В танц със старостта

• 18 821
  • 211
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Модите се въртят. А цената на цигарите също влияе.
Моят набор доста пушеше и все още го прави, поне онези които виждам по срещи на класа. - '70-ти
2-3 години по-малки не пушеха - не било модерно.
Колежката срещу мен набор '81 пуши поне по 2 цигари на час, ако не се излизаше навън - щяха да са повече.

Кой на млади години се вълнува особено какво яде? Стомахът - още сравнително здрав, неразяден от цигари, алкохол и стрес - мели всичко, дори и камъни да му дадеш. Лошото е, че тогава се създават навици, от които по-късно невинаги е лесно да се откажеш.

Както ние говорим за младите, че са едикакви си, те също могат да кажат че сме вечно кисели и мърморещи. И двете страни ще имат еднакво право. Нил нови суб соле

# 181
  • София
....................................
Колежката срещу мен набор '81 пуши поне по 2 цигари на час, ако не се излизаше навън - щяха да са повече.
.................

Е как й остава време да работи - две цигари по поне 15 минути = 30 минути. На всеки 1 час половината й е зает с пушене и ако отиде до тоалетната за 10 мин. - остава 20 минути работа в рамките на един час  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 182
Както и хора над 50-60, които нямат никакви допирни точки с младата и активна част от населението... сякаш нямат деца.

Късането на връзката е и от двете страни, де, но според мен това е страшен проблем, и една от причините за почти пълната липса на памет.

Generation gap . Tired

Но самата тенденция на удължаване на средната продължителност на живота говори достатъчно  . Peace

newsm78 Това статистика ли е или предположение?

Реалност .
Нали затова постоянно се вдига пенсионната възраст .
Защото се увеличава продължителността на живота .

# 183
  • София
Не, вдигат я, защото в цяла Европа има отрицателен прираст - т.е. няма достатъчно млади хора, които да работят и да изкарват парите за пенсии на възрастните. Прости сметки.
В БГ положението е още по-трагично - по-малко от 3 милиона работещи трябва да издържат всички останали.
И затова няма пари за пенсии. Няма и да има в скоро време.

# 184
  • София
Е как й остава време да работи - две цигари по поне 15 минути = 30 минути. На всеки 1 час половината й е зает с пушене и ако отиде до тоалетната за 10 мин. - остава 20 минути работа в рамките на един час  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Е, може би преувеличих - хайде да е по 1 на час, тя пуши бързо и оставя големи фасове, пък и работата все още не ни е затрупала.
Съжалявам за офтопика, само давах пример за различни поколения.

Пенсионната възраст се вдига, защото се променя съотношението работещи-пенсионери. Поради демографски тенденции, емиграция на хора в активна възраст, злоупотреби със социалните фондове...

# 185
Не, вдигат я, защото в цяла Европа има отрицателен прираст - т.е. няма достатъчно млади хора, които да работят и да изкарват парите за пенсии на възрастните. Прости сметки.

Да, не вдигат пенсионната възраст само заради нарастващата продължителност на живота, но и това е факт.

# 186
Не ме е страх от старостта, не мисля и толкова за собствената си старост.
Мисля за старостта като за грозна, отвратителна и унизителна.
Който както ще да си развява белите панталони и фините къдрици и на 40 да си мисли, че на 80
тялото му е суперфит, а ума остър като бръснач,
но за мен физическата и умствена слабост, която неизбежно ще дойде, намирам за унизителен начин да завършваме земния си път, след като сме играли, танцували, тичали, творили...

# 187
  • София
....но за мен физическата и умствена слабост, която неизбежно ще дойде, намирам за унизителен начин да завършваме земния си път, след като сме играли, танцували, тичали, творили...

Това си е природният ред... При животните да не е по-различно?

# 188
Ами хубаво, не виждам с какво това, че и при животните е така, го прави по приемливо и прекрасно в моите очи..

# 189
  • Другата България

Да, не вдигат пенсионната възраст само заради нарастващата продължителност на живота, но и това е факт.
И теб да питам-дай да видя нещо черно на бяло, че за мен е плашеща смъртността на все повече млади хора Confused Cry, дали визираш големи градове незнам, но в моя Северозападнал край да ти кажа нещата никак не са розови.
П.П. Под млади разбирам 40+.......

# 190
През целия XX век, а и след това продължителността на живота расте постоянно навсякъде по света, но тя спада основно от детската смъртност, другите фактори са по-маловажни по значение (затова и се нарича life expectancy); все едно, повишаването на възрастта за пенсиониране е пряко свързано с нея -  по-малък брой години да се изплаща пенсия от бюджета. Не е едно и също дали ще плащаш на всеки пенсия 10 години или 30.

В България от известно време не расте между другото, една от най-ниските за развития свят е, което се свързва именно с намаленото качество на живот.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 14:07 от Параход

# 191
  • Другата България
 Laughing Laughing Ама ти ми говориш за света, а аз за Бг......разбрахме се. Peace

# 192
Laughing Laughing Ама ти ми говориш за света, а аз за Бг......разбрахме се. Peace

И в България се увеличава. С малко, но се увеличава. Публикувани данни има достатъчно.  Peace

http://www.economy.bg/bulgaria/view/8938/Prodylzhitelnostta-na-z … nas-se-uvelichava

Това е от 2011.
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19&a1=297&a2=2217

Тук има подробности във връзка с наблюдението ти над по-младите. Да, в някои възрастови групи няма увеличение и като цяло населението застарява.
http://alternativi.unwe.bg/alternativi/br47/02.pdf

# 193
  • София
Уви старостта е неизбежна.
Когато бях млада не се замислях. Някак всичко бе предсказуемо.
 Ситуацията се промени,и в здравословен план и работа нямах и едва ли ще се пенсионирам някога,защото имам само 32 години стаж....
 Радвам се на малките неща,имам добри деца и съпруг,чудесни внучета  и наистина всеки ден е дар.

# 194
  • София
От гледна точка на младостта живота е безкрайно бъдеще; от гледна точка на старостта – много кратко минало. - Артур Шопенхауер

Общи условия

Активация на акаунт