам да я предпазвам от падане освен на дупе, защото може жестоко да се ужули, особено като не може да си пази още главата  ooooh!

# 22
  • Шумен
И двете ми деца са падали. Вали от нашето легло, докато донеса нещо от кухнята чух писък и намерих мъника далече от леглото, явно се е претъркулила. Миша на една ръка разтояние от мен от дивана. Случи се в една седмица бяха на около 6 м а аз се чувствах ужасно виновна  Tired
Като стигнахме до фаза прохождане ги оставих сами да падат и стават.
Вали се научи как да пада и след като проходи повече от ожулено коляно/лакът и прехапана при падането устна не е имала. Но коленете се разбиват април-май и зарастват към края на септември (интервала зависи от това колко време е била с къси панталони  Mr. Green) редовно си подновява раничките. Пада, става и идва за нова лепенка без рев и истерии  Rolling Eyes
Миша падаше значително по-рядко и до днес няма рефлекса да предпази лицето си при падане, в резултат е без едно зъбче, всяко лято ходи по месец поне с ожулен нос и бузи. Коленете и рядко са с рани, но падне ли писва на момента и някой трябва да я вдигне, гушне и успокои.
Гледани по един и същ начин с едни и същи мои реакции, децата просто са различни Simple Smile

# 23
Много неподходящо заглавие на темата. Реших, че става въпрос за малки бебета...... Много пъти е падала дъщеря ми, докато проходи, но тя почти сама се е научила на всичко и си сядаше на дупето или се подпираше на ръчички като падне.

# 24
valentink-a това,което описваш ти не е изпускане на бебе. На 1 година детето се учи да прохожда,опознава света с интерес, нормално е е да падне,да стане, не се паникьосвай толкова : ))

# 25
  • София
о това не е първото изпускане, като беше на 3мес, падна от количката, т.е. аз я "метнах" от нея, имаме стълби на входната врата, не я бях вързала и се пльосна на пътеката по лице Sick  добре че си извъртя главата та не можа да си удари нослето, баща и щеше да ме убие  #2gunfire  втория път беше на 9мес, от спалнята, този път успях да я хвана и не можа да се удари силно, но иначе чукна леко челото в пода  ooooh!

celika мисля, че е правилно, може би трябваше да добавя от както са се родили  newsm78

# 26
  • София
о това не е първото изпускане, като беше на 3мес, падна от количката, т.е. аз я "метнах" от нея, имаме стълби на входната врата, не я бях вързала и се пльосна на пътеката по лице...

Извън темата, но да попитам: В кош за новородено ли е била?

# 27
  • София
не, от коша не може да изпадне  Peace
стъпалата са ни три, на средното стъпало се пада вратата, остъклено помещение се води, и има праг на вратата, изкарвам количката с предните колела напред, и за да премине прага трябва да вдигна задните колела малко, обаче аз нали съм 30кила с мокри дрехи ми тежи количката не си премерих силата и така я повдигнах, че точно си я "изхвърлих" от количката, усетих че количката олекна и кога гледам бебка лежи на пътеката по корем, направо изтръпнах  Sick
от тогава изкарвам първо количката после влизам да взема бебка, която през това време ме чака в кошара и така слагам я вътре и я връзвам

# 28
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Не съм изпускала  Simple Smile Това, което разбрах аз е, че просто си нямала нужните рефлекси да хванеш детето, докато то е намислило да 'бяга', а не, че си го изпускала  Simple Smile
Иначе синковеца ми доста често падаше, докато се учеше да ходи, което е напълно нормално. Също така на 6м. падна от спалнята, удари си главата, но нищо му нямаше.

ПП. Сега прочетох и последния ти пост - слагай колани задължително.

# 29
Аз не бях прочела същинския въпрос в темата Simple Smile
Всъщност, според мен, паданията на бебетата от леглото, например нямат много общо с паданията докато проходят. Поне в нашия случай е така.

Общи условия

Активация на акаунт