Баба каза така-4

• 145 876
  • 568
  •   1
Отговори
# 150
  • София
момичета отдавна не съм влизала в темата , но да напомня за кашлицата -пробвали ли сте със семките от люта чушка . Преди година посъветвах майките защото аз мн често го прилагах този метод и го споделих - имаше мн доволни майки
за каква кашлица ви е помогнала на вас- суха, влажна или? Защото има значение.
Аз не съм провла това.Нямам под ръка люти чушки.Иначе се бях сетила наскоро.
Но и аз искам да намеря причината и да я изкореня, а не така на посоки да действам:)

# 151
  • София
SVETLA BO,ще споделиш ли рецептата?Благодаря!

# 152
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
може би става въпрос за суха кашлица -при нас винаги започва със суха и след няколко дена минава на влажна и на отхрачваща след това . Но винаги я спира кашлицата когато я хвана веднага

Магика казвам веднага  Peace. Взимаш една зелена сурова люта чишка и дебнеш детенцето да заспи и режеш една тънка и дълга лентичка лекопласт -колкото дължината на палчето ( на ръката ) , на лентичката в права редичка редиш лютите семки може да излезнат 5,6.7 семки -колкото се съберат .И щом заспи детенцето лепваш лентичката от вътрешната страна на палчето и така да спи цяла нощ . Съветвам те да заспи детето защото не знам колко е голямо и да не отлепи лентичката и да няма ефект

# 153
  • София
А нямаше ли по-напред такава рецепта за черен пипер?Не си я записах,защото не разбрах как се лепи,но ти много добре ми го обясни. Hug

# 154
а може ли само да уточните отвътрешната страна към дланта или към показалеца
благодаря

стана ми интересно как сока от ряпа е кисел? вие пробвахте ли го, защото сока е дори доста сладък !?
ряпата е черна и дупката която аз издълбавам побира три чаени лъжички мед. става като кладенче. или три пакетчета кафява захар. правих го вечерта и оставих на стайна темрература. преседя около 8-9 часа. след това прецедих . като консистенция е като вода и е сладникаво. все едно като подсладена вода

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 21:53 от usmihnelka

# 155
  • София
благодаря

стана ми интересно как сока от ряпа е кисел? вие пробвахте ли го, защото сока е дори доста сладък !?
ряпата е черна и дупката която аз издълбавам побира три чаени лъжички мед. става като кладенче. или три пакетчета кафява захар. правих го вечерта и оставих на стайна темрература. преседя около 8-9 часа. след това прецедих . като консистенция е като вода и е сладникаво. все едно като подсладена вода
сп оред мен е доста сладък.Сутринта така и каза малката след като успях да я убедя да изпие една спринцовка.
Явно нещо се е объркала предният ден Mr. Green

# 156
  • Пловдив
А да знаете тези две рецепти дали стават за влажна кашлица:

КАШЛИЦА (детска) - 100 г мед и 100 г прясно масло се смесват с 1 пакетче ванилия. Взема се три пъти по 1 чаена лъжичка.
КАШЛИЦА (детска, упорита) - Сваряват се 1 картоф, 1 глава кромид лук и ябълка в литър вода, докато водата остане наполовина. дава се на детето три пъти на ден по чаена лъжичка.

От 2-3 дни давам от второто сиропче, но ефект не виждам Sad

Или да взема да направя това:  една чаена лъжичка смлян синап на 100гр мед. Яде се 3 пъти на ден по една лъжичка след ядене.
Но си мисля, че по тръдно ще го яде...

# 157
  • София
благодаря
Ако приемем,че горната страна на палеца е нокътя,то вътрешната страна на палеца е обратната,там,където му е свивката на палеца.Аз така го разбирам,но нека да се изкаже и SVETLA BO.

# 158
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
нещо много сложно го направихте и аз се обърках  Joy. Палеца има 2 страни тази с нокъта и тази която е вътрешна при свивката-меката част. Реже се лентичка дебела колкото вътрешната част (по-малко от 1см ) и дълга колкото е дължината на палеца

# 159
Ние грипа го излекувахме с чай от подбел,лук и мед,лимон и мед, мед и сода, мед и джинджифил Peace Чая от подбел много добре помага при кашлица.
И естествено с компреси с ракия.

# 160
  • София (Възраждане)
Само да вмъкна, спомням си, че на опаковката от чай подбел пишеше, че не се препоръчва за малки деца и бременни / кърмачси newsm78

# 161
  • в огледалото на живота
Само да вмъкна, спомням си, че на опаковката от чай подбел пишеше, че не се препоръчва за малки деца и бременни / кърмачси newsm78
Вярно е,но всичко в умерени количества!
1-2 ч.л. листа от подбел се заливат с 1/4 л. вряща вода/не ври на котлона/, оставя се 10 мин. да престои покрита и се прецежда. На кърмачета и малки деца се дава по 3-5 пъти на ден по 1 с.л., а на по-големи деца пият половин до 1 чаша 3 пъти на ден.
Давах на дъщеря ми,като я лепна гадния грип с отвратителна спастична кашлица...

Друга билка с подобен ефект е и копъра.
В 1/4 л вряща вода се слага 1/2 - 1 ч.л. копър-семена /счукан/. Оставя се покрит за 10 мин. и се прецежда. На кърмачета се дават 3-5 ч.л. преди хранене а по-големите деца пият половин до 1 чаша 2-3 пъти дневно. Чаят улеснява отделянето на слуз при кашлица,изпитано е!

# 162
  • варна
Направих на малката една чаена чашка вода с 1 ч.л. морска сол и и капнах в нослето и то се отпуши много добре ,но нз дали не съм го направила мн силен разтвора .
Може ли да и стане нещо?

# 163
  • София
Що просто не си купите един физиологичен разтвор от аптеката, което е подобно и струва стотинки. Даже ги продават в едни много интересни еластични ампулки за накапване.

# 164
  • варна
Имам и банка и флакон ,но домашния и отпуши носа 1000 пъти по добре от купените.
Просто питам ако е мн концентриран има ли някаква опасност

Общи условия

Активация на акаунт