Синът ми бе пребит в училище...

• 32 735
  • 571
  •   1
Отговори
# 105
Наистина ли вярвате, че пострадалото дете е споделило пълната истина с родителите си? колкото и те да са убедени, че отрочето е искрено, не вярвам да е така.

Момчетата се бият, не е шокиращ прецедент. Не се случва в гетата и махалите, а навсякъде. Къде живеете, в какви училища сте учили?

Родителите на побойника са се оказали разбрани хора. Дано да спазят обещаното.
Много си тъпа.
 Ако ти избият зъб или пък на детето ти му избият зъб, а може и просто да ви посинят,  би ли писала тук, за да те утеша така, както аз си знам? Благодаря ти предварително и цунки: Шанел

Shocked

възпитанието ти, шанел, е на ниво катунарска циганка метачка. няма защо да благодариш.

Пострадалата майка не бе описала подробности по темата, че да се прецени точно ситуацията.
(съжалявам за спама)

# 106
Госпожата казаА, за нея Laughing Аз питам нейното дете как ще посъветва, има нюанс!

# 107
  • софия
Госпожата казаА, за нея Laughing Аз питам нейното дете как ще посъветва, има нюанс!
Е, предполагам, че го възпитава по същия начин. Ама, знам ли? Sunglasses

# 108
  • София
А как е най-приемливо за да не се чувства мухльо? Като псува? Като се остави да го набият?
Най-приемливо щеше да е, ако учителското съсловие не се състоеше в по-голямата си част от бездушна паплач.  Peace

# 109
Най малко е трябвало да се обади на родителите .И те вече да си преценяват дали да остава в час или да го вземат.
Егати добичето.
Абсолютно! Поне да го беше пратила при мед. сестра.

# 110
  • софия
А как е най-приемливо за да не се чувства мухльо? Като псува? Като се остави да го набият?
Най-приемливо щеше да е, ако учителското съсловие не се състоеше в по-голямата си част от такава бездушна паплач.  Peace
А, недей ти така. За всичко са виновни родителите. Те учителите в училище са само, за да преподават от 8 до 13 ч. в класната стая, не да възпитават baby_neutral Не го ли знаеш това?

# 111
Най-приемливо щеше да е, ако учителското съсловие не се състоеше в по-голямата си част от бездушна паплач.  Peace

Peace

Естествено, че момчето ще се защити. Да даде доброволно чипса-дрън, дрън и каква е гаранцията, че пак няма да го бият? Гаранция, че утре изнудвача няма да цъфне отново, м?
Проблема е в неадекватната реакция на учители и директор. Вместо да си натиксат задниците, да бяха се вдигнали те да сигнализират за побоя до някоя институция.Едва ли не, битото дете сега трябва да се чувства виновно! Sick

# 112
  • София
А, недей ти така. За всичко са виновни родителите. Те учителите в училище са само, за да преподават от 8 до 13 ч., не да възпитават baby_neutral Не го ли знаеш това?
Wink
Мдааа, то възпитанието си е за сметка на родителите, но току-виж, разбили главата на дъщеря ми, щото не си е дала доброволно кифлата с мармалад на някой пишлигар, а госпоДжата игнорира, че детето ми е пострадало, гледай само как ще измета училищния коридор с косата на даскалицата.  Peace

# 113
Заради свестните учители, които познавам, само да вметна, че не всички са добичета.
Някои дори сами са пострадвали, изпълнявайки задълженията си да въвеждат ред в училище. Имахме и такъв случай, само дето агресорът беше голям човек, но търсил саморазправа с ученик в училището. Учителят го спирал и получил нещо, като детето на Мишел. Мина си делото. Не мога да кажа, че някой не си е свършил работата там. 

Но конкретният случай е наистина зле говорещ...

# 114
Много ми е интересно Лиляна ако има син/дъщеря как би ги посъветвала педагогично да постъпва в подобни ситуации, като им "поискат" нещо в училище. Дали ще смогне да изхрани семейния и бюджет всички лекенца в лавката.

Не мисля, че това казва Лиляна, а че когато на агресията се отговаря с агресия, резултатите не могат да бъдат други. В случая е пострадало едното момче, но можеше да бъде и другото, или пък и двете деца да са с избити зъби. За съжаление агресията в обществото не подминава и децата ни.

Реакцията на учител и директор е потресителна обаче, както и да го гледаш. Задължително трябва да се направи нещо по този въпрос - оплакване в инспектората, нагоре по инстанциите.

# 115
А, недей ти така. За всичко са виновни родителите. Те учителите в училище са само, за да преподават от 8 до 13 ч., не да възпитават baby_neutral Не го ли знаеш това?
Wink
Мдааа, то възпитанието си е за сметка на родителите, но току-виж, разбили главата на дъщеря ми, щото не си е дала доброволно кифлата с мармалад на някой пишлигар, а госпоДжата игнорира, че детето ми е пострадало, гледай само как ще измета училищния коридор с косата на даскалицата.  Peace
Ами ето пример колко е важно възпитанието на родителите. Това добър пример за дъщеря ти ли ще е? Че проблеми се решават не по цивилизования начин, а със скубане на коси?
Не оправдавам поведението на учителя, но замисли се ти какво ще постигнеш с такава реакция?

# 116
  • Ямбол
Най-приемливо щеше да е, ако учителското съсловие не се състоеше в по-голямата си част от бездушна паплач.  Peace
Аз съзнателно избягвам въпроса с учителите в конкретната ситуация, понеже не съм сигурна дали наистина е така, а ако е така, не искам да коментирам безумността на колегата. Затова разглеждам ситуацията само между двете деца.

Много ми е интересно Лиляна ако има син/дъщеря как би ги посъветвала педагогично да постъпва в подобни ситуации, като им "поискат" нещо в училище. Дали ще смогне да изхрани семейния и бюджет всички лекенца в лавката.
Имам син. Като родител, не като педагог, макар при мен да няма особена разлика, го съветвам да избягва да влиза в конфликти. Случвало му се е, търси помощ и не влиза в конфликт с агресора. Сбивал се е точно заради обиди и псувни и съм му казвала, че така не решава нищо. Дано ме е послушал. Вече е на 15 и има внушителен ръст. Не му се е случвало от около 2-3 години някой да се опитва да го напада, а и в гимназията нямаме такива случаи като цяло.

# 117
Имаме същата случка и в нашето семейство. Живеехме в малък град, всички се познаваме то е ясно. С брат ми учихме в едно и също училище аз осми клас а той пети, в една и съща смяна! Един ден го блъска осмокласник на двора и му избива преден зъб, брат ми губи кръв много но въпреки това учителката го прибира и го държи до последния свършен час. Мен като по-голяма сестра, никой не ме уведоми!!! Брат ми си тръгва от училище и благодарение на негова съученичка,  успява да се прибере, като през цялото време заспива по пътя!!! Аз разбрах вечерта, когато се прибрах тази гледка, която видях за първи път никога няма да я забравя.Въпроса на майка ми (Ти не знаеш ли?) също. На другия ден майка ми и баща ми намериха въпросния зъб в двора на училището, брат ми претърпя две тежки операции през определен период въпреки това зъба му пак падна. Побойника остана без наказание. Учителката се оправда, че го била питала уж тоя зъб кога му е паднал а той бил казал, че му бил паднал преди два дена. Ако ме бяха извикали да го видя, да намерим зъба и да си го прибера на време може би сега щеше да има зъб. Тъй че не се чудете а го съдете въпросния побойник!!!

# 118
  • софия
Wink
Ами ето пример колко е важно възпитанието на родителите. Това добър пример за дъщеря ти ли ще е? Че проблеми се решават не по цивилизования начин, а със скубане на коси?
Не оправдавам поведението на учителя, но замисли се ти какво ще постигнеш с такава реакция?
Не мисля, че някой отговорен родител ще отрече водещата си ролята във възпитанието на собственото си дете. Но в този процес и учителите имат важна роля - децата прекарват извън къщи по-голяма част от деня, сред връстници се държат по по-различен начин отколкото вкъщи и родители и учители следва да са заедно в начинанието "възпитание". А не да се прехвърля отговорността самf върху едните или само върху другите.

# 119
Да не говорим, че на побойника ако сега му се размине и види, че няма справедливост след време ще пострада друго дете!!!

Общи условия

Активация на акаунт