Сейшелите, Малдивите или Мавриций – къде най-много ви хареса?

• 54 452
  • 162
  •   1
Отговори
# 150
Да побутна малко темата. Simple Smile Някой планира ли Сешели през 2023? Някакви новини, идеи, съвети? Ние сме двама. Мислим февруари/март. Предпочитаме не хотели (или поне не AI гъзарски резорти), а по-скоро виличка. Праслин ли е по-спокойния остров? Не искаме купон и шумотевица, търсим уединение, спокойствие и дивотия. Искаме да обиколим няколко острова, предполагам с рентакар и фериботи... Обмисляме и възможността да разделим спането на два различни острова. Преварително благодаря за всичко споделено! Simple Smile

# 151
  • Бургас/София
И аз съм обмисляла подобен (самоорганизиран) вариант с разделени нощувки между Praslin, La Digue и Mahe (примерно по 3 броя). Придвижването между островите ще е с ферибот, на Praslin и Mahe с кола под наем, взета  на съответния остров.
Вижте видеата в канала на Lora Travel. Има доста информация и на мен ми помогнаха.

# 152
Bonibon, ще се радвам да споделите дали ви е  харесало Simple Smile Весело изкарване!

# 153
  • София
Препоръчвам повече Пралин и Ла Диг и по-малко Мае.
Примерно: кацане на Мае , вътрешен полет до Пралин (не зная защо си причинявате ферибот) 4-5 нощувки там. Препоръчвам La pointe beach huts. После с фери до Ла диг - 3 нощувки там и последните на Мае, като отсечката Пралин - Мае пак със самолет. Февруари температурата е супер.

# 154
Здравейте,
Може ли да споделите мнение за февруари като месец за посещение? Чудим се между няколко дестинации, като Сейшели не сме посещавали и ни е вариант. Но пък чета, че февруари им е мокър сезон и не е подходящ? И има ли острови там, които със сигурност не са добър вариант за този период или такива, които са препоръчителни за него?

Също така, правят ли проблеми при внос на 1-2 бутилки алкохол (може и в неоригинални опаковки), тъй като виждам масово, че не се предлагат all inclusive пакети там.

# 155
  • София
Ние бяхме от 1 до 10 февруари - перфектно време..Сл.обяд и да вали 1 час , след час е изсъхнало.Купихме си литър ром от Истанбул - нямаше драма. Не мисля, че 1-2-3 бутилки са проблем, но ние си пиехме от месния им ром Takamaka. ( силно препоръчвам Simple Smile ). Прочетете в сайта на външното им министертво или пък на нашето.

# 156
Привет. Резервирали сме полети за 02.03-11.03.2023 с Turkish Airlines... Доста сериозна промоция с около 30 отстъпка, но и 3 пъти смяна на датите на полети, което беше доста неприятно с оглед резервация за отсядане. Летим до Мае, а от там ферибот до Пралин за 4 нощувки. Билетите за ферибот са купени (така прецених и не парите бяха фактор), остава да уговоря трансфера от Летището до терминала. На Пралин имаме 4 нощувки. Мисля да взема рент а кар от терминала. Ще се заема януари. Хотелчето е на Anse la blague... тихо плажче, почти необитаемо. С колата ще обикаляме през деня до известните плажове.
На 5 ден с ферито се връщаме на Мае. Хотелчето е в района на Pointe au Sel, на хвърлей място от Anse royal, Takamaka rum, от другата страна е Anse boileau, Виктория е на 30-40 мин.с кола. Мисля пак от терминала да взрма кола, или да поръчам трансфер, а после да опитаме екстремния ГТ... планове нямае, освен да си почиваме и мотаем. Шнорхела и плавниците с фотопарата задължително, макар да съм уверен, че няма да бъде като на Малдиви Wink

С иглед районите за отсядане, всяка препоръка ще бъде оценена.

# 157
За много години на всички! Нека темата се пълни с все повече доволни пътешественици!

Bonjour Paris, две седмици преди заминаване сменихме хотела с Лонг Бийч и няма да мога да съм полезна с мнение за Радисън Блу.

За сметка на това за Лонг Бийч мога да дам много висока оценка - всичко беше перфектно. Хотелът е много добре поддържан, храната разнообразна на ниво, ол инклузивът важи за 4 от 5-те ресторанта. Има храна за всеки вкус и то в изобилие. Алкохол не пием и не мога да оценя него.

Стаите са широки и чисти - 2 пъти на ден се чистят! Възглавници и завивки от пух.

Има 2 басейна и дълга плажна ивица, но пясъкът е малко по-груб от този на Малдиви например, като стрити корали. Има няколко малки заливчета в продължението на хотела и може да се ползват от любителите на уединението. Разкошно е измиселно всичко.

Хотелът разполага с фитнес, плувен басейн (отделен от тези за плажуване), тенис кортове, стаи със забавления като тенис на маса и тн, спа център. Срещу входа на хотела има огромно голф игрище, но ние не стигнахме до там и не разбрах дали е към хотела или отделно.

В близост няма някакви забележителности, градове, магазини, но за активна почивка хотелът е много хубав. И все пак с такси се стига навсякъде в острова без проблем.

Недостатък- местата около басейните и плажа са по-малко от
гостите в хотела и всички са принудени да си запазват от ранни зори шезлонги, за да не останат без места.

В скрит текст слагам снимки от хотела, ако някой се интересува, може да разгледа.
Скрит текст:

Bonjour Paris, не мога да помогна с въпросите в момента, но имаме резервация за този хотел за Нова година и след това (ако не е късно) ще има как да дам адекватно мнение.

Аз също се обръщям към посетилите вече острова за съвети с какво е добре и изгодно да се обикаля - рент а кар или ден за ден да уговаряме шофьори? Ние ще сме отседнали в Радисън Блу Лафайет и ще сме далеч от забележителностите, така че предвиждаме поне 2 или 3 дни да пътуваме до различни точки на острова.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 17:33 от bonibon_

# 158
  • София
За много години на всички! Нека темата се пълни с все повече доволни пътешественици!

Bonjour Paris, две седмици преди заминаване сменихме хотела с Лонг Бийч и няма да мога да съм полезна с мнение за Радисън Блу.

За сметка на това за Лонг Бийч мога да дам много висока оценка - всичко беше перфектно. Хотелът е много добре поддържан, храната разнообразна на ниво, ол инклузивът важи за 4 от 5-те ресторанта. Има храна за всеки вкус и то в изобилие. Алкохол не пием и не мога да оценя него.

Стаите са широки и чисти - 2 пъти на ден се чистят! Възглавници и завивки от пух.

Има 2 басейна и дълга плажна ивица, но пясъкът е малко по-груб от този на Малдиви например, като стрити корали. Има няколко малки заливчета в продължението на хотела и може да се ползват от любителите на уединението. Разкошно е измиселно всичко.

Хотелът разполага с фитнес, плувен басейн (отделен от тези за плажуване), тенис кортове, стаи със забавления като тенис на маса и тн, спа център. Срещу входа на хотела има огромно голф игрище, но ние не стигнахме до там и не разбрах дали е към хотела или отделно.

В близост няма някакви забележителности, градове, магазини, но за активна почивка хотелът е много хубав. И все пак с такси се стига навсякъде в острова без проблем.

Недостатък- местата около басейните и плажа са по-малко от
гостите в хотела и всички са принудени да си запазват от ранни зори шезлонги, за да не останат без места.

В скрит текст слагам снимки от хотела, ако някой се интересува, може да разгледа.
Скрит текст:

Bonjour Paris, не мога да помогна с въпросите в момента, но имаме резервация за този хотел за Нова година и след това (ако не е късно) ще има как да дам адекватно мнение.

Аз също се обръщям към посетилите вече острова за съвети с какво е добре и изгодно да се обикаля - рент а кар или ден за ден да уговаряме шофьори? Ние ще сме отседнали в Радисън Блу Лафайет и ще сме далеч от забележителностите, така че предвиждаме поне 2 или 3 дни да пътуваме до различни точки на острова.

Как се изписва името на хотела? Под La long beach не го намирам.

# 159
# 160
  • София
Здравейте,

Моля за съвет- кацаме на 20.12 в 11,10 ч на международното летище с полет от Истанбул.
Резервирала съм след това на Праслин и не мога да реша как да се придвижим. Има полети до Праслин в 12,55 и после чак в 15 ч. разбрах, че от мегждународното до местното летище ще ни трябват 2 часа, защото ще трябва отново да чекираме багажа.
Алтернантивно, дали можем да наемем пола и с нея да се качин на ферито до Праслин?
Някой с опит по въпроса кое е по-удобно? Дали 1 час и 45 минути са достатъчни, ако резервирам полета в 12,55? Ами ако турския полет закъснее?
Имаме 5 нощувки на Праслин после няколко на Махе, откъдето летим обратно.

# 161
  • София
Резервирайте самолет. Ако международният закъснее, ще се качите на следващия. Не мисля, че ви трябват 2 часа. Почти никой не се чекира на вътрешните полети. Те ги ползват като градски автобуси да ходят на работа от Пралин на Мае, а двете летища са на … 50 м. Кола наемете на Пралин - ще ви чакат на летището, ще карат малко с вас за да са сигурни, че свиквате с десния волан. На връщане за Мае отидохме по-рано на летището и ни качиха на по-ранен полет.

# 162
Здравейте, дали това е последната тема, не намерих друга. И аз се колебая между тези и още подобен тип дестинации за февруари.
Изчетох темата, единствено се ориентирах на Малдиви да избягвам острови и хотели с английски имена.
На мен ми се иска с агенция, ако някой може да препоръча такава ще съм благодарна. Търсим романтика и усещане, че няма други хора на света. Не искаме шнорхелинг, а мек пясък и най-вече басейн на терасата, може да е тип вила и да гледа директно към океана. Мисля, че Сейшели са твърде скъпи. Би било хубаво все пак един ден да разгледаме острова или нещо наколо, но като цяло не искаме шумотевици. Но искаме хубави коктейли в хотела, може би al е по-удобно, да не го мислиш.

Общи условия

Активация на акаунт